Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

msi moederbord(amibios) problemen met inbouwen en detectie

6 antwoorden
  • Ik heb vandaag een msi moederbord geïnstalleerd (amibios) ik had eerst een asusa7a266 Ik zit dik in de problemen: als mijn pc opstart moet ik heel lang wachten: "detecting pri master"......(esc) to abort. Zo gaat hij de 4 ide kanalen af zonder resultaat en dit zowel voor de 2 moederborden asus en msi ik heb echter wel kunnen opstarten zonder problemen bij mijn "oude" asusmoederbord als ik mijn HD en cd rom aansluit op ide2. Dus ik denk niet dat het aan mijn hd ligt. Nu heb ik die msi geïnstalleerd, ik heb nu hetzelfde probleem met als enig verschil dat ik helemaal niets meer krijg.
  • heb je de kabels wel goed aangesloten ? Master en Slave jumpers goed ? Staat toevallig de CS jumper aan ? etc.. etc.. Beetje vaag probleem
  • Sorry, heb nog niet zoveel ervaring maar wat is een cs-jumper?
  • Cable Select Staan je Master/Slave/Cable Select jumpers goed, of weet je dat niet? Sommige moederborden accepteren bepaalde fouten, dat zou verklaren dat je oude moederbord geen last heeft.
  • heb jij toevallig Raid?? misschien zit je kabel wel verkeerd of het bios staat ingesteld dat hij eerst je raid controller doorzoekt
  • Denk ook dat het probleem bij de raid-controler ligt. Kun je die niet uitschakelen in het BIOS? Kijk anders eens naar je IDE-kabels. Koppel alles los en start op met alleen 1 harddisk en 1 cdrom, eerst allebei op een eigen ide kabel, en dan eventueel met beide op 1 kabel op ide-1. Verwijder verder ook alle pci-kaarten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.