Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Ik krijg m'n Epox 8K3A+ nie overklokt :-(

weert114
32 antwoorden
  • Hallo,ik krijg bovenstaand mobo niet geoc't.
    Als ik de fsb verhoog of de multiplier,hij gaat gewoon weer terug naar de standaard waarden.
    Of als ik bv de fsb op 140 zet,gaat ie terug naar 100.
    Ik weet dat er hier meer mensen zijn met dit mobo.
    Hoe doen jullie dit?
    M'n cpu is een Xp 1900+,die dus draait op 1600Mhz(12x133).
    Ik heb 256Mb Kingston Pc2700 ddr geheugen(333Mhz).
    Nou,ik hoor't graag!
    Gr.mark.
  • Je moet ff de jumper van het mobo overzetten van 100 naar 133. Zie manual ;)
  • Kweenie,want op 133 draait ie normaal al en ik heb hem nu op 135 staan en dat gaat ook.
    Als ik hem hoger zet start hij niet meer op.
  • Zet die jumper nou maar ff hoger dan sluit je dat iig uit.
    Is je CPU unlocked, want misschien trekt hij het wel niet op 140 en moet je gewoon meer voltage geven.
  • Ik heb precies hetzelfde, als ik de FSB hoger zet dan 135 MHz dan gaat 'ie bij mij ook hangen… :cry: wel erg toevallig…

    XP1800+ en ASUS A7V133
  • Damn!!! Dubbel post! :evil:

    Waarom [b:b9b9e0ca5a]mag[/b:b9b9e0ca5a] ik mijn eigen bericht [b:b9b9e0ca5a]niet[/b:b9b9e0ca5a] verwijderen??? Ik mag m'n mening toch herzien? 8)
  • Dat is gewoon puur dat je proc waarschijnlijk 11,5x136 niet trekt je moet dat ding wel voltage geven of misschien trekt je geheugen het wel niet.
  • Mwoah, het viel me gewoon op toen ik het ff probeerde. FSB verhogen heeft voor mij toch niet al te veel nut…m'n SDRAM is toch m'n bottleneck :cry: maar daar heb ik ook bewust zelf voor gekozen…nouja, ik en m'n portomonnee dan 8)
  • tja wie zegt dat het daaraan ligt? kan aan zoveel liggen! Bijv. het geheugen kan ook de boosdoener zijn (met Kingston is het altijd maar afwachten :( )… of misschien trek z'n videokaart het niet oid!
  • [quote:ba1da4c1fe="Marcel de Reus"]Zet die jumper nou maar ff hoger dan sluit je dat iig uit.
    Is je CPU unlocked, want misschien trekt hij het wel niet op 140 en moet je gewoon meer voltage geven.[/quote:ba1da4c1fe]
    Mn cpu is niet ge-unlockt.
    Ik zal het idd is proberen ja met die jumper.
    Volgens mij zit er op dit bord maar één jumpertje,maar het staat er bij.
    Ik laat het wel horen.
    Gr.
  • [quote:aebe180f1d="weert114"]Ik heb 256Mb Kingston Pc2700 ddr geheugen(333Mhz).

    [/quote:aebe180f1d]

    Nou, aan z'n geheugen ligt 't zeer waarschijnlijk niet… 8)

    Wat voor voeding heb je? Koeling?
  • zou best kunnen hoor! Kingston is niet geweldig ofzo… Ik hoor genoeg verhalen waarbij geen hoge OC gehaald wordt door het geheugen van Kingston, maar je kan ook geluk hebben! Ze maken namelijk gebruik van verschillende soorten merken waarvan de chips zelf zijn. En je weet van te voren niet welke erop zitten…
  • [quote:860cd602af="kajutsa"]zou best kunnen hoor! Kingston is niet geweldig ofzo… Ik hoor genoeg verhalen waarbij geen hoge OC gehaald wordt door het geheugen van Kingston, maar je kan ook geluk hebben! Ze maken namelijk gebruik van verschillende soorten merken waarvan de chips zelf zijn. En je weet van te voren niet welke erop zitten…[/quote:860cd602af]

    Het is PC2700 ;)

    En er zitten 2 jumpertjes op. Ik heb het bord zelf ook vandaar ;)
  • jeps, maar daar wordt Kingston geheugen niet beter op :wink:
  • [quote:33e40931f9="kajutsa"]jeps, maar daar wordt Kingston geheugen niet beter op :wink:[/quote:33e40931f9]

    Maar dan kan het dus iig wel op 140Mhz FSB lopen :)
  • wat een feest :) Hij moet idd ff aan die jumpertjes sleutelen en dan zien we wel hoever z'n pc wil OC'en…
  • Ik heb die jumper verzet,maar kom nog steeds niet verder dan een fsb van 140.
    Als ik 'm hoger zet,start ie niet meer op.
    Ik haal dan ff het batterijtje op het mobo los,waarna ie het weer doet.
    Mijn cpu draait dan op 1680 Mhz.
    Die cpu is dus een 1900+,wat te zien is tijdens het opstarten.
    Op een gegeven moment zag ik 2000+ staan,nadat ik weer aan de fsb had zitten rotzooien.
    Maar goed,ik kom dus niet hoger dan 140.
    Ik heb mensen gezien,op madonion(3Dmark)die met hetzelfde mobo een fsb hadden van 147.
    Heb er ook gezien met 189,maar kweenie met wat voor hardware.
    Maar die jumper staat default idd op 100Mhz.
  • Ha,keek net ff met Sandra naar de temperaturen.
    Mobo was 37 graden,en cpu [b:ee1c0a4225]91,5[/b:ee1c0a4225]!!
    Zal wel een foutje zijn :P want in de bios gaf ie 52 graden aan.
  • Hé,Marcel,jou fsb staat op 186 zie ik.
    Dan staat de multiplier op 10x natuurlijk.
    Wavoor cpu heb jij?Een 2000+ ofzo zeker?
    Heb ik ook al geprobeerd,de fsb te verhogen,en dan de multiplier omlaag,maar dat werkte ook niet,hij startte daarna niemeer op :cry:
  • nog een keer: je CPU hoeft niet de boosdoener te zijn! Kan best zijn dat ander(e) componenten niet willen meegeven aan een hoge FSB waarde. Denk maar eens aan geheugen, videokaart etc etc…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.