Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

IDE schijf wordt herkend maar computer start niet verder op

8 antwoorden
  • Ik heb een nieuwe IDE schijf geplaats, ik heb hem ingesteld als master omdat dat de enigste HD is in de computer. ALs ik opstart en naar de bios wil gaan krijg je het standaard zwarte American Megatrends scherm waarin je de apparaten ziet alleen doorgaan naar de bios gaat hij niet. Kortom de hardeschijf zorgt ervoor dat de computer niet verder opstart, wie weet een oplossing?
  • Je meld verder niet wat voor schijf ect.. Maar heb je je jumper echt goed geplaatst? soms staan die plaatjes met jumper settings "op z'n kop" en wat voor jouw links is, moet dan rechts zijn.. even controleren dus. [img:12d1e0274f]http://www.intercompuaction.nl/media/HDD-jumper-settings.gif[/img:12d1e0274f]
  • en: sommige systemen willen dat je een enkele hd op single jumpert, en dus niet als master.... :wink:
  • [quote:23b40ae617="derkdejong"]en: sommige systemen willen dat je een enkele hd op single jumpert, en dus niet als master.... :wink:[/quote:23b40ae617] Ook dit geprobeerd, maar nog steeds boot hij niet verder.
  • [quote:e20a63db83="peterkramer"]Je meld verder niet wat voor schijf ect.. Maar heb je je jumper echt goed geplaatst? soms staan die plaatjes met jumper settings "op z'n kop" en wat voor jouw links is, moet dan rechts zijn.. even controleren dus. [img:e20a63db83]http://www.intercompuaction.nl/media/HDD-jumper-settings.gif[/img:e20a63db83][/quote:e20a63db83] Het is een western digital HD met 6-oin Drives. Ik heb alle mogelijkheden geprobeerd die afgebeeld staan op de HD, maar geen enkele werkt. Hij wordt welliswaar herkent, maar als ik naar de bios wilt gaan wordt dit geblokkeerd, athans hij gaat simpelweg niet naar de Bios, hij blijft hangen in het zwarte American Megatrends scherm.
  • Bij een 6 pin drive en het enigste apparaat aan de IDE kabel, is het dus Single en geen jumpers plaatsen in dat geval.
  • staat er überhaupt wat op die nieuwe schijf...?
  • IDE schijf, [b:04e65030c3]meer info[/b:04e65030c3]. Moederbord, hoe oud is die, merk type. Hoe groot is de harde schijf? Als het een oude BIOS is kan het zijn dat hij geen grote schijven aankan. Je zou dan wel toch in het bios moeten kunnen. Je hebt alle opties geprobeerd? Dus ook Cable Select? Heb je de IDE kabel op IDE0 of IDE1 (op het moederbord) aangesloten

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.