Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pc start gelijk weer op na afsuiten,na bios flash.

weert114
25 antwoorden
  • Hallo,ik heb vandaag de bios geflasht van mijn Asus A7A266 mobo.Alles is goed gelukt,het bord ondersteunt nu de nieuwste processors tot 2100+ Ghz.Echter als ik de pc afsluit,doet ie dat wél gewoon,maar hij start ook gelijk weer op.Waarschijnlijk staat er iets verkeerd in de bios,maar wat?Misschien heeft er hier iemand ervaring mee.
    Ik hoor het graag!
    Alvast bedankt!
    Gr.Mark.
  • Ik heb hetzelfde een keer meegemaakt. Door Windows opnieuw te installeren zonder eerst de harde schijf leeg te maken, werd het probleem opgelost.
  • waarom zonder de harde schijf eerst leeg te maken? Ik denk dat het geen probleem zou zijn hoor :) Windows opnieuw instaleren is trouwens wel een goed idee!
  • ik heb weer een setup uigevoerd van windows,en het probleem is nu opgelost.

    Ik vind het een domme veronderstelling om wél eerst de hd te formatteren.Als je dat voor elk winhoos foutje moet doen,kun je elke week je hd wel leeghalen.
    Ik probeer het normaliter eerst te verhelpen zónder formatteren.
    Maar goed,als sommige mensen graag formatteren,doen ze dat maar.

    Gr.Mark.
  • Formatten doe ik eigenlijk alleen als ik een nieuw mobo oid installeer, verder niet. Tenzij er idd zo'n probleem optreed. Wat ook vaag is btw, want windows mag normaal geen last hebben van een bios flash.
  • Ja,ik heb dit mobo vorig jaar gekocht,maar heb toen niet geformatteerd,en ik heb geen problemen gehad.
    Het is idd wel raar ja,dat mn pc telkens weer opstartte,na die flash.
    Heeft er in principe niks mee te maken nee.
    Maar goed,het probleem is nu toch verholpen.
    (Heb het dus wel gedaan zónder te formatteren hé,dus alleen een setup uitgevoerd)
    Gr.Mark.
  • Tsja, of je nou format doet + install, of je goi hem er alleen overheen, boeit niet zo veel, zelfde resultaat :)
  • Ik formateer ongeveer eens in de 3 maanden mijn hele schijf, dat doen ik om mijn computer soepel en overzichtelijk te houden. Werk ook niet met Ghost-Backups, omdat je dan al automatisch oude drivers en proggies die je misschien al lang niet meer gebruikt terug zet.
  • Ik doe dat bijna helemaal niet, zeker met windows 2000/XP is het niet nodig, als je gewoon alles normaal deinstalleert enzo. Mijn win 2000 liep toen in ieder geval na 9 maanden nog steeds gewoon snel.
  • Ik wil nu formateren vanwege het volgende misschien weet jij daar iets op:
    Ik heb 4 partities en 2 CD-ROMS, maar omdat mijn CD-Rom tijdens de instalatie op mijn niet werkende RAID conroller zat, heeft hij hem nu H: genoemd en ik wil hem natuurlijk gewoon naast mijn andere CD Speler D:.
    Weet iemand waar ik dit kan wijzigen?
  • Is dat belangrijk dan, welke driverletter de CD speler heeft? En als je format doet, dan gaat dat toch weer gewoon hetzelfde?
  • Ik vind het gewoon handig om opeenvolgende driveletters te hebben. Bij 98 kon je dit gewoon instellen, maar bij XP kan ik deze optie niet vinden.
    En als het goed is heb ik dat bij een schone instal niet (partities ook ff verwijderen en opnieuw aanmaken), want nu detecteerde hij maar 1 CD waardoor hij een e paritie aanmaakte en als er 2 CDspelers zijn dan reserveert hij automatisch E: voor de 2de CDspeler.
  • Als je RAID driver er af ligt, dan zal hij die CDROM in eerste instantie ook niet kennem. En BTW, als je je partities weg mikt, ben je alles kwijt, terwijl dat volgens mij ook niet nodig is.
  • Ik heb toch backups, dus no probs en ik gebruik mijn RAID controler niet, want hij doet het niet :cry: :evil:
    Hij pakt de drivers gewoon niet onder XP, ik heb al de nieuwe Highpoint drivers geprobeerd, maar nix :(
  • Hm, weird. Bij mij was het installeren en klaar (met mijn oude shuttle plank dan, deze heeft geen RAID)
  • Ach, anders duurt het opstarten ook weer langer. Ik ga toch helemaal formatteren in de zomer en dan probeer ik het nog wel een keer tijdens de instalatie van XP (had dat al gedaan, maar meegeleverde diskette was f**k up :evil: ). Ik wil namelijk een tweede 40 GB schijf erbij zetten niet zozeer voor de grote, maar omdat het gewoon erg snel is in een stripe :)
  • Ik gaf al aan dat je Windows kunt installeren zonder eerst je schijf leeg te maken. Er vindt dan een reparatie plaats. Soms is dat voldoende. De programma's en data blijft zo gewoon op je systeem staan.
  • Maar dan houden de schijven ook dezelfde driveletters, toch?
  • Ik kan onder win98 gewoon onder "systeemeigenschappen" - "cdrom aanklikken" - "settings" - "gereserveerde drive letter" … :P
    Dan maak je je cd-roms toch x en z oid :D
  • Da kan dus bij XP niet, tenminste zou niet weten waar en dat kan volgens bij zoiezo niet bij een hardeschijf of een partitie ook niet onder 98 :(
    De prob is dus dat de letter E: al door een partitie word bezet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.