Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

BIOS ziet HD niet meer

21 antwoorden
 • Na HD geschoond te hebben met Disk Eraser van Parted Magic,methode shred, ivm verkoop wordt hd niet meer herkend. Bios instellingen op default gezet. vervangen batterij(CMOS) heeft niet geholpen. Ik kan de schijf nog wel zien in GParted. HD WD160GB Caviar SE Serial ATA Model WDC WD 1600PD-00FZB1 Wie herkend dit en hoe kan ik de HD weer bruikbaar maken. Gegevens: Systeem: AMD Athlon 64 3200+ Moederbord: ASUS K8V deluxe Ram: 1536 MB Bios: AMIBIOS v 08.00.09, build 15/01/04 Bij opstarten wordt vermeld: 1 AMD North Bridge, Rev CG VIA K8T800 AGP Controller, Rev A2 VIA VT8237 Sourth Controller, Rev A2 Checking NVRam OK Initializing USB Controllers ..Done 1536 MB OK USB Device:Keybord Auto detecting Pri Master ATAPI CD-ROM Auto detecting Sec Master ATAPI CD-ROM Pri Master :HL-DT-ST DVD Rom GDR8162B Sec Mastrer NEC DVD RW ND-2500A PCI Devices: Host bridge VIA VT8385{K8T800 AGP] Auto detecting USB Mass Storage Devicve USB Mass Storage Device found en configured No Hard Disk Drive detected Daarna verschijnt: Fastrack 378 Scanning IDE drivers Reboot end Select proper Boot device GParted vermeldde: unallocated partition 149.05 GiB Partition:/dev/sda1 GSmartControl=> hd: Test result: Sompleted without error
 • Ik neem aan dat ie wel in het BIOS wordt herkend want anders houdt het op. Misschien in Computerbeheer > Schijfbeheer initialiseren en/of een schijfletter toewijzen?
 • [quote:e7f26660f8]Na HD geschoond te hebben met Disk Eraser van Parted Magic,methode shred, ivm verkoop wordt hd niet meer herkend. Bios instellingen op default gezet. vervangen batterij (CMOS) heeft niet geholpen. Ik kan de schijf nog wel zien in GParted (...) No Hard Disk Drive detected Daarna verschijnt: Fastrack 378 Scanning IDE drivers Reboot end Select proper Boot device GParted vermeldde: unallocated partition 149.05 GiB Partition:/dev/sda1 GSmartControl=> hd: Test result: Sompleted without error[/quote:e7f26660f8] Vreemd. Heb je de schijf zo goed schoongemaakt dat het BIOS geen mounting point meer kan vinden? Dat GParted de schijf wel ziet betekent dat-'ie goed aangesloten is, maar misschien helpt het om de schijf los te maken van het moederbord (stekkertje eruit) en 'm dan weer aan te sluiten. Overigens moet het CMOS gecleared worden door de batterij eruit te halen én een jumper te verzetten. Kijk even in de handleiding van het moederbord hoe je dat doet.
 • je moet de disk formatteren
 • [quote:4b70757a00="canonboy"]je moet de disk formatteren[/quote:4b70757a00] Dat zou inderdaad ook nog wel eens kunnen. Volgens mij kan dat ook met GParted. Dan wordt er ook een nieuw 'mounting point' aangemaakt, als ik me niet vergis. @ canonboy: het zou handig zijn als je antwoorden zou geven waar de vraagsteller iets aan heeft. Je bent uiterst bedreven in reageren in één zinnetje, maar dan moet de vraagsteller zelf de rest maar uitvinden. Een antwoord-met-uitleg levert veel meer op, waaronder waardering voor jouw inbreng. 'Just my two cents' ;-)
 • [quote:5a33aec66c="Tirm"]Ik neem aan dat ie wel in het BIOS wordt herkend want anders houdt het op. Misschien in Computerbeheer > Schijfbeheer initialiseren en/of een schijfletter toewijzen?[/quote:5a33aec66c] BIOS herkend HDD niet! Wat bedoel je met: in Computerbeheer > Schijfbeheer initialiseren??
 • Harddisk aangesloten op een aparte (Fastrack) controller waar nu geen driver meer voor geïnstalleerd is? Wat is het OS waarop de PC draait waarop de drive is aangesloten?
 • HD wordt weer vermeld bij het opstarteonder Serial_CO Master± WDC WD160.. nadat OnBoard Promise Controller in BIOS op Disabled is gezet(F5 wijzigt deze in Enabled) Nu verschijnt de melding: BOOTMGR Missing en ben ik nog niet verder Disk is geformateerd in GParted naar Fat32 GParted bevestigt File system: Fat32 en Mount Point: /media/sda1 Size 149.05GiB. CMOS gecleand zoals geadviseerd en ook de stekker is van de HD losgekoppeld geweest. In het Boot Device Priority menu van het BIOS staan achtereenvolgens vermeld: 1 floppy drive 2 HL-DT-STDVD Rom en 3 VIA VT 6420 1HDD Ook staat in BIOS dat Pri Master: HL-DT-STDVD-ROM GBR8162B en Sec Master: NEC DVD RW ND2500A Hoe nu verder?
 • [quote:4fbdc7911b="Hans60"]Harddisk aangesloten op een aparte (Fastrack) controller waar nu geen driver meer voor geïnstalleerd is? Wat is het OS waarop de PC draait waarop de drive is aangesloten?[/quote:4fbdc7911b] Er stond Windows XP Home op maar de hele schijf is gewist zoals ik al eerder melde. In de boot volgorde staat een VIA VT6420 1ste HDD terwijl een WD HD vermeldt hoort te staan
