Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

kloksnelheid niet stabiel

3 antwoorden
  • aspire 7540G met windows 7 Cpu athlon ll M300 De PC is traag en bevriest op de gekste momenten. Windows 7 geeft geen foutmeldingen. Harddisk en geheugen geen fouten. CPuZ geeft dat de kloksnelheid varieert van ca 800 tot 2000 Mhz en de multiplier varieert van 4x tot 10x Naar mijn mening zou dit 2000 Mhz en 10x constant moeten zijn Is dit een processor fout of ligt dit ergens anders aan ???? Ik kan in de Bios deze waarden niet vinden en dus ook niet aanpassen
  • Dat een multiplier variëert met de belasting, is normaal. Als je met prime95 de processor volledig belast, staat ie waarschijnlijk op zijn hoogst. Doe je niks, dan zal ie vanzelf terugschakelen. Dit wordt gedaan om energie te besparen, en op je laptop de accuduur te rekken. Hoe zijn je temperaturen?
  • Ahh, goede tip !! Temperatuur (gemeten met HWMonitor) was 90C voor de CPU core #0 en #1 en *83 C voor ACPI Ik heb nu de ventilator schoongemaakt en de thermo pasta vernieuwd, Temp is nu gedaald tot onder de 50 C Vermoed dat de problemen nu over zijn ! Bedankt voor de reactie !!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.