Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Help ACPI niet fully compatible met windows instalatie

11 antwoorden
 • Een 2 maanden geleden is onze videokaart door gebrand en er was iets met de harde schijf. Nou hem laten maken, en de harde schijf totaal leeg. Maar door omstandigheden moest ik er zelf maar windows 7 64bit opzetten. (heeft er ook op gestaan) Normaal is dat geen probleem....maar.... Als ik hem boot vanaf cd-rom krijg ik dit scherm: The Bios in this system is not fully ACPI compliant. Nu zag ik op internet de optie om hem uit te zetten, maar dan zie ik bij de instalatie dat hij hem niet kan instaleren omdat ACPI enabled is. Heb al gezocht naar een Bios Update maar kan die niet vinden. Kom niet veel verder. Heb een Intel Core Duo CPU E4500 2.20 GHZ Moederbord Foxconn N15235 Mijn bios is versie PBSANFMB.1000 (Phoenix AardBIOS) Het probeem is dat ik nu dus niks aan de pc heb. En dat terwijl hij het zonder problemen normaal toch zou moeten doen :-(
 • weet eigenlijk niets van acpi, maar verbaas me over je zin: "Nu zag ik op internet de optie om hem uit te zetten, maar dan zie ik bij de instalatie dat hij hem niet kan instaleren omdat ACPI enabled is. " enable is aanzetten, disable is uitzetten...... :roll:
 • Ja had het later door dat ik het verkeerd neergezet had. Of hij enabled of disabled staat maakt niet veel uit....
 • [quote="wijkhuijs"]Ja had het later door dat ik het verkeerd neergezet had. Of hij enabled of disabled staat maakt niet veel uit....[/quote] En bedoel dan hij heeft bij disabled de fout aan dat hij niet kan instaleren omdat het ACPI niet aan staan. En bij Enabled omdat hij niet fully compatible is...
 • Voor het Bios zie hier[url]http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=12454&prodSeriesId=3746749&prodNameId=3760967&swEnvOID=2100&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=pv-61548-2[/url] Zelfs als het het zelfde bios is toch maar flashen want het zal niet de eerste keer zijn dat het bios corrupt is geworden. Want waarom zou een VGA kaart doorbranden, tenzij de settings in het bios over de limit zijn. Als je wilt dat ik zoek bij foxconn dan moet ik weten welke socket en welke chipset. anders kom ik niet verder.
 • Ja heb als het goed is de juiste bios update gevonden. Maar moet ff een cdtje halen zijn op. Had de usb booteble gemaakt maar toch vind die hem niet.
 • Toch niet vergeten system files er op te zetten hoop ik. Vaak moet je nog ook het flash programma er op zetten. En in het bios boot van USB toevoegen
 • [quote="Wisperbird"] Als je wilt dat ik zoek bij foxconn dan moet ik weten welke socket en welke chipset. anders kom ik niet verder.[/quote] Ik heb toch de goede bios update niet. Hoe kan ik die precies vinden. Hoe kan ik vinden welke socket en chipset ik heb?
 • Speccy [url]http://download.piriform.com/spsetup121.exe[/url]
 • Ik denk niet dat dit het probleem is, maar misschien heb je er wat aan ? Ik had W8 geinstalleerd en weer verwijderd. Daarna met W7 geformatteerd. Toen ik echter wilde gaan installeren, bleek dit niet te kunnen door een onbekende bootloader of zoiets. Waarom controleert W7 dit niet VOOR het formatteren ? Maar goed, bleek dat de bootsector door W8 was omgezet naar GDC of zoiets, iets nieuws op bootsectorgebied. Of GDparted of zoiets. Uiteindelijk een programmaatje gevonden die de bootsector weer netjes W7 ready heeft gemaakt. Als je wilt kijk ik vanavond even hoe het programmaatje exact heet.
 • Zit standaard op de Win7 DVD, je kunt hem zelfs dan terugzetten naar het oude XP formaat. Maar meestal volstaat het verwijderen van de Hidden partitie. Dus eerst alle partities verwijderen en als hij leeg is een nieuwe aanmaken. Maar TS komt niet eens in Setup Of het hem wel zal lukken met een XP CD is afwachten, maar het proberen waard.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.