Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

SSD ipv harddisk

6 antwoorden
  • Ik heb een HP Pavillion DV9000 series laptop; de harddisk gaat het na 4 jaar begeven; volgens Drive Monitor nog slechts voor 18% safe. Verder prima laptop. Idee: harddisk vervangen door SSD? Ik doe geen muziek, games, films, en heb 1 TB ext harddisk. Windows 7 lijkt me; SSD hoeveel GB nemen? Zelf inbouwen? Laten doen? Kosten? Vertel!
  • Voor een wat oudere laptop zou ik gewoon een voordelige SSD nemen, dat geeft al een enorme prestatieboost. Hoeveel GB heb je nu in gebruik op de HDD? Qua SSD denk ik aan ongeveer 120GB in jouw geval. Voorbeeldje: http://www.informatique.nl/521578/corsair-force-f115-115gb.html Je zou de HDD makkelijk zelf kunnen vervangen, voor die HP laptop zal er vast een handleiding voor zijn en anders zijn er wel YouTube filmpjes over? En qua installatie van Windows, heb je de recovery DVD's van de laptop nog? Zal waarschijnlijk Vista zijn, maar dat scheelt je dan weer de aanschaf van een Windows licentie.
  • Huidige HD is slechts 150 GB, waarvan 97 GB gebruikt (via 4 partities); foto's (9 GB) kunnen meer naar de externe. Kan ik met de herstelschijven ook Vista 'terug'-zetten op nieuwe SSD? Ik heb ze liggen.
  • Na plaatsing van de SSD i.p.v. de HDD zou installatie via de herstelschijven gewoon moeten kunnen. De HDD die je eruit haalt zou je ook in een externe behuizing kunnen stoppen, dan kun je via USB nog makkelijk bij bestanden die niet in de recovery zitten.
  • Ik zag dit: http://www.informatique.nl/524078/samsung-hdssd-2-5-256gb-mz-7pc256n-eu.html en had gelezen over de plezierige overzet-software die Samsung erbij levert. Zijn het altijd 2,5" modellen, die erin passen?
  • http://www.4launch.nl/shop/product/119000/-ssd-2-5---128gb--sata600--petrol/tweakers

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.