Vraag & Antwoord

33 antwoorden
 • De cooler die in mijn pc zit maakt erg veel lawaai. Nu wil ik hier een andere in zetten die niet zo'n lawaai maakt wie weet welk type ik hiervoor moet hebben?? Ik heb er een AMD Athlon 850Mhz processor in zitten.
 • Ik zou ff voor een stille fan kijken... Papst fans zijn er stil en die hoef je alleen maar ff op je heatsink te zetten.
 • Ik heb zelf nog een spire 5e32b3 liggen die ik op mijn duron 800mhz had geplaatst. Die is lekker stil. Mijn nieuwe cpu (Xp1800+) met een volcano 7 cooler maakt iets meer kabaal... Bovendien kost zo'n cooler+ heatsink volgens [url]http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/55[/url] 5 euro bij de goedkoopste leveranciers.
 • Spires zijn idd heel goed en goedkoop. En deze zijn dan ook erg aan te raden. Weet je alleen zeker dat het je CPUfan is en niet een trillende HD of een Casefan/PSU fan? Anders helpt het natuurlijk niet ;)
 • Wacht ff. Ze zijn idd goedkoop maar wat vind jij goed? Ik vind Spire coolers gewoontjes, maar alles behalve goed. Als je bijv. wilt gaan OC'en zijn ze niet interessant. Ook hun fans maken best veek lawaai.
 • voordat ik waterkewling had,gebruikte ik ook een spire, maar die zijn idd niet echt goed/stil/makkelijk te monteren... beter paar€'s meer en ff verder zoeken...
 • Ik weet eigenlijk helemaal niet zo veel over watercooling... is dat lekker stil? Daar zit toch ook een soort pomp in namelijk? Die hoor je dan toch ook?
 • [quote:07887d97bd="kajutsa"]Wacht ff. Ze zijn idd goedkoop maar wat vind jij goed? Ik vind Spire coolers gewoontjes, maar alles behalve goed. Als je bijv. wilt gaan OC'en zijn ze niet interessant. Ook hun fans maken best veek lawaai.[/quote:07887d97bd] Spire geeft per W een temp verhhoging van ong 0.73 terwijl een Swiftec een geweldige 0.57 oid geeft da's 50% beter!!! Dus een stille fan met een goede heatsink is the way to overclock. Of je moet echt wilt gaan doen met watercooling ed
 • Spire heeft een paar goede coolers er tussen zitten, maar voor die zelfde prijs heb je een Alpha en geef mij maar liever een Alpha ;) De goedkopere Spire's zijn gewoon prut...
 • [quote:52c9ad9e07="kajutsa"]Spire heeft een paar goede coolers er tussen zitten, maar voor die zelfde prijs heb je een Alpha en geef mij maar liever een Alpha ;) De goedkopere Spire's zijn gewoon prut...[/quote:52c9ad9e07] Alpha 8045 komt idd tot een mooie 0,56gr/W
 • [quote:6754d59d77="kajutsa"]Spire heeft een paar goede coolers er tussen zitten, maar voor die zelfde prijs heb je een Alpha en geef mij maar liever een Alpha ;) De goedkopere Spire's zijn gewoon prut...[/quote:6754d59d77] Dat is niet waar :evil: Ik ken verschillende mensen met een Spire van 10E weet ff niet hoe die volledig heet en dat ding koelt perfect. Vul ook maar es Spire in de search in en dan zal je zie hoe positief mensen zijn over de voordelige Spire koelers.
 • Ik heb het over de duurste serie Spire cooler; die vind jij niet voor €10! :D
 • Khad eens een review gelZen over 2 ORb coolers, 1 van Thermaltake en een imitatie Orb van Spire. De Spire kwam het best uit de test 8)
 • Ja, ze maken ook goede producten hoor. Maar het meeste is gewoon bagger!
 • [quote:3bedbc9392="Marcel de Reus"][quote:3bedbc9392="kajutsa"]Spire heeft een paar goede coolers er tussen zitten, maar voor die zelfde prijs heb je een Alpha en geef mij maar liever een Alpha ;) De goedkopere Spire's zijn gewoon prut...[/quote:3bedbc9392] Dat is niet waar :evil: Ik ken verschillende mensen met een Spire van 10E weet ff niet hoe die volledig heet en dat ding koelt perfect. Vul ook maar es Spire in de search in en dan zal je zie hoe positief mensen zijn over de voordelige Spire koelers.[/quote:3bedbc9392] Als je niets oc'ed dan kom je al heel gauw op uit dat voldoende is maar ga maar eens wat experimenteren en dan denk ik tcoh dat je aan een goede heatsink meer hebt. Die waardes zijn een vrij objectief gegeven over hoe goed een cooler werkt. Dan komen enkele Spires er minder uit dan een swiftec of een Alpha 8045, over die duurdere tiepjes weet ik niet Er zijn overigens ook Alpha's die het wat minder doen hoor. :)
 • bedankt voor de informatie ik zal even e.e.a. uitproberen.
 • Wat ga je doen? een hele nieuwe cooler (fan+heatsink) erop zetten of alleen een nieuwe fan? nogmaals als je temps verder goed zijn, hoef je alleen een nieuwe fan erop te zetten. Daar ligt het probleem... Papst zijn dus heel stil. Is het overigens wel de CPU cooler die zoveel lawaai maakt? Kan ook een voeding/ case/ videokaart- fan zijn...
 • Ik heb nog eens even gekeken/geluisterd maar het is volgens mij inderdaad de casefan, als dat tenminste de fan is die aan de achterwand van de pc zit :oops: :oops: kun je hier ook een andere (stiller) voor krijgen??
 • Papst levert heel erg stille fans. Dat zou dan een goede optie zijn. Kijk ook of er geen fingerguards of roosters voor zitten, die veroorzaken vaak de meeste herrrie.
 • Ik heb even het progje CPUCool gedownload, hier geeft hij drie verschillende temp. aan Temp 1 (22.5c) Temp 2 (43.8c) Temp 3 (31.5c) wie wil me even uitleggen wat dit betekent.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.