Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geen beeld bij opstarten PC; probleem moederbord?

feike1977
20 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe pc geassembleerd, maar als ik de pc aanzet, krijg ikhelemaal geen beeld te zien om mijn scherm. Ook hoor ik geen piep als de pc opstart.
  Ik heb alle kabels aangesloten en alles krijgt ook stroom (CPU fan, fan in behuizing, fans van videkaart).
  Ik heb zelfs al een andere monitor en een andere videokaart geprobeerd, maar ik blijf steeds geen beeld krijgen.
  Ik denk dat er iets aan de hand is met het moederbord; deelt iemand anders mijn mening ook?
 • zolang je geen andere voeding hebt geprobeerd moet je nog niet aan je mobo denken. wat je beschrijft is typisch voor een kaduke voeding.
  in een enkel geval kan het uitmaken als je een keer met slechts een reepje geheugen opstart, maar omdat ie ook niet beept, denk ik niet dat dat hier van toepassing is.
 • [quote:82377f1a62="derkdejong"]zolang je geen andere voeding hebt geprobeerd moet je nog niet aan je mobo denken. wat je beschrijft is typisch voor een kaduke voeding.
  in een enkel geval kan het uitmaken als je een keer met slechts een reepje geheugen opstart, maar omdat ie ook niet beept, denk ik niet dat dat hier van toepassing is.[/quote:82377f1a62]

  Als het aan de voeding ligt, waarom draaien de verschillende fans van videokaart en CPU Fan dan wel? Die zouden het dan toch ook niet moeten doen???
  Ook zie ik dat er stroom wordt geleverd aan de videokaart.
 • zo'n voeding bestaat uit meerdere circuits…..
 • [quote:e8fac979a6="derkdejong"]zo'n voeding bestaat uit meerdere circuits…..[/quote:e8fac979a6]
  Wil je hiermee zeggen dat het misschien het geval is dat er een los contact kan zitten in de stroomstekker die op de videokaart is aangesloten?
  Kan ik die stekker die op de videokaart wordt aangelsoten op één of andere manier doormeten om te zien of er iets mee aan de hand is?

  Zou ik ook bv zo`n zelfde soort stekker kunnen proberen en dan het andere uiteinde aansluiten op zo`n 4-polige stekker van de voeding? Ik bedoel zo`n aparte kabel die vaak bij videokaarten worden geleverd voor de stroomvoorziening.
 • ja, je kan natuurlijk van alles meten, maar dan moet je wel exact weten wat je zou moeten meten….
  wat jij beschrijft is typisch voor een kapotte voeding.
  vanmiddag nog precies zo'n gevalletje opgelost.
  handigst is even een andere voeding erop.
 • Ik heb een andere voeding van mijn eigen pc aangesloten op de andere pc, maar ook nu krijg ik geen beeld.
  Kan ik nu dan wel de conclusie trekken dat het probleem in het moederbord ligt? Ik heb nu al een andere voeding, videokaart en andere monitor aangesloten maar ik blijf hetzelfde resultaat behouden.
 • staan je biosinstellingen voor on board video en pci kaarten wel goed?
 • Ik kan niet eens in de BIOS komen, omdat ik geen beeld krijg op mijn scherm als ik de pc opstart.
  Ik heb de stroomkabel op de videokaart aangesloten en de monitor op de vga-aansluiting op de videokaart aangesloten.
  Ik heb andere voeding, videokaart en zelfs een andere monitor geprobeerd, maar ik blijf maar geen beeld krijgen bij het opstarten van de pc. Ik kan dus niet in de BIOS komen om te selecteren om te booten van dvd om Windows 7 te kunnen installeren.
 • [quote:9aeffb0926="feike1977"]Ik kan niet eens in de BIOS komen, omdat ik geen beeld krijg op mijn scherm als ik de pc opstart.
  Ik heb de stroomkabel op de videokaart aangesloten en de monitor op de vga-aansluiting op de videokaart aangesloten.[/quote:9aeffb0926]
  haal de videokaart er eens uit .
  sluit de monitor eens aan de video chip van het bord .
 • [quote:aa08c1bf15="canonboy"][quote:aa08c1bf15="feike1977"]Ik kan niet eens in de BIOS komen, omdat ik geen beeld krijg op mijn scherm als ik de pc opstart.
  Ik heb de stroomkabel op de videokaart aangesloten en de monitor op de vga-aansluiting op de videokaart aangesloten.[/quote:aa08c1bf15]
  haal de videokaart er eens uit .
  sluit de monitor eens aan de video chip van het bord .[/quote:aa08c1bf15]

