Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Zelfbouw pc moederbord probleem

21 antwoorden
  • Hallo, Dit is mijn eerste post :D Ik heb een probleempje met mijn zelfbouw pc, en dan specifiek mijn moederbord. Ik heb de pc helemaal in elkaar gezet en hij lijkt te werken maar hij geeft geen beeld. Ik dacht dat het lag aan mijn videokaart, maar Ik heb hem getest bij een vriend van mij en daar deed hij het wel. Nu denk ik dus dat het toch aan mijn moederbord ligt. Ik heb dit min of meer bevestigt toen ik een usb stick met een ledje in een usb poort van het moederbord te doen en het ledje bleef uit. Nu denk ik dus dat ik geen beeld heb omdat mijn videokaart niet conect met het moederbord. Het rare is dat ik wel ledjes enzo op het moederbord heb die wel werken. Mijn pc bestaat uit: Intel i5 3570k processor Scythe mugen 3 cpu koeler Sapphire hd 7850 oc videokaart 2x4 gb corsair vengeance 1600 geheugen 120 gb ocz agility 3 ssd Een seagate 1tb hdd Asrock fatal1ty p67 performance moederbord Ocz modxtreme 700watt modulair voeding Dvd station met S-ata En dat alles in een nzxt lexa s kast Alvast bedankt voor de reacties
  • Bios al eens gereset? Kan soms wonderen doen bij nieuwe borden.
  • Kun je misschien ook ff vertellen hoe ik dat moet doen zonder beeld :lol: Is dat een knop op get moederbord of moet dat softwarematig?
  • Hardwarematige reset (niet alleen van bios) kan misschien helpen.. batterijtje eruit wippen voor een paar minuten en even in de handleiding van het moederbord kijken waar het jumpertje zit om het CMOS te resetten (met de batterij eruit. Voeding wèl 100% ?
  • Bedankt voor je reactie, helaas nog niet gelukt. Heb baterij eruit gehaalt, jumpertje omgezet maar dan start hij helemaal niet. Batterijtje er weer in gedaan jumper weer terug toen deed hij het weer. Maar wat ik raar vind is dat hij bij het opstarten op het ledje 55 aangeeft terwijl als ik dan op de reset knop druk staat er voor een halve seconde 19, dus denk dat er iets niet goed zit. Heb geheugen getest, geen verschil. Hardeschijven verwisselt, geen verschil. Misschien heeft iemand nog oplossing voor zwart beeld. Er zit geen videokaart in mijn moederbord.
  • Wat voor melding geeft Dr. Debug? Zie je handleiding van je moederbord als je niet weet waar die zit. Als dit 55 is dan is er volgens de handleiding geen geheugen geinstalleerd... Zitten er niet goed in, type klopt niet, zijn kapot, etc... ftp://europe.asrock.com/manual/Fatal1ty%20P67%20Professional.pdf
  • Ja klopt, dr. Debug geeft melding 55. Ik heb het geheugen eruit gehaalt en in andere poorten gestopt enzo maar kreeg zelfde melding iedere keer. Het is corsair vengeance 8 gb 1600 en dat zou in het moederbord moeten kunnen. Is er een alternatieve mannier ofzo die ik nog niet geprobeert heb?
  • Het was niet de bedoeling dat je zou opstarten met de batterij eruit etc.. de batterij eruit, de jumper omzettten en even wachten... alles er weer in en dan weer opstarten zou genoeg moeten zijn voor een reset... uiteindelijk heb je dat via een omweg toch gedaan dus dat is niet de oplossing. Ik heb niet echt ervaring met jouw moederbord maar ik heb in het verleden wel moederbords in handen gehad met vergelijkbare foutaanduidingsdisplays en die liepen een heel rijtjes codes (=controles) af en bleven bij de ene code wat langer hangen dan bij de andere. Ik verwacht dat dat ook bij jouw bord is en dat je je dus niet ongerust hoeft te maken wanneer hij tijdens die controle even op een nummer blijft hangen. Wanneer hij aan het einde geen cijfer weergeeft wat alles goed aangeeft dan moet je eens uitzoeken wat die code betekent. Ik ben het eens met Fabian hierboven.. zou code 55 eens uitzoeken en als dat een geheugenfout zou zijn met het geheugen naar de handelaar terug.. of ander geheugen proberen als je dat kunt lenen... succes !
  • Iedereen die heeft gereageert op mijn probleem, hartelijk dank daarvoor! Ik heb ondertussen ook een mailtje rond laten gaan bij afuture (waar ik hem gekocht heb) en zij hebben gezegt dat het waarschijnlijk ligt aan dat de processor nog niet op de oude bios van het moederbord past, oftewel mijn processor word nog niet ondersteunt door mijn moederbord. Iemand idee hoe ik bios hardwarematig flash naar bios die wel ondersteunt word?
  • Dat kan waarschijnlijk alleen met een wel geschikte processor. Kun je dan dus zelf niet doen. De flash had dus eigenlijk al door afuture gedaan moeten zijn.
