Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Gygabyte problemen

4 antwoorden
  • Hallo, Ik probeer mijn pc weer aan de praat te krijgen na vervanging van mb, processor en geheugen. Het mb ga-z68x-ud3-b3 heeft nu een i7 processor en 16 gb RAM. Echter ik kom niet in de bios. Ik heb alle interne hd's losgekoppeld van de voeding, omdat ik niet meer weet welke de oude systemdisk is. Ik wil sowieso het os (windows 7 64bit) op een nieuwe schijf, omdat er nog date op de oude systeemschijf staan. Deze samsung 1tb harddisk zit als enige wel gekoppeld. Hij zit echter in een sata3 port, omdat alle sata2 porten bezet zijn met hd's. Ik krijg als melding disk boot failure, insert system disk and press enter. Hoe kan ik nu verder? Mag die nieuwe systeemdisk niet in de sata3 port? Of doe ik andere dingen fout. Hoe kan ik dit nu het beste doen? Ik zou sowieso wat adviezen bij het configureren van dit mb zeer op prijs stellen. Thanks, Rob
  • je zal als erste in de bios moeten komen, maar dat lukt niet, zeg je. wát lukt er niet? krijg je überhaupt wel beeld, en de optie om in de bios te komen? al met een ander toetsenbord geprobeerd?
  • Probleem omzijld door gewoon de os dvd in de lezer te doen en windows gaan installeren. Bios komt later wel. Toch zou ik graag weten wat ik in die sata3 poorten kan doen. Kunnen daar alleen raid schijven in of maakt het niet? Wat is er zo bijzonder aan data3 tov sata2?
  • voorzover ik weet kan je in een sata3-poort alle sata-schijven aansluiten. maar een sata3schijf in een sata3-poort zal uiteraard sneller zijn dan een sata2- of sata1-schijf.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.