Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

[MSI K9N-Neo-V3] Vreemd probleem bij upgraden geheugen

3 antwoorden
  • Ik heb een vreemd probleem bij het upgraden van het geheugen in mijn PC, welke voorzien is van een MSI K9N-Neo-V3 moederbord. De PC was voorheen voorzien van 2 GB geheugen (2x 1GB DDR2-800), maar omdat ik wilde upgraden van Windows XP naar Windows 7 64-bit had ik besloten om het geheugen te upgraden naar het maximale wat dit moederbord volgens de specificaties ondersteunt, 8 GB DDR2-800 verdeeld over maximaal 4 DIMM's. Daarom heb ik bij Alternate 4x GeIL 2GB DDR2-800 (CL=4-4-4-12) aangeschaft. In eerste instantie wilde de PC niet opstarten met alle 4 nieuwe DIMM's, al werd er in het BIOS opstart scherm wel aangegeven dat er 8 GB RAM aanwezig was. Ik heb toen de DIMM's op steekplaatsen 3 en 4 verwijderd en daarna startte de PC wel netjes op zonder problemen. Omdat de nieuwe GeIL DIMM's snellere specificaties (CL=4-4-4-12, V=2.0V) hebben dan automatisch in het BIOS wordt ingesteld wilde ik die handmatig in de BIOS aanpassen en dat is gelukt. Windows startte daarna nog steeds zonder problemen op en met de tool CPU-Z kon ik controleren dat de aanpassingen gelukt waren. Maar ik heb niet voor niets 4 van die DIMM's aangeschaft want ik wil toch 8 GB RAM hebben, dus daarna heb ik de overgebleven 2 DIMM's weer terug geplaatst, maar daarna wilde Windows 7 weer niet opstarten, die bleef hangen in het Windows opstart scherm. Na een reset van de PC werd aangegeven dat Windows een vorige keer niet correct afgesloten was. Ik heb toen geprobeerd Windows in Safe Mode te starten, maar zelfs dat werkt niet. Na het voorbij scrollen van allerlei drivers en files die geladen worden bleef het scherm weer hangen. Hopelijk is er iemand die me verder kan helpen om dit probleem op te lossen? Mogelijk zie ik ergens een of andere setting over het hoofd... Of misschien kan ik dit systeem toch niet gebruiken met de aangeschafte 8 GB configuratie... Hieronder nog een beknopt overzichtje van mijn PC: Moederbord : MSI K9N-Neo-V3 (AMI BIOS v2.1 08/02/2007) CPU : AMD Athlon 64 X2 5000+ RAM : GeIL 4x 2GB DDR2-800 (CL=4-4-4-12) HDD : Intel SSD 330 series 120GB OS : Windows 7 Pro 64-bit Alvast bedankt voor een eventuele reactie! =========================== Update: Ik heb ook nog het volgende geprobeerd: - De overgebleven 2 nieuwe DIMM's geplaatst in steekplaatsen 3 en 4 en de DIMM's in steekplaatsen 1 en 2 verwijderd, de PC start zonder problemen op met 4 GB RAM in Dual Channel configuratie. - Als ik vervolgens 1 extra DIMM in steekplaats 1 plaats dan start de PC zonder problemen op met 6 GB RAM in Single Channel configuratie.
  • chipset driver er ook opgezet . en eerst bios geüpdatet
  • [quote:cf6786ddb3="canonboy"]chipset driver er ook opgezet . en eerst bios geüpdatet[/quote:cf6786ddb3] Op de MSI website staan bij de voor Win7 x64 te downloaden stuurprogramma's alleen de Realtek High Definition Audio Driver en de Realtek PCI-E Ethernet Drivers, een specifiek stuurprogramma voor de chipset staat er niet bij. En het BIOS geeft in principe geen problemen, dus daarom heb ik die nog niet geupdate. ================================= Update: Ik heb na wat googlen de volgende driver gevonden en gedownload: NVIDIA Nforce 15.53 WHQL Windows 7 64-bit Maar als ik die probeer te installeren krijg ik de foutmelding dat het installatie-programma geen stuurprogramma's heeft gevonden voor mijn hardware... Als ik in de details op de downloadpagina kijk dan zie ik dat de volgende hardware ondersteunt wordt: nForce 7 series: 790i SLI, 790i Ultra SLI, 780i SLI nForce 6 series: 680i SLI, 680i LT SLI, 680a SLI nForce 5 series: 550, 570 Ultra AMD, 590 SLI AMD, 570 SLI AMD En daar staat de nForce 560 op mijn moederbord dus niet bij...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.