Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Budget game PC samenstellen

4 antwoorden
  • Ik ben op zoek naar een goeie configuratie voor een game PC met een budget van ¤800,- alle randapparatuur is aanwezig en er word gespeeld op een monitor met een resolutie van 1920x1080. Assembleren kan ik zelf en daar hoeft dus geen rekening mee gehouden te worden. ook een voorkeur voor winkel heb ik niet echt, alle ideeën zijn welkom. Een windows licentie moet er nog wel bij. Ik ben benieuwd!
  • Had je toevallig al het advies "basisgamesysteem" bekeken op Tweakers.net? http://tweakers.net/reviews/2876/5/desktop-best-buy-guide-editie-januari-2013-budgetgame-en-basisgamesysteem.html
  • Heel erg bedankt, ik denk dat dat wel voldoende is. Alleen wat is precies het verschil tussen de processor die ze daar gekozen hebben(Intel Core i5 3350P Boxed) en voor mijn gevoel de meer standaard Intel® Core™ i5-3570K?
  • De i5-3570K heeft een unlocked multiplier, met die processor kun je dus eenvoudig overklokken om een moederbord met chipzet dat dat ondersteunt (Intel Z77 chipset geniet dan de voorkeur). In dit basisgamesysteem heeft men om de kosten wat te drukken gekozen voor een goedkopere i5 die je niet kan overklokken en om die reden ook voor een eenvoudiger moederbord met Intel B75 chipset. Voor de gameprestaties maakt het trouwens niets uit, want zo'n i5-3350P is bij lange na geen bottleneck in zo'n basissysteem. Mocht je voor deze samenstelling gaan, wees er dan wel snel bij qua videokaart: Die Club3D 7870 XT JokerCard is een bijzondere kaart voor die prijs en daarom erg gewild.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.