Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

bios:fail-safe defaults

BA
4 antwoorden
  • hallo,

    om mijn systeem werkend te houden moet ik in het bios de fail-safe defaults kiezen en niet de optimized dafaults. ALs ik voor de laatste kies biljft mijn pc hangen (freeze). Dit gebeurt als ik bv. applicaties zoals powerpoint draai of een videofile wil afspelen. Het systeem werkt ook als de prestatie van de videokaart verlaagt (geen 3D dus).

    Het flashen van het Bios van de mobo heeft niet gehopen. Suggesties?

    K7TPro2-A van MSI
    AMD 1200
    Msi videokaart geforce 2 MMX 400 64Mb
    windows xp pro
  • Ik denk MSI weer :(
    Gebruik in de search op dit forum maar es MSI en je krijgt allemaal mensen met problemen met deze borden.
    Ik denk dat er misschien ook bij jouw wat in je bord het niet goed doet, maar het zou ook je geheugen kunnen zijn.
    Wat voor mem heb je?
  • Hallo MKM,
    Ik heb zelf een MSI Kt3 ultra mobo en als ik in de users guide kijk staat er als waarschuwing dat bij gebruik van high performance defaults ook de hardware high performance moet zijn ,maw je moet hardware( zoals geheugen videokaart etc.) hebben die de hoogste snelheid aankan.
    Je kunt vanuit de basis instellingen proberen iedere keer een instelling te veranderen naar de snelste instelling en dan kijken of het systeem stabiel blijft.Wel wat werk maar zo kom je erachter wat de max. mogenlijke instelling van dit systeem zijn.
    Kijk hiervoor even naar het sticky onderwerp van BA .
    Ik hoop dat je met deze tip geholpen bent.
    Groeten Piet. :D
  • [
    Ik heb ook deze uitvoering van MSI (is ook al een keer vervangen)met een TB 1400,2 x 256 mb dram..Heb er een Radeon 7500 bij.Heb(had) dezelfde problemen als jouw, krijg daarbij ook nog bij het opstarten blauwe schermen, gebruik ook XP.Heb nu een redelijk stabiel systeem.Nieuwe AGP driver .Heb voltage TB op 1.8 Bios default met de veranderingen - UDMA-auto,AGP ap. niet hoger dan 64mb,testen memory uit en niet vergeten floppy drive aan.Extra kastfan's zodat de temp. niet hoget komt dan 48 graden.Nu is hij redelijk stabiel ,en haal toch een score(niet hoog maarja) van max 4500 met 3dmark 2001 se.Maar ik blijf het een kloote bord vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.