Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Gigabyte GA-81915PMD audio drivers?

4 antwoorden
  • Hoi allen. Ik ben een kast met w XP (een weggevertje) aan het klaarmaken voor een collega maar ik heb geen geluid. Het downloaden van de drivers lukt me niet echt. Bij de meeste websites wordt je steeds maar weer op een ander spoor gezet en dan heb je nog niets. Op de website van gigabyte lijkt dit type niet te staan? Iemand een tip waar dit wel normaal gaat. Doei, Pmud.
  • Het schijnt een oem bord te zijn, dat per afnemer nog kan verschillen. Weet je zo welke fabrikant het is? Dat zou o.a. packard bell kunnen zijn. Je kunt het bord zelf ook eens bekijken. Realtek wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor audio. Mogelijk kun je van te typenummers op de chips zelf iets wijzer worden.
  • Hoi, Gerben. Het is inderdaad een Packard Bell. Als ik everest ultimate er op los laat dan zie ik bij --- multimedia --- PCI/Pnp Audio --- Realtek ALC880(D) @intel ..............- High definition audio controller --- staan. Ik neem aan dat ik dan deze moet hebben? --- Doei, Pmud. P.s. Moet je voor de audio dan in eerste instantie bij het moederbord zijn (of bij de videokaart)
  • Dan zou je de realtek hd audio driver moeten hebben. http://www.realtek.com/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.