Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AC'97 multimedia audiocontroller niet te installeren

Anoniem
jawtje
7 antwoorden
 • Ik moest mijn (oudere) Dell Optiplex GX270 opnieuw installeren met XP SP3 en ik was vergeten de drivers veilig te stellen. Nu heb ik een probleem want Dell geeft geen enkel driver of service.
  Na veel gepiel (na de grote gele uitroeptekens bij onbekende kaarten) ben ik inmiddels zover dat er een klein geel uitroepteken staat bij de 'Multimedia audiocontroller kaart' en het systeem heeft inmiddels bepaald dat het een Realtek AC'97 audiocontroller kaart is. N.B. Dit is allemaal ge"integreerd op het moederbord. U begrijpt het al, welke driver ik ook waar dan ook van downloadt (ook drivers voor Soundmax) het is niet te installeren. Het systeem klapt er bij 'updaten' altijd uit en start opnieuw.
  In het verleden ben ik er voor een Dimension 4550 na en dag rommelen ooit uitgekomen, maar ook die driver werkt niet voor mijn GX270.
  Iemand een ervaring/suggestie?
 • als het Realtek is .
  dan moet je daar zijn om de driver te dowbloaden
 • [quote:443f3feeda="canonboy"]als het Realtek is .
  dan moet je daar zijn om de driver te dowbloaden[/quote:443f3feeda]Daar ben ik natuurlijk geweest en de driver die er voor in aanmerking komt (trouwens de enige) is versie A4.06 en zoals gezegd, bij installeren klapt de machine er uit en start opnieuw op zonder ge"installeerde driver!
 • Eerst en vooral de drivers voor de chipset installeren, daarna de drivers voor de soundcard.
 • [quote:0fd1d00f88="Hans60"]Eerst en vooral de drivers voor de chipset installeren, daarna de drivers voor de soundcard.[/quote:0fd1d00f88]Tja, dat had ik al gedaan. Mijn Chipset is 'Springdale-G i865G'en ik had daarvoor de Intel versie 6.30.1007 geïnstalleerd. Maar geen resultaat zoals ik schreef. Bij het uitvoeren van de AC'97 A4.06 driver klapt het systeem er uit.
  Misschien moet ik toch nog eens verder zoeken naar andere drivers voor mijn chipset?
  Het is altijd wel frustrerend met Dell computers, dat Dell niets zinnigs zegt of biedt.
 • Ik zie trouwens op de site van Dell gewoon alle drivers voor de Optiplex GX270 staan hoor…
 • [quote:f5ef3ae5cd="Hans60"]Ik zie trouwens op de site van Dell gewoon alle drivers voor de Optiplex GX270 staan hoor…[/quote:f5ef3ae5cd]Daar was ik natuurlijk ook al geweest. Ik sprak eerder over 'zinnige' info bij Dell. Ik ben er al weer dagen mee bezig.
  "Alle drivers"?? Daar staat inderdaad wat voor BIOS, Diagnostics, Network, Removable Storage (CDs), System Mgt en Video. De (verwachte) relevante had ik al gedownload en geïnstalleerd, maar ik mis overduidelijk drivers voor de Chipset en (geïntegreerde AudioController). Dell moet toch ook weten dat dat belangrijk is voor hun eigen moederborden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.