  Ik weet niet of het moederbord over een videochip beschikt. Het gaat om een asrock 970 extreme r2.0 moederbord. Ik zie ook geen vga-aansluiting op het moederbord zitten.
 • hij hoort geen piep en krijgt geen beeld: dat betekent dus dat de pc helemaal niet opstart, al draait er wellicht wel een fannetje of ledje, ook niet met een tweede voeding.
  maar goed, je kan het eens zonder die extra videokaart proberen, dan zou die een vals contact kunnen maken. helpt dat ook niet: terug naar de winkel met dat mobo.
 • [quote:6d84f68617="derkdejong"]hij hoort geen piep en krijgt geen beeld: dat betekent dus dat de pc helemaal niet opstart, al draait er wellicht wel een fannetje of ledje, ook niet met een tweede voeding.
  maar goed, je kan het eens zonder die extra videokaart proberen, dan zou die een vals contact kunnen maken. helpt dat ook niet: terug naar de winkel met dat mobo.[/quote:6d84f68617]

  Volgens mij zit er op dit moederbord helemaal geen on board video.
 • Wellicht kun je beter de complete lijst nieuw aangeschafte hardware posten. Dus ook de behuizing. Had je bij het samenstellen wel de tijd voor genomen? Weet je zeker dat je alle afstand busjes op de goede plek hebt gemonteerd? Dus dat je geen afstand busje hebt gemonteerd op een plek, waarop geen schroefgat zit in het moederbord. Heb je verder alle aansluitingen nagelopen? Ook de powerknop? Had je wel de User Manual en de Quick Installation Guide gedownload?

  Wellicht zou je kunnen proberen het probleem te analyseren, via deze website Guide to Computer Troubleshooting and Repair - PC Troubleshooting Manual.
 • [quote:01a7b2f215="feike1977"][quote:01a7b2f215="derkdejong"]hij hoort geen piep en krijgt geen beeld: dat betekent dus dat de pc helemaal niet opstart, al draait er wellicht wel een fannetje of ledje, ook niet met een tweede voeding.
  maar goed, je kan het eens zonder die extra videokaart proberen, dan zou die een vals contact kunnen maken. helpt dat ook niet: terug naar de winkel met dat mobo.[/quote:01a7b2f215]

  Volgens mij zit er op dit moederbord helemaal geen on board video.[/quote:01a7b2f215]

  klopt ik ging uit van het bord uit je onderschrift
 • [quote:87e226ef81="jolo"]Wellicht kun je beter de complete lijst nieuw aangeschafte hardware posten. Dus ook de behuizing. Had je bij het samenstellen wel de tijd voor genomen? Weet je zeker dat je alle afstand busjes op de goede plek hebt gemonteerd? Dus dat je geen afstand busje hebt gemonteerd op een plek, waarop geen schroefgat zit in het moederbord. Heb je verder alle aansluitingen nagelopen? Ook de powerknop? Had je wel de User Manual en de Quick Installation Guide gedownload?

  Wellicht zou je kunnen proberen het probleem te analyseren, via deze website Guide to Computer Troubleshooting and Repair - PC Troubleshooting Manual.[/quote:87e226ef81]

  Dit is de hardwarelijst:
  [img:87e226ef81]http://img212.imagevenue.com/loc907/th_794206138_HannaPC4LaunchCompleet21_6_2013Alternatief_122_907lo.jpg[/img:87e226ef81]

  Ik heb het moederbord goed gemonteerd. Alles was voorzien van stroom, ook de power knop). Ook de manuals heb ik geraadpleegd.
 • Is uw voeding niet wat aan de magere kant voor uw opstelling?

  Ik ben geen specialist maar ik zou voor deze opstelling toch voor minstens 600W gaan.

  De AMD 965 in combinatie met de GTX650 heeft echt wel wat power nodig.

  Het kan voldoende zijn dat de voeding een fractie van een seconde door de knieën gaat , tijdens het opstarten , om heel het systeem te laten falen.

  Misschien eens een zwaardere voeding proberen.
 • Het probleem is intussen opgelost. Het bleek dat ik nog een extra stroomkabel moest aansluiten op het moederbord. Dit wist ik niet, omdat ik dit bij mijn eigen pc niet hoefde te doen.
 • … toch goed dat we je aan de praat hebben gehouden, anders had het mobo nu ten onrechte in de kliko gelegen…. :wink:
 • Mooi dat het opgelost is. Wellicht voor een volgende keer, dan toch maar iets beter de manuals checken. Want in de Quick Installation Guide wordt die extra stroomkabel anders wel genoemd op bladzijde 27. Daar noemen ze 'm ATX 12V Power Connector. Ook staat er nog een afbeelding bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.