Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Mobo identificeren en bios vervangen

Bosje
13 antwoorden
 • Hoe kom ik erachter welk type mobo ik heb? Het mobo is oorspronkelijk van ASUS, maar HP heeft 'em naar eigen specificaties aangepast en hernoemd naar WMTA. Ik wil graag weten welk type ASUS-bord dit is en het door een bios van ASUS vervangen. Nu krijg ik tijdens de POST aldoor een HP-scherm te zien, dat niet uitgeschakeld kan worden. E.e.a. zou met een biosvervanging opgelost kunnen worden?
 • Je kunt ook deze wizard gebruiken bij het identificeren van je BIOS:

  http://www.bioswizard.com/biosagent/index.html

  [Edit by ODF]
  Spijtig deze link is hellaas niet meer geldig.
  Stuur me even je e-mail adres dan mail ik hem je.
  [Edit/]
 • Heb eerder al met Bios Agent de informatie opgehaald. Deze geeft aan dat het een PhoenixBIOS 4.0 Release 6.0 is. Ik wil echter weten welk ASUS-bord ik in m'n pc heb zitten en het bijbehorende bios van ASUS. Anders raak ik dat POST-scherm van HP nooit kwijt.
 • ff Sisoft Sandra draaien
 • Ook Sandra zegt dat het een HP WMTA-board is. Als je op het mobo zelf kijkt staat er echter duidelijk dat-ie van ASUS is. Alleen nergens een typenummer te vinden. Heb trouwens ergens gelezen dat PhoenixBiosen door fabrikanten zelf aangepast worden en dat dit betekende dat het niet verstandig zou zijn om zo'n bios te flashen met een bios van de moederbordfabrikant. Vooral HP en Compaq zouden dit hebben. Hier iets over bekend?
 • De BIOS wordt idd helemaal afgeschermt en functies worden onbruikbaar gemaakt door de fabrikant. Ik denk zelf eerlijk gezegt dat je daar idd niet over heen kunt flashen :(
  Maar dat weet ik dus niet 100% zeker.
  Controleer anders ff welke chipset je hebt, want Asus heeft van de meeste chipset maar 1mobo.
 • Intel 2530 rev 4 chipset
 • Nou dan ga je naar de Asus site en dan zoek ie het mobo met die chipsets: thats all.
  Gewoon www.asus.com BTW.
 • Ik heb verschillende Compaq en HP pc's onder de loep gehad, maar zover als ik weet kun je daar toch ook in de BIOS komen. Dan staat er onder het logo van HP/Compaq zoiets als: Press …….. to enter Setup. Ik heb altijd gedacht dat dat de bios was. Zo is het bij de Dell pc's ook. En waarom wil je hem flashen als alles werkt??
 • Dat is idd de BIOS, maar ik bedoel dus dat vele opties in dat BIOS zijn weggelaten.
  Het BIOS is min of meer herschreven en ik denk dus dat je het niet zomaar ff kunt flashen.
 • In het bios komen is het probleem niet. Het gaat erom dat ik standaard wil kunnen zien wat er tijdens de POST gebeurt. Nu zit daar het HP-scherm voor en moet je iedere keer op escape drukken om te kunnen zien wat er tijdens de POST gebeurt. Andere merken hebben vaak de mogelijkheid om dit scherm uit te schakelen in de bios, maar HP (en waarschijnlijk Compaq ook) dus niet. Zou je het bios nu gaan flashen met een versie van de oorspronkelijke mobo-fabrikant dan weet-ie niet meer dat-ie van HP is en geeft dus ook dat stomme scherm niet meer weer, zodat ik gewoon kan zien wat zich tijdens de POST allemaal afspeelt.
 • En ook gelijk tweak opties hebt :P
 • Right on!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.