Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pc blijft hangen na detecteren schijven

Anoniem
wildervanksterdallen
20 antwoorden
  • Hallo,

    Mijn systeeem W98 blijft na het detecteren van de schijven, plug en play kaarten hangen, het eerste scherm dus, alle kaarten al verwijderd op de videokaart na natuurlijk.
    Geheugen en HDD al uit gewisseld, maar tevergeefs.
    1x ben ik in het volgende scherm gekomen het zogenaamde systeem configuratie scherm.Alleen deze verscheen regel voor regel.
    Bios al diverse malen nagekeken en gecontroleerd op goede instellingen.
    Het DMI Pool Data gebeuren ook al opgezocht op internet over eventule fouten en oorzaken met daarbij de oplossingen, maar daarmee kan ik dus ook niets, want ik kan niet in DOS komen en niet booten vanaf floppy.

    Wie kan mij helpen dit probleem op te lossen ?

    B.v.d.

    Leon
  • Heb ook wel eens zoiets gehad toen ik een OS op een voor mij onbekend systeem wilde installeren. Er had een Cyrix 233 MHz-procesoor in dat systeem moeten zitten, maar dat bleek dus een 166 MHz te zijn. Heb toen wat met jumpers moeten rommelen om het systeem op 166 MHz te laten lopen, en toen werkte alles weer. Dus: heb je niet toevallig je systeem overgeklokt?
  • Wat zit er in de rest van je systeem?

    Als de rest van de onderdelen gewoon goed is, dan zou ik eens proberen om je geheugen te vervangen, of eventueel CPU en mobo.
  • Hoi,
    Ik heb het geheugen en de hdd al uit gewisseld.
    Alleen de videokaart laten zitten.
    Er is verder niets veranderd in het systeem(origineel), niet over geklokt.
    Het gaat om een P2 MMX, 333MHz met 32MB geh.
    MSI mobo, Award Bios v4.51PG

    Het is voor mij lastig om de processor of mobo te vervangen, want het betreft een staande processor(ik kan zo snel niet op de naam komen)
    En die heb ik niet op de plank liggen :-)

    Leon
  • 32mb geheugen wel aan de krappe kant .
    zoek het daar eens in :P
  • wat ik al zei, heb alles al eens uit gewisseld, heb er ander en meer geheugen ingezet, maar tevergeefs.

    Leon
  • Hm, mijn beste gok is dat het mobo kaduuk is, of ieg problemen met de bios heeft. lastig is alleen dat je niet flashen kan. Misschien een andere proberen, lenen oid bij de lokale pc shop? als die ze nog heeft?
  • Kijk in hetr mobo boekje. Je kijken wat je moet doen om je ESCD block te wissen. Die bouwt de PC daarin wel weer op.
    Helpt dat niet, doe dan een BIOS discharge, start PC weer op, stel je BIOS weer in en hij zou niet meer mogen hangen na de detectie cd schijven. (Aangenomen dat je de aanlsuitingen heb gechecked)
  • Helaas heb ik geen boekje….
    En hoe moet je de boel dischargen ? Aansluitingen zijn goed…

    Ik heb ook gehoord dat je de jumper kan verwijderen om de bios te resetten ?, maar welke jumper is dat? diegene naast de bios, zoja moet ik die dan verwijderen?

    Een hoop vragen, sorry, maar ben nog een leek op dit gebied…

    Bvd,

    Leon
  • Die jumper zit vaak vlak naast de biosbatterij, meestal links er van. Die moet je dan even om zetten (van 1-2 naar 2-3 bijvoorbeeld) en dan even laten staan. Dan wordt je CMOS gecleared.
  • Er zit geen jumper naast, wel een stuk verderop 3 pennetjes,1,2,3.
    Battery zit rechts in de hoek, daarnaast zitten de IDE connectors en daarnaast zit een jumper.
    En wat ik al zei naast de bios zit een jumper met 2 pennetjes, maar waar is die voor ?

    Leon
  • Is bijna niet te zeggen zonder manual. Kan je die niet ergens van internet plukken?
  • Het is de jumper zoals jij zei, ik heb de jumper anders gezet en nu kwam er een error melding met daarbij de melding dat de defaults zijn ingesteld, f1 ingetoetst om door te gaan, maar niets geholpen, systeem blijft hangen na het detecteren en het energy* label verdwijnt.
  • oja , nu gaat het systeem ook staan piepen, 3 korte piepjes waarna het beeld verdwijnt, daarna 1 piep en beeld komt weer terug en dit gaat eindeloos door…..wat houdt dit in ?
  • Ahum, wat deed je precies? Je moet die jumper wel weer in oude stand zetten voor je je PC aan zet.
  • heb ik gedaan
  • Mja, ik denk toch dat je da mobo afschrijven kan :(
  • ja ik ga me erbij neerleggen, tis duidelijk !

    Bedankt voor de reactie's

    Leon
  • Ik ga maar een nieuwe mobo plus processor kopen, maar nou wil mijn zwager waarvan de pc is een amd 900MHz en een amd socket a mobo hebben, maar de voeding van deze pc is 200W(p2) is dit wel genoeg voor het nieuwe gebeuren ?

    Gr.

    Leon
  • [quote:188219a2a5="wildervanksterdallen"]oja , nu gaat het systeem ook staan piepen, 3 korte piepjes waarna het beeld verdwijnt, daarna 1 piep en beeld komt weer terug en dit gaat eindeloos door…..wat houdt dit in ?[/quote:188219a2a5]

    Wat voor BIOS heb je; AMI ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.