Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

MSI-6163 moederbod --- 2x een beep

Red Dragon
18 antwoorden
  • Ik heb hier een PC staan van een kennis van me. deze wil niet meer opstarten en geeft 2x maal achter elkaar een "beep". of "piep" hoe je het ook wil noemen.

    het is een MSI-6163 VA (via chipset)moederbord met een Slot1 PIII "Katmai" 550mhz en 2x64mb pc100 geheugen.

    Ik heb de handleiding al van http://www.msi.com.tw gehaald maar niets in gevonden.

    ik dacht eerst dat het geheugen defect was maar dat is het niet.

    Iemand enig idee wat er mee is?

  • hangt meestal van het bios af. Dus kijk effe welk merk het is en kijk dan op de site daarvan (dus award of een ander merk). Een site met veel tips is Wim's bios page (effe Google'en….)
  • twee keer beep is meestal de videokaart.
    en voor een bios update moet je naar http://www.msi.com.tw.
  • thnx plextor.

    Er zit een Voodoo 3 in . ik hang em eigen GeForce 3 er wel ff in om te kijken of dat werkt.

    als je me eerste post gelezen heb zie je dat ik op die site al ben geweest. :smile:
    de nieuwste bios heb ik al gedownload maar kan ik moelijk instaleren als ie niet post he. :smile:

  • Wat je ook kan doen zijn de laatste VIA 4-1 drivers voor de VIA APPOLLO 133 chipset downloaden en er op zetten.

    _________________
    Johnnick, the name you know!

    [ Dit Bericht is bewerkt door: Johnnick op 2002-01-18 09:33 ]
  • [quote:916493147b]
    Op 2002-01-17 20:26, schreef GeForce Mike:

    het is een MSI-6163 VA (via chipset)moederbord met een Slot1 PIII "Katmai" 550mhz en 2x64mb pc100 geheugen.

    Ik heb de handleiding al van http://www.msi.com.tw gehaald maar niets in gevonden.

    ik dacht eerst dat het geheugen defect was maar dat is het niet.

    Iemand enig idee wat er mee is?

    [/quote:916493147b]

    Mike je moet even kijken naar het bios voor de 6163-pro, want de pro en de VA zijn precies dezelfde moederborden met dit verschil dat er op de pro een Intel 440BX chipset opzit. Maar alles is identiek, dus ook het bios.
  • Johnick{b] dat is allemaal leuk en aardig wat je zegt maar als je goed leest zie je dat de pc niet wil opstarten.
    dat is het probleem. niet de bios

    nogmaals:
    De pc wil niet opstarten en geeft 2x achter elkaar een lange BEEEEEEEEEP en dat blijft ie herhalen tot dat ik de stekker eruit ruk

    ik heb de Videokaart vervangen. 1x een AGP kaart geprobeerd en 1x een PCI videokaart. het geheugen heb ik vervangen. niets helpt.

    de vraag is wat betekent die: BEEEEEEEEEEEP

    ik vraag dus niet om een Bios want die he ik al lang gedownload :wink:

  • Als je het merk van de Bios weet dan kun je via de Bios informatie pagina die informatie achterhalen. Op mijn homepage heb ik links naar zo'n pagina opgenomen: http://home.hccnet.nl/h.vosman/weetjes.htm#Biosbeep

    Als je niet wilt zoeken, probeer: http://www.testbank.hccnet.nl/bioszip/titel.htm

    Misschien een geheugen probleem?

  • Thnx hans

    het is een Award Bios.

    bij Award staat dat 1 lange beep geheugen is.
    er zitten 2x64mb in. heb ze beiden al uitgeprobeerd. kan dus ook zo zijn dat de gehugen banken niet meer goed zijn.

    ik zal wel ff zoeken of ik hier nog wat PC100/133 mem heb liggen. probeer ik dat
  • Als het gaat klinken als een inbellende modum, dan is het moederbord stuk.

    Ik heb de PC van een vriendin behandeld, die had dezelfde chipset. Na heel wat geblieb bleek het het moederbord te zijn.

    Overigens, op de 6163 zit geen Intel chipset, het is een VIA plank.
  • [quote:62ebbe5899]
    Op 2002-01-18 18:35, schreef Buggle:
    Als het gaat klinken als een inbellende modum, dan is het moederbord stuk.

    Ik heb de PC van een vriendin behandeld, die had dezelfde chipset. Na heel wat geblieb bleek het het moederbord te zijn.

    Overigens, op de 6163 zit geen Intel chipset, het is een VIA plank.
    [/quote:62ebbe5899]

    Waarom post iedreen hier zonder te lezen. :mad:
    In me eerste post staat al dat er een VIA chipset op zit.
    Tevens zie je dat ook als je de kast openschroeft omdat dat er met grote letters op de south en northbridge staat en op de website http://www.msi.com.tw zie je het.

    Ik heb de link die Hans me gaf gekeken bij Award bios en daar stond bij lange BEEEEP dat of het geheugen of het moederbord defect is.

