Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

cpu te heet op 55* ?

7 antwoorden
  • :?: hallo ik heb een systeem met eem AMD athlon XP 2000+ op een MSI Ultra URU moederboard maar... het systeem shut down als de cpu 55* graden bereikt het is niet een instelling in de bios vraag ?... weet iemand iets van een ingebouwde veiligheid van AMD of MSI , en hoe deze te omzeilen cq te verwijderen ( ik heb elezen dat de cpu to 90* graden kan ) ??? alvast bedankt Vic
  • 55 graden zou idd geen prob moeten zijn. Dat moet wel degelijk in het BIOS in te stellen zijn. Ik denk dat het onder PC Health Monitor staat.
  • hi bedankt voor je reactie , maar zoals ik als zei staan de instellingen in de bios uit
  • Dat zei je niet ;) Je zei alleen dat het geen istelling in het BIOS was, dat kan net zo goed betekenen dat jij dacht dat de optie om het in te stellen niet in het BIOS stond. Dan is het dus geen mobo beveiliging als je zeker weet dat het uitstaat. AMD heeft er geen standaart beveiliging inzitten. Weet je zeker dat het alleen bij 55 graden is? Dus dat het niet bijvoorbeeld aan een zwakke voeding oid kan liggen? Heb je misschien een software proggie voor de teps zoals CPUcool draaien en het niet daar per ongeluk in gesteld?
  • [quote="sagittarius"]:?: hallo ik heb een systeem met eem AMD athlon XP 2000+ op een MSI Ultra URU moederboard maar... het systeem shut down als de cpu 55* graden bereikt het is niet een instelling in de bios vraag ?... weet iemand iets van een ingebouwde veiligheid van AMD of MSI , en hoe deze te omzeilen cq te verwijderen ( ik heb elezen dat de cpu to 90* graden kan ) ??? alvast bedankt Vic[/quote] Hoi Volgens user manual kun je in het BIOS onder Power Management de beveiliging uitschakelen: 55 gr. kan-ie zat hebben. "CPU Critical Temperature If the CPU temperature reaches the upper limit preset in this setting, the warning mechanism will be activated. This helps you to prevent the CPU overheating problem."
  • Dus dan had ie toch nie goed gelezen en gezocht. Thnx dino100
  • Ik heb hetzelfde mobo en je kunt het wel instellen in de BIOS. Ik heb hem nu op 70o staan. Maar als je de standaard opties geladen hebt staat dat auto op disabled. Dus ik weet nog niet zo zeker of het daaraan ligt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.