Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC detecteert (nog steeds) geen apparaten maar start op

8 antwoorden
  • PC start op maar op een hele rare manier. Hij heeft de windows cd nodig om op te starten anders start hij gewoon niet op en het duurt extra lang. Hij detecteert nog steeds niets op de primary master waar mijn hd is ingeschakeld. Verklaar wie verklaren kan........ Misschien is het mijn harde schijf en is mijn bootsector geïnfecteerd met een virus ik weet het niet en ik snap er geen jota
  • Maar dan zou je mobo die HD wel moeten detecten. Wat gebeurd er als je er een andere HD aan hangt, of als je de HD aan IDE2 zet? Het kan een probleem met de controller zijn ieg.
  • klopt in mijn bios setup staat autodetect doe, herkent hij de harde schijf maar zodra ik save changes & exit doe en opnieuw opstart begint het probleem van vooraf aan.
  • Ook op de 2de controller? Want het zou dus ook nog een biosprobleem kunnen zijn. IS het een nieuw mobo? misschien omruilen van garantie?
  • Zou je niet wat meer info geven zoals hd type, mobo type, os etc Heeft ie het ooit wel gedaan ? wat heb je laatstelijk gedaan ? zo is het een puzzel
  • msi kt3 ultra (ami bios) hard disk western digital 80 gb (ide) als master gezet Hij start op maar bij autodetection zegt hij none wacht ik iets dan begint 'm toch te booten (zonder cd) na enige vertraging. Hij heeft het altijd gedaan sinds ik hem erin steken heb. Ik gebruik winxp. Heb de oude weggedaan omdat hij hetzelfde probleem had. Dus ligt het aan mijn moederbord? Ik weet het niet. Hetgeen ik weet is dat de de eerste sector van de harde schijf de bootsector is en dat die misschien beschadigd is. Maar hoe zie ik dat en hoe kan ik dat repareren
  • Heb je nog garantie op de spullen ? De HD, waarom zeg je dat de bootsector niet goed is ? Probeer als het kan scandisk te draaien ?
  • ...omdat tijdens het opstarten de rom/bios eerst gaat kijken naar de eerste sector van de harde schijf om vervolgens het besturingssysteem binnen te halen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.