Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

hoe te overklokken?

Anoniem
None
42 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een AMD Duron 800 mhz. op een Shuttle AK31 Mobo. Hoe kan ik dit goedje het beste overklokken? En krijg ik dan ook gebliksem met WinXP?

  groeten Minze
 • Gebliksem kun je altijd krijgen, overklokken is het boven specs laten draaien van je systeem. maar als je voorzichtig te werk gaat en voor goede koeling zorgt zal het allemaal wel meevalt (niet in 1 keer 100 mhz overklokken, kleine stappen nemen)

  BA's overclocking guide v1.0
 • Yep, lees mijn sig maar eens :smile:

  BTW, kan je die 2de topic even verwijderen?
 • Ik heb dat Moederbord ook gehad.
  Ik kon daar aardig mee overklokken.

  Kijk Zoals BA al zegt eens BA´s Overklokking guide dan kom je er wel. :smile:

 • Is het ook moeilijk, het zal mijn eerste keer worden…

  groeten Minze
 • Nee, als je het eenmaal door hebt is er totaal geen kunst aan :smile:
 • hoe zit het dan met dat potlood en de cpu? kan daar veel fout gaan?

  groeten Minze
 • Nee, op zich weinig. Wat heel erg belangrijk is, dit moet je na afloop ook controleren, is dat de potloodstrepen elkaar niet raken. Als dat wel het geval is, en je zet hem aan, dan kan je processor stuk gaan. Op zich is het goed te doen met een scherp potlood, er er ruimte genoeg om die bruggen heen :smile:
 • Inderdaad, BA

  Het overklokken gaat zo simpel als wat! Het enige waar je ECHT op moet letten is dat de potloodstreepjes elkaar niet raken. Je kunt het beste de potloodverbindingen maken met een loop/vergrootglas erbij, dat scheelt een hoop gummen! Het is goed te doen, effe hoofd erbij houden, moet het goed gaan! S6s
 • hoe zit het dan met de cooling?? Ik heb nu een cooler die 1400 mhz kan coolen. Is dat goed genoeg?

  groeten Minze
 • Hoi,

  Ik weet niet of dat nou zo heel veel zegt…


  Maar je merkt vanzelf of het genoeg is. Als je in kleine stapjes overclockt en je houdt bij het tussendoor testen behalve de stabiliteit ook de temperatuur een beetje in de gaten is er niets aan de hand.

  Het gaat er gewoon om dat die temperatuur niet te hoog wordt.
  En die temperatuur hangt weer af van het voltage wat de proc krijgt, maar ook van de luchtstroming in de kast enzo.


  Groetjes, Ed
 • De ventilatie is wel goed, ik stel gewoon de temperatuur controle van mijn cpu en kast in in het bios op 70 graden waarschouwen en op 75 graden het boeltje uit.

  groeten Minze
 • Ben ja al aan het OCen nou???


  Groetjes, Ed
 • nee, nog niet. Zit nu op school…
 • Laat ik de vraag anders stellen: wanneer ga je beginnen?
  :smile:

  Groetjes, Ed
 • Niet alleen is het zo dat je voor OC'e n de temperatuur in de gaten moet houden voor oververhitting, ook is het zo dat CPU's hogere snelheden kunnen halen bij een lagere temperatuur. Cpu's zijn gemaakt uit silicon, een halfgeleider materiaal. Een eigenschap van een halfgeleider is, dat ze beter gaan geleiden bij lagere temperaturen. Daarom OC'en CPU's beter bij lagere temps.

  Die ratings van fabrikanten op koelers heb je meestal niet zo veel aan, ik heb ze wel eens gezien waarvan ze zeiden dat ze geschikt waren voor 1500 MHz, maar nog niet eens knap tot 1000 MHz konden koelen. Je moet dus gewoon naar de temp kijken, en niet naar de rating. Als er op staat dat hij tot 1400 MHz kan, betekend dit niet dat jeje CPU veilig tot 1400 MHz OC'en kan.

  Zelf zou ik ieg zorgen dat je temperatuur tussen de 40 en 50 graden blijft, dat is met wat simpelere koelers best goed te doen. Onder de 40 is beter, maar dan kom je bij de wat duurdere koelers terecht. Waarschijnlijk kan je met die prijzen beter een andere CPU voor dat geld kopen, dan ben je net zo duur uit, en heb je de garantie voor een hogere snelheid.
 • Ik zit nu standaard ong. op 39 graden.

  groeten Minze
 • Hoi,

  Best mooie temperatuur lijkt me. Nu even afwachten hoeveel 'ie stijgt als je gaat overclocken…

  Hoe warm is de kamer eigenlijk waar je pc staat? Want dat scheelt ook enorm. Kijk maar naar de temperatuur in de zomer tov die in de winter :grin:


  Groetjes, Ed
 • Voorlopig zit je idd wel goed. Hou er alleen wel rekening mee dat temp stijgingen vooral door meer voltage komen, met meer MHz is de stijging lang niet zo groot.

  Als je meer voltage nodig hebt, merk je dit aan random crashes in windows, als hij door de temp niet verder wil, dan loopt hij meestal onder volle belasting vast, zoals bij 3D mark :smile:
 • Pc staat in mijn slaapkamer, in de zomer schijnt de zon vol door de ramen.. Maar in de winter met een raampje open is het er lekker fris…

  groeten Minze

  Ps. Ik ga vanavond eens kijken of het wat wordt :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.