  • Waarom het moederbord flashen ? Het moederbord ondersteunt gewoon de processor. Heb dat bord wel vaker onder ogen gehad om een PC voor een klant te bouwen. De 3770K werkt gewoon op dat bord, dus waarom zou een i5 3570K niet werken ? Beetje vreemd dan hè ? Ik zou toch eens ander geheugen proberen. Vengeance memory schijnt wel eens incompatible te zijn. Heb vorige maand nog een Gigabyte X79 moederboard gehad waar verschillende setjes van hetzelfde geheugen als wat jij daar hebt, niét werkten op dat bord. Alles nagezocht, cpu maar eens omgeruild voor een ander exemplaar wat we hier op kantoor hebben liggen, geen resultaat. Toen Corsair Dominator geheugen erin gezet. Probleem opgelost. Wil niet zeggen dat dat het probleem voor jóu oplost, maar dat lijkt mij in eerste instantie een betere manier om het probleem uit te vinden dan direct het moederbord flashen. Een moederbord flashen is heel eenvoudig, maar als er iets misgaat, dan kan je fluiten naar je moederbord. En de garantie vervalt dan direct, en Afuture kennende sturen ze je dan gewoon door naar Asrock en lossen ze jouw probleem niét op door het bord om te ruilen. Afuture is beslist geen slechte winkel, maar ook al geven zij zélf aan om een moederbord te flashen, de garantie dat het werkt geven ze niet en ze lossen je probleem dan ook niét op (staat namelijk in hun a/v).
  • Het is best mogelijk dat de Asrock fatal1ty p67 performance een BIOS update nodig heeft, voor een Intel i5 3570k. Want als je op de [url=http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=Fatal1ty%20P67%20Performance]CPU Support List[/url] klikt, zie ik dat voor die CPU BIOS versie P2.10 is vereist. Ik zou het echter raar vinden, dat er voor het uitvoeren van een BIOS update, een andere CPU voor nodig zou zijn. Ook met een te lage BIOS versie zou je gewoon beeld behoren te verkrijgen, op de monitor. Het enige probleem dat ik daarmee verwacht, is dat de CPU dan niet bij de juiste benaming wordt herkend. Hetgeen overigens wel belangrijk is. Wat het werkgeheugen betreft, is het beste van te voren te checken of deze in de Memory Support List staat. Verder staat er wellicht iets bruikbaars in deze hyperlink [url=http://pcsupport.about.com/od/findbysymptom/tp/computer-wont-turn-on.htm]How To Troubleshoot a Computer That Won't Turn On.[/url]
  • Dus, als ik het goed begrijp? Ik moet het proberen met ander geheugen ipv eerst flashen? En moet ik dan mijn corsair vengeance omruilen voor ander geheugen? Dat zou toch moeten kunnen binnen 14 werkdagen?
  • Het bord stamt uit 2011 terwijl de bewuste BIOS (inmiddels is BIOS 2.20 ook uit) uit mei 2012 stamt. Is dus niet ondenkbaar dat de BIOS moet worden opgewaardeerd. M.I. is het wel degelijk een probleem voor de winkel ondanks de AV (algemene voorwaarden). De winkel heeft naar ik aanneem de combinatie processor/moederbord/geheugen verkocht en het werkt (nog) niet samen. (heet officieel wanprestatie in de wet maar dat zou ik niet ventileren naar de shop) Ik zou de zaken mee onder de arm meenemen naar de shop. Of het geheugen niet werkt omdat het niet in de lijst van de moederbordfabrikant staat is meestal niet zo.. moederbordfabrikanten tetsten maar een klein gedeelte van de geheugens van vaste fabrikanten. Meestal werken andere merken ook gewoon. Dus kunt inderdaad eerst eens wat anders proberen. misschien wil shop je iets lenen om te testen... :? waarom de fabrikant dit op de site heeft staan is mij een raadsel: Note6: It is recommended to install a memory module in DDR3_A2 or DDR3_B2 slot first! Ik kan dit niet goed interpreteren maar misschien is het wel belangrijk..[/b]
  • Ik heb dit weekend met mijn vriend eens zitten kijken en ben tot de conclusie gekomen dat mijn moederbord waarschijnlijk een defect zit. Dit denk ik omdat ik zijn geheugen heb geprobeert op alle sloten en er komt geen verandering in. Zou het kunnen zijn dat het moederbord gewoon vastloopt bij het opstarten en dat dat toevallig tijdens error 55 (geheugen niet geïnstalleerd) is?
  • Moederborden kunnen niet denken (nog) ... dus wanneer code 55 aangeeft dat het geheugen niet geïnstalleerd is moet je dit niet te letterlijk lezen.. het zegt alléén dat het moederbord geen geheugen kan vinden dus dat is ook zo wanneer de conectie op het moederbord niet goed of niet is... of de chip die het geheugenverkeer regelt is stuk etc... Je conclusie is waarschijnlijk juist... retour winkel ermee.. :?
  • Iedereen, hartelijk bedankt voor jullie reacties! Ik heb tot nu toe meer aan jullie reacties gehad dan aan die van afuture. Ik ga ze morgen bellen en dan ga ik het proberen te regelen.
  • [quote:e6f0bf92b7="luc1612"]Iedereen, hartelijk bedankt voor jullie reacties! Ik heb tot nu toe meer aan jullie reacties gehad dan aan die van afuture. Ik ga ze morgen bellen en dan ga ik het proberen te regelen.[/quote:e6f0bf92b7] op tweakers is zo eenzelfde probleem ook geplaatst . het was een brakke SATA kabel . misschien heb je er wat aan
  • Gok idd ook op een defect moederbord, of eventueel geheugen. Hoop dat Afuture je snel kan helpen aan nieuwe onderdelen.
  • Ik heb nog een laatste vraag aan jullie en dit is best dringend! Ik ga mijn moederbord terug sturen naar afuture, ik wil niet het risico lopen weer zo'n fout in het moederbord te hebben. ik heb al een andere gezien: asrock z77 pro 4 is dit volgens jullie een beter bord of kan ik beter gewoon dit moederbord ruilen voor een nieuwe? alvast bedankt, Luc

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.