    Ik denk inderdaad dat het het moederbord iswant ik heb verschilende gehugen modules gebruikt zonder suc6 :sad:



    _________________
    Dit is mijn: Systeem 3Dmark2000
    3Dmark2001

    [ Dit Bericht is bewerkt door: GeForce Mike op 2002-01-18 19:13 ]
  • [quote:24242970f7]
    Op 2002-01-18 19:11, schreef GeForce Mike:
    [quote:24242970f7]
    Op 2002-01-18 18:35, schreef Buggle:
    Als het gaat klinken als een inbellende modum, dan is het moederbord stuk.

    Ik heb de PC van een vriendin behandeld, die had dezelfde chipset. Na heel wat geblieb bleek het het moederbord te zijn.

    Overigens, op de 6163 zit geen Intel chipset, het is een VIA plank.
    [/quote:24242970f7]

    Waarom post iedreen hier zonder te lezen. :mad:
    In me eerste post staat al dat er een VIA chipset op zit.
    Tevens zie je dat ook als je de kast openschroeft omdat dat er met grote letters op de south en northbridge staat en op de website wwww.msi.com.tw zie je het.


    [/quote:24242970f7]

    Dat was een reactie op iemand die hiervoor zei dat er een intel chipset opzat, vandaar. Ik zou niet willen dat je de verkeerde gaat flashen uiteraard.

    Je kunt ook nog even een kijkje nemen op http://gathering.tweakers.net
  • [quote:50c39821e3]
    Op 2002-01-18 19:11, schreef GeForce Mike:
    Waarom post iedreen hier zonder te lezen.
    [/quote:50c39821e3]
    ik denk dat je eerst zelf moet lezen, sorry hoor. Je schrijft het al 2x …..

    Mijn eerste reaktie was meteen:

    [quote:50c39821e3]
    Op 2002-01-17 21:43, schreef andre@home:
    hangt meestal van het bios af. Dus kijk effe welk merk het is en kijk dan op de site daarvan (dus award of een ander merk). Een site met veel tips is Wim's bios page (effe Google'en….)
    [/quote:50c39821e3]
    dus als je dat gedaan had, had je zelf het antwoord gevonden dat Hans je gaf….
    No hard feelings, maar lees zelf dus eerst ook.



    [ Dit Bericht is bewerkt door: andre@home op 2002-01-18 20:40 ]



  • Dat was een reactie op iemand die hiervoor zei dat er een intel chipset opzat.


    Dat klopt ook, maar MSI heeft dit serienummer 2x gebruikt, n.l. de 6163VA dat is het moederbord waar Mike het over heeft, dat bord heb ook in mijn eigen systeem wat ik hiervoor heb gehad. En je hebt ook de 6163-Pro en zoals ik al eerder in mijn eerdere reactie heb uitgelegd zijn deze borden identiek, op de chipset na dan.

    Op de MSI site zul je de 6163VA overigens niet vinden want dit bord is nooit op de retailmarkt verschenen. Het werd voornamelijk voor het bouwen van Intel systemen gebruikt om de kosten op zo'n systeem te drukken.

    Als je in die tijd een systeem gewoon op losse onderdelen liet bouwen, dan kon je dus de 6163-Pro kopen, want dit bord was wel los in de handel te koop.
  • Liep hij gewoon vast, en reboot begon hij te piepen? Dat heb ik al 3x met een soyo mobo gehad, oorzaak gebarsten elco's op het mobo.

    Anyway, prop er ander geheugen en een andere videokaart in, als hetb dan nog niet werkt ligt het dus aan het mobo of processor, waarbij ik eerder aan het mobo zou denken. Als je nog een losse PIII hebt dan kan je dat ook nachecken.
  • [b:df54a8f807]Andre@home[/b:df54a8f807] Je heb gelijk wat je zegt. ik had eerst niet gezocht naar wat jij me gaf en later wel toen Hans het me gaf.

    Maar maakt ook niet uit allemaal. bedankt voor de hulp Iedereen. :grin:

    [b:df54a8f807]BA[/b:df54a8f807] Zodra je de pc aandoet begint ie te piepen en volgens "Award" betekent dat dus een defect MOBO of Mem. Het geheugen heb ik al vervangen en ik heb de Voodoo 3 vervangen voor een GeForce 3 en ook een keer voor een 1mb pci kaartje {klein verschil :wink:} om te kijken of het aan het AGP slot lag.
    Helaas heb ik geen PIII meer extra liggen hier.

    Dus ik denk dat ik de kennis ga adviseren nieuw Moederbord en CPU te kopen. ESC plankje met SIS chipset en ee Duron en de man is voor weinig geld weer klaar. :grin:


  • Ik heb hier een MSI6163pro. Deze heeft 4 diagnostische Leds op het mobo waarmee het bootproces gevolgd kan worden. In de handleiding staan bij de kleurcodes welke stap in het bootproces er bijhoort. Heeft de 6163va ook deze leds?
  • [quote:f312c89e89]
    Op 2002-01-19 17:48, schreef GeForce Mike:
    [b:f312c89e89]Andre@home[/b:f312c89e89] Je heb gelijk wat je zegt. ik had eerst niet gezocht naar wat jij me gaf en later wel toen Hans het me gaf.
    [/quote:f312c89e89]
    Sportieve reaktie !
    Succes verder!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.