Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Processorkoeling probleem

PinMut
6 antwoorden
  • Hallo,

    Ik ben al de hele dag bezig met het combineren van 2 defecte pc´s in 1 goede. Alle hardware is in principe overgezet op het werkende moederbord. Na testen blijkt het echter niet te werken. Ik schakel de pc in en het resultaat is 2 korte piepjes, 2 sec niks, dan 2 piepjes etc. Dit herhaalt zich 5x. Volgens de site van HP (waar het moederbord vandaan komt) heeft de volgende oplossingen:

    1. Make sure the computer air vents are not blocked and that the cooling fan is running. [i:b3c2488a68]Geprobeerd, leverde niets op.[/i:b3c2488a68]

    2. Open the hood, press the Power button, and see if the processor fan spins. If the fan is not spinning, make sure the fan cable is plugged into the cable header on the system board, and that the fan is properly installed and seated. [i:b3c2488a68]Geprobeerd, kabel van processor koeler zit goed op mobo. Bij aanzetten van de pc draaien ze ongeveer een seconde alvorens weer te stoppen. Daarna beginnen dus de piepjes. [/i:b3c2488a68]

    3. If the fan is plugged in and seated properly, but is still not spinning, replace the processor fan. [i:b3c2488a68] Geprobeerd, heb de fan uit de andere pc gehaald en op het mobo aangesloten. Nog steeds dezelfde piepjes. [/i:b3c2488a68]

    4. Reseat the processor heatsink and make sure the fan assembly is properly attached to the heatsink [i:b3c2488a68] Geprobeerd. Zie 3.[/i:b3c2488a68]

    Dit zijn de specs die nu in de kast zitten:
    [b:b3c2488a68]Moederbord:[/b:b3c2488a68] BioStar P4M800-M7A
    [b:b3c2488a68]CPU:[/b:b3c2488a68] Intel Quadcore Q6600
    [b:b3c2488a68]Videokaart:[/b:b3c2488a68] Nvidia Geforce 8600GS
    [b:b3c2488a68]Geheugen: [/b:b3c2488a68] 4x 1gb DDR2 553MHz ECC


    Overigens werkt de oude processor (Intel Pentium 4 670) wel gewoon, maar zover ik kan zien is het mobo geschikt voor beide processoren.

    Iemand enig idee wat ik kan proberen?
  • Met die andere processor werkt het wel?

    Die chipset is niet bedoeld voor een core 2 cpu, waar staat dat dat wel kon?
  • Dus eigenlijk heb ik de hele middag voor 'jan met de korte achternaam' zitten klussen en had ik me de moeite kunnen besparen? Verdorie..

    Dan zit er niets anders op om een nieuwe pc te kopen vrees ik. Is de processor realistisch gezien nog her te gebruiken of kan ik beter investeren in een nieuwe? Dat zelfde geld voor de videokaart.
  • Videokaart is AGP als ie op dat moederbord past … Je kunt beter verkopen wat nog goed is, voor een Q6600 processor zou je nog een paar tientjes krijgen.
  • Tja, oud mobootje, beetje achterhaald allemaal.

    Een goedkoop moederbordje met CPU, geheugen en videokaart aanschaffen lijkt mij beter idd, miss nog een voeding maar dat is afhankelijk wat je nu hebt.
  • gaat ook niet werken .
    het bord heeft een FSB van 800Mhz .
    de cpu heeft een FSB van 1066Mhz .
    alle bij socket 775 dat wel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.