Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC bleeft restarten -> PC upgrade - uitgevoerd blijft res

None
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik had een MSI moederbordje (pent 4), MS-6728 Neo …
  Jarenlang trouwe dienst, ineens werd het instabiel.

  Kreeg melding dat "SDRAM timings could not be set, could not load RAM"
  … en bleef restarten. Maar soms die melding ook 'niet' en startte door om daarna toch weer …

  4 geheugenbankjes vol, d'rin d'ruit gedaan en bleef restarten en soms haalde ik "Windows". – Voeding is 350 Watt van Nexus, type NX-3500. Alle geheugenbankjes eruit en ik hoorde geen piepjes, dus ik dacht …. Mobo overleden. Het restarten was volledig willekeurig. Soms "haalde ik Windows" ook.

  En dan .. tijd voor een upgrade …

  2e setup:
  Ik koop een werkend moederbord over, prima staat met een INtell 8400E Duo Core met S775 Socket op een Asus P5K moederbord, inclusief een 8900GT videokaartje (bijna nieuw - 40,– EUR).. voor een totaalprijs.

  Kom thuis, stop het in m'n ATX kast.

  Wat denk je ? PC blijft restarten… in Bios. Nieuwe upgrade, zelfde probleem. Echter … nu blijft ie restarten .. keer op keer en 'continue' (Nu alleen Bios nivo…. er is nog geen software - configuratie ingericht)
  - batterij d'ruit gedaan … 30 minuten gewacht, geen resultaat.
  - Alles wat maar bedacht kan worden is uitgevoerd.
  - Behalve de voeding. Deze is 4 jaar oud.

  Wordt dit een 'nieuwe voeding' ? En zoja, hoeveel watt heb ik nodig voor deze setup ? Alvast bedankt.
 • [quote:87ce914dea="AswinW"]8900GT videokaartje[/quote:87ce914dea] Dat is neem ik aan een typefout. Want nvidia heeft nooit een 8900GT geproduceerd. Voor een 9800 GT adviseert nvidia minimaal een 400 Watt voeding. Verder noem je nergens een harddisk. Had je die ook al vervangen? En had je daarop Windows wel opnieuw geïnstalleerd. Een oude Windows installatie werkt meestal niet, op een nieuw moederbord. Als het om Windows XP gaat, was dat wel met Service Pack 3. Of Vista met Service Pack 2.
 • 8900GT videokaartje
  Dat is neem ik aan een typefout. Want nvidia heeft nooit een 8900GT geproduceerd. Voor een 9800 GT adviseert nvidia minimaal een 400 Watt voeding. Verder noem je nergens een harddisk. Had je die ook al vervangen? En had je daarop Windows wel opnieuw geïnstalleerd. Een oude Windows installatie werkt meestal niet, op een nieuw moederbord. Als het om Windows XP gaat, was dat wel met Service Pack 3. Of Vista met Service Pack 2.

  [edit]
  – ik heb het gevonden. Wat heb ik gedaan:
  (videokaart is idd typo .. een 8800GT kaartje is het !)

  - Een nieuwe voeding (400 Watt zoals voorgesteld hierboven) gehaald.
  - Aldaar stop ik 'm erin meteen (ander stroom, ander huis)
  - bleef restarten

  Toen heb ik de 'Reset / power' op het moederbord eruit gehaald (die stekker). Toen bleef ie constant aan.

  Heb de nieuwe voeding (nieuw van codegen 400 watt) maar meegenomen voor de zekerheid (15 eur). Ik heb vervolgens de nieuwe setup laten draaien en hij staat nu al 20 minuten aan en restart niet meer.

  Dus het was de resetknop die bleef restart-signalen sturen.

  Dit betekend dus dat de eerste 'setup' nog steeds goed is.

  Deze is dus nu te koop (pent 4 hyperhtreading, MSI Neo P2 MS-6728 mobo, incl 2 Gb DDR mem) met een AGP Ati 9600XT kaart. voor diegenen die interesse hebben, reageer op dit topic dan.

  De temps van de nieuwe duo Core E8400 setup:
  - 42 graden Idle
  - Mobo is 35 graden idle
  - Core voltage: 1.1840 [V]
  - 3.3V voltage: 3.2000 [V]
  - 5V voltage: 5.160 [V]
  - 12V voltage: 11.928 [V]
  (bij kast open) - willen jullie nog even aangeven of dit goed is ?
  Dan is mijn dank groot … :)
 • [quote:5fc1b7a529="AswinW"]8800GT[/quote:5fc1b7a529] Ook dan voldoet 400 Watt http://www.nvidia.com/object/product_geforce_8800_gt_us.html
  [quote:5fc1b7a529="AswinW"]Toen heb ik de 'Reset / power' op het moederbord eruit gehaald (die stekker). Toen bleef ie constant aan. [/quote:5fc1b7a529] Mooi, dat je het zelf gevonden hebt. Ik zou er niet als eerst aan gedacht hebben. Want je had tenslotte ook gemeld, dat je soms tot aan Windows kon opstarten. Had de reset knop sluiting, zonder dat je kon zien dat deze (gedeeltelijk) was ingedrukt. Want dat had ik ruim 2 jaar geleden met de powerknop [Opgelost] Aanknop behuizing veert moeizaam terug.
  [quote:5fc1b7a529="AswinW"]Heb de nieuwe voeding (nieuw van codegen 400 watt)[/quote:5fc1b7a529] Waarschijnlijk niet de ideale voeding. Zie hierover mijn oude topic uit het jaar 2005 Chieftec Dragon Midi DG-01W & Voeding tolerantie.
  [quote:5fc1b7a529="AswinW"]42 graden Idle
  - Mobo is 35 graden idle
  - Core voltage: 1.1840 [V]
  - 3.3V voltage: 3.2000 [V]
  - 5V voltage: 5.160 [V]
  - 12V voltage: 11.928 [V]
  [/quote:5fc1b7a529] Die waarden lijken me in orde. Echter is het meer gebruikelijk deze waarden te checken, tijdens een stresstest. Bijvoorbeeld met deze applicatie HeavyLoad. Die test kun je het beste doen, met een gesloten PC behuizing. Als deze stresstest goed verloopt, zou je 'm in de zomer nogmaals kunnen doen.  Overigens is dit topic niet het ideale plek, om hardware te verkopen. Daarvoor is er toch sub-fora Te koop aangeboden. Of probeer eventueel via marktplaats.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.