Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

hd 80 gb wordt herkent als 32

Anoniem
hankoe
17 antwoorden
 • me schijf wordt herkent als [b:eebed6b82c]30 gb [/b:eebed6b82c]maar is [b:eebed6b82c]80 GB[/b:eebed6b82c]. Ik heb de nieuwste bios update. [u:eebed6b82c]1009[/u:eebed6b82c]. me moederbord is een asus mel-c. chipset 440lx Is er een jumper die ik kan jumperen. of onder steun dit moederbord het niet.
 • Wat voor schijf heb je en wat voor mobo heb je? Op sommige schijven moet je idd een jumper weg halen.
 • [quote:92a07ce0b5="BA"]Wat voor schijf heb je en wat voor mobo heb je? Op sommige schijven moet je idd een jumper weg halen.[/quote:92a07ce0b5]

  80,0 Gb Maxtor UDMA-133 7200 rpm
  en ik weet niet wat een mobo is… (moederbord?) dan is het een
  Asus MEL-C Socket 370 ATX motherboard met een Intel 440LX AGPset
 • GA even naar www.maxtor.com, dan naar services, productsupport, knowlagebase, ATA instalation answers, en dan 2de vraag van boven. Daar staan mogelijke oplosingen.
 • Denk dat je de software tool van Maxtor nodig hebt.
  Ik denk niet dat je mobo 80Gb ondersteund
 • nou, ik heb de softwaretool van maxtor gedownload maar die geeft ook 32 GB aan. ook heb ik het probleem dat hij alleen gedetecteerd word als slave, als ik hem op master zet loopt de computer bij het detecteren van de schijven vast.

  nu is dus inderdaad waarschijnlijk het probleem dat mijn moederbord deze grootte niet ondersteund. en op de site van maxtor hebben ze het ook over een ATA harddrive mounting kit, zorgt deze ervoor dat zo'n grote schijf op alle moederborden, dus ook een "verouderde" zoals de mijne, ondersteund wordt?

  poul
 • Volgens mij moet de HD gepartioneerd worden als je FAT32 gebruikt. Dat is dacht ik de max grote van FAT32. Je kan 80 GB ineen krijgen als je NTFS gebruikt.
 • [quote:60f89bf974="Bosje"]Volgens mij moet de HD gepartioneerd worden als je FAT32 gebruikt. Dat is dacht ik de max grote van FAT32. Je kan 80 GB ineen krijgen als je NTFS gebruikt.[/quote:60f89bf974]

  ik weet niet zoveel van computers…
  ik weet wel dat ik bij het partitioneren in het programaatje van maxtor hij op FAT32 stond. (verder kon ik voor FAT16 kiezen)
  maar hoe doe ik het dan met NTFS?
 • Dan moet je de FDISK van NT/2000 of XP gebruiken.
 • [quote:51daf728e8="BA"]Dan moet je de FDISK van NT/2000 of XP gebruiken.[/quote:51daf728e8]

  maar voor het partitioneren zal hij hem toch eerst moeten herkennen als een schijf van 80 Gb?
 • Yup. kijk naar die link naar maxtor voor mogelijke oplossingen (link die ik eerder gaf) Daar staan de meeste oorzaken in.
 • Je hebt toevallig toch geen P II? (233 - 450 mHz)

  Zo ver mij bekend ondersteunen die mobo's geen grotere schijven dan 32 GB.
 • [quote:ee67e457be="Droopy"]Je hebt toevallig toch geen P II? (233 - 450 mHz)

  Zo ver mij bekend ondersteunen die mobo's geen grotere schijven dan 32 GB.[/quote:ee67e457be]

  ook al gemeld, echter leon heeft daar nog niet op gereageerd
 • ik heb inderdaad een celeron 400MhZ processor…
  wat nu?

  en nogmaals de vraag, weet ik zeker dat mijn schijf als 80 herkent zal worden als ik een ATA Hard disk mounting kit koop?
 • Je kunt je HD makkelijker installeren met dit programma van Maxtor, vooral bedoelt voor mobo's die geen schijven herkennen groter dan 32 GB:
  http://www.maxtor.com/products/DiamondMax/techsupport/TechnicalProcedures/24023.html

  Maxblast Plus 2: http://www.maxtor.com/softwaredownload/main/mbplus2.exe
 • [quote:bd44cec367="ODF"]Je kunt je HD makkelijker installeren met dit programma van Maxtor, vooral bedoelt voor mobo's die geen schijven herkennen groter dan 32 GB:
  http://www.maxtor.com/products/DiamondMax/techsupport/TechnicalProcedures/24023.html

  Maxblast Plus 2: http://www.maxtor.com/softwaredownload/main/mbplus2.exe[/quote:bd44cec367]

  deze heb ik dus
 • Als het met dit programma niet wil is er technisch iets niet in orde met je mobo of je HD :( , het lukte mij zelfs om op een Pentium 166Mhz een 60 GB HD aan de praat te krijgen met Windows 98.
  Misschien is je IDE-kabel kapot, probeer eens een nieuwe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.