Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

meer geheugen

5 antwoorden
  • pentium 200-moederbord GA-586T2 heb nu 64 mb geheugen in dimm1 en dimm2-2 x32 de banken 1 en 2 zijn leeg- waar kan ik het beste meer geheugen bijplaatsen? en hoe doe ik dat als ik naar 128mb wil? dank en groeten nico
  • Hoe bedoel je, je hebt er nu 64 MB SDRAM in zitten, en je hebt nog 2 edo-ram banken over? EDO en SDRAM kan je niet tegelijk gebruiken, dus het moet in 1 van de 2. Vaak worden er maar SDRAM modules tot 32 MB ondersteund op oudere mobo's, dus je moet even in je boekje kijken hoeveel er waar in kan.
  • Is een TX chipset, heb net effe de handleiding gedownload. Mmmm, in de handleiding combineren ze SIMMs en DIMMs. Bijv: Se hebben het over Bank 1 &amp; 2 (SIMMS) met alleen in bank 2 2*32 MB Simms + DRAM 1 &amp; 2 beide bezet met 32 MB DIMM's. Zo komen ze bijv. tot 128 meg.... _________________ &quot;Ik geloof niet in heksen!&quot;, zei ze, en ze stapte op haar bezem... <font size=-1>[ Dit bericht is bewerkt door: Captain_Kansloos op 2002-04-02 16:03 ]</font>
  • Hm, kan dat zomaar? Ik heb dat laatst eens bij een ander mobo geprobeerd, die gaf bij het opstarten wel keurig 64 MB aan (2x 16MB SIMM + 1x 32MB DIMM) mar hij crashte daarna als het OS geladen werdt.
  • Dat wordt dus ergens kopen waar ze niet moeilijk doen over omruilen als het niet mocht werken... (vooraf vragen!) :smile:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.