 • [quote:05dd25b98e="canonboy"]je moet de disk formatteren[/quote:05dd25b98e] Disk geformateerd in GParted naar Fat32 GParted bevestigt File system: Fat32 en Mount Point: /media/sda1 Size 149.05GiB. Zie geen verschil
 • [quote:300eef8faf="El Barkhuysen"][quote:300eef8faf="canonboy"]je moet de disk formatteren[/quote:300eef8faf] Dat zou inderdaad ook nog wel eens kunnen. Volgens mij kan dat ook met GParted. Dan wordt er ook een nieuw 'mounting point' aangemaakt, als ik me niet vergis. @ canonboy: het zou handig zijn als je antwoorden zou geven waar de vraagsteller iets aan heeft. Je bent uiterst bedreven in reageren in één zinnetje, maar dan moet de vraagsteller zelf de rest maar uitvinden. Een antwoord-met-uitleg levert veel meer op, waaronder waardering voor jouw inbreng. 'Just my two cents' ;-)[/quote:300eef8faf] Disk is geformateerd in GParted naar Fat32 GParted bevestigt File system: Fat32 en Mount Point: /media/sda1 Size 149.05GiB. CMOS gecleand zoals geadviseerd en ook de stekker is van de HD losgekoppeld geweest. Geen verschil te zien. In BIOS "OnBoard Promise Controller op Disabled gezet(vermoedelijk gewijzigd door keuze F5 in Enabled) HD wordt weer vermeld bij het opstarten bij: Serial_CO Master: WDC WD160.. Nu verschijnt de melding: BOOTMGR Missing en ben ik nog niet verder In het Boot Device Priority menu van het BIOS staan achtereenvolgens vermeld: 1 floppy drive 2 HL-DT-STDVD Rom en 3 VIA VT 6420 1HDD Ook staat in BIOS dat Pri Master: HL-DT-STDVD-ROM GBR8162B en Sec Master: NEC DVD RW ND2500A Kan het BIOS nietcorrupt zijn? Enig idee hoe nu verder
 • het je al eens geprobeerd om het bios op bios default te zetten . afsluiten via F10
 • [quote:4d936cc11a] Nu verschijnt de melding: BOOTMGR Missing [/quote:4d936cc11a] Wel.... je MBR is beschadigd, niet je bios. je moet een repair v/d MBR doen. Effe googlen voor win7, XP of Linux.... wat je moet doen.
 • De disk is toch met eraser gewist? Dan staat er ook geen OS meer op en is de melding BOOTMGR Missing dan ook logisch. Wil je weer een werkend systeem, opstarten met windows cd en installeren (of ander OS naar keuze)
 • [quote:1a7d668404="canonboy"]het je al eens geprobeerd om het bios op bios default te zetten . afsluiten via F10[/quote:1a7d668404] Ja, dat heb ik gedaan. F5 staat in de BIOS voor "default instellingen"daarna afgesloten met F10. Met "default" wordt de Device instelling op RAID gezet. Heb deze handmatig gewijzigd in IDE
 • [quote:8c316e9cb2="peterkramer"]De disk is toch met eraser gewist? Dan staat er ook geen OS meer op en is de melding BOOTMGR Missing dan ook logisch. Wil je weer een werkend systeem, opstarten met windows cd en installeren (of ander OS naar keuze)[/quote:8c316e9cb2] Dat zit het probleem! De installatie schijf van Windows XP start niet op. Ik heb dus ook geen mogelijkheden om de F6 toets te drukken voor de SATA driver. Fdisk geeft foutmelding dat HD niet gevonden wordt Alleen met de GParted en BootNT lukt het om de HD te benaderen. Met Gparted lukt het om de schijf in te delen en te formateren maar Windows XP krijg ik er niet op(herkent de schijf niet).
 • In Hiren's bootcd zit een mini-XP. Kijk eens of ie daarmee zichtbaar wordt, formatteer hem dan daarmee en ik geloof dat er nog disk utilities in zitten. Bekijk de schijf daarmee en repareer hem daarmee. PS: jouw XP cd is wel OK, niet (deels) verrot?
 • [quote:a5c5bf8c51="andre@home"]In Hiren's bootcd zit een mini-XP. Kijk eens of ie daarmee zichtbaar wordt, formatteer hem dan daarmee en ik geloof dat er nog disk utilities in zitten. Bekijk de schijf daarmee en repareer hem daarmee. PS: jouw XP cd is wel OK, niet (deels) verrot?[/quote:a5c5bf8c51] Schijf geformatteerd mbv Hiren's Bootcd maar helpt niet. Kan geen reparatietool vinden. Kan een driver of controller niet de oorzaak zijn nu bij opstarten van SATA378 Tx2plus v 1.00.0.33 verschijnt: No device is found Bios is not instlled
 • Met dat bord dien je via F6 en een floppie die sata driver te laden die op de cd wordt bijgeleverd als je XP wilt installeren, je hebt er wel 2 (sata controllers), die in de southbridge, sata1 en sata2 en die promise. Die driver in een xp cd streamen kan ook event.
 • [quote:0a31b16dc3="Lange Pier"]Met dat bord dien je via F6 en een floppie die sata driver te laden die op de cd wordt bijgeleverd als je XP wilt installeren, je hebt er wel 2 (sata controllers), die in de southbridge, sata1 en sata2 en die promise. Die driver in een xp cd streamen kan ook event.[/quote:0a31b16dc3] yep dat is de methoden

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.