Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Problemen 7200.14 1 TB HDD

w17
11 antwoorden
 • Hallo,
  Ik scande mijn HDD (Seagate 7200.14 1 TB) op "fouten" en nu kwam erbij HDTune dit uit:

  [img:64625b17d7]http://i49.tinypic.com/fwsr5f.jpg[/img:64625b17d7]

  Bij de beschrijving van de bovenste error staat:
  "Error! Threshold reached. Replacing de hard drive is recomended.

  Hier schrok ik van aangezien ik deze harde schijf nog niet zolang heb.

  De tweede fout zegt:
  Unstable sectors:8

  Nou moet ik zeggen dat ik de laatste tijd er niks aan heb gemerkt dat ie langzamer is of anders reageert dan normaal ook heb ik toen ik hem kreeg helemaal gescant toen was er niks aan de hand……

  Nou is mijn vraag moet ik mij hier erg zorgen over maken of is er een simpele manier om het te herstellen….


  Unstable sectors zijn inmiddels weg maar de meest schrikbarende error is er nog.

  Update:
  Heb net Seatools laten draaien en die vind geen enkele fout op mijn harde schijf net zoals windows en andere progamma's maakt HDTune gebruik van een andere manier en ontdekken ze het daardoor of is het gewoon een fout van HDTune ??
 • vond alleen deze als review van hdtune: http://www.techrepublic.com/blog/products
  eview-hd-tune-pro-350-diagnostic-tools/755
  overtuigt niet echt….

  ik zou eerder afgaan op de tool van de fabrikant zelf, ook al omdat je zelf niks merkt aan de schijf.
  als de schijf nog niet zo oud valt die wellicht nog in de garantie, dus als je twijfelt is dat ook nog een weg..
  en sowieso: zorgvuldig backuppen!
 • Harde schijf is inderdaad nog geen 2 maanden oud dus maak wel een back-up en houd het dan nog wel een tijdje in de gaten…..
  Of moet ik een RMA aanvragen ?
 • Welke test van Seatools had je gedaan uit de Seatool for DOS/Windows Guides. Had je ook deze hyperlink gecheckt? I still suspect my drive is bad even though it passes all of the SeaTools tests.

  Verder kun je de plaats van HDTune beter CrystalDiskInfo gebruiken.
 • Heb de seagate for windows versie gepakt en door windows ook al op fouten laten controleren en die heeft niks gevonden. Denk zelf eigenlijk eerder dat het een fout van HDtune is Seagate zegt eigenlijk ook min of meer dat je alleen op hun software mag vertrouwen….
  http://forums.seagate.com/t5/Momentus-XT-Momentus-Momentus/Momentus-XT-500-Gb-B8-End-To-End-Error-Detection/m-p/144259
 • Ook Crystal Diskinfo vermeld hetzelfde probleem en zecht dat de conditie "slecht" is ook zie ik dat de harde schijf maar 238 draai uren heeft……
  Denk dat ik dan maar een RMA bij Alternate moet gaan aanvragen of niet ?!

  [img:3086ca6155]http://i46.tinypic.com/jsiobb.jpg[/img:3086ca6155]
 • Ik zou iig maar even informeren. Je kunt gewoon een maandagmorgenmodel hebben getroffen. Voor RMA is overigens meestal wel een vereiste, dat ie faalt met de diagnosetool van de fabrikant.

  Nog even over de smart errors: lang niet alle zijn interessant. Google heeft ooit eigen uitval onderzocht, met als resultaat: "First errors in reallocations, offline reallocations (SMART attributes 0xC4 and 0x05 or 196 and 5) and probational counts (SMART attribute 0xC5 or 197) were also strongly correlated to higher probabilities of failure."
 • Iemand anders gaf me de tip om te formatteren dus dat ga ik vandaag doen als dat het niet oplost ga ik Alternate de hele kwestie voorleggen.
 • je realiseert je toch wel dat formatteren ook betekent: alles kwijt….!?!?
 • Dat begrijp ik daarom maak ik nu een back-up ;)
 • [quote:01ebbef715="w17"]Heb de seagate for windows versie gepakt [/quote:01ebbef715] Waarschijnlijk kun je beter de DOS versie pakken http://www.seagate.com/support/internal-hard-drives/consumer-electronics/ld25-series/seatools-dos-master/ zodat je 'm buiten Windows om kunt testen. Of je download de Ultimate Boot CD. Waarop eveneens SeaTools for DOS te vinden is. Je zou in ieder geval de Basic Tests, SHORT Test en de LONG Test behoren te draaien. Let daarbij op, of de harddisk tijdens het testen, mogelijk schurende of klikkende geluiden maakt. Want als dat het geval is, kan er ook iets mis zijn met de harddisk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.