Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

15 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb het progje Freshdiagnose gedowload en even op mijn pc losgelaten maar kan iemand mij de volgende uitslagen even uitleggen:

  Memory Bench Result
  Integer Assignment 2,900
  Real Assignment 4,201
  Integer Split 5,943
  Real Split 6,183

  CPU Bench Result
  WhetStone FPU 994 MWIPS
  DhryStone ALU 2,312 MDIPS
  Speed 858 MHz


  Ik draai met een AMD Athlon 850Mhz en 384 mb geheugen( 1 x 128mb en 1 x 256mb) en een 30Gb 72000 rpm HD. en een mobo MSI K7T Pro 2-A KT133 ATX MSI/100
 • Het zijn gewoon uitslagen voor de subtests. Maar de gehele test is vrij nutteloos, omdat je er niet uit kunt opmaken hoe snel gewone software draait. Dat heet een synthetische test.
 • hoe doe ik dit… en wat is een goede test???
 • Wat wil je weten van je pc? Veel gebruikte benchmarks (zodat je goed kunt vergelijken) zijn Sisoft Sandra voor de algemene gegevens en Mad Onion 3dMark2001 voor games.

  Bart
 • Over de graag wat een goede test is hebben 10 mensen 10 verschillende meningen :)
  Als je wil weten hoe goed spellen op je systeem draaien kun je op www.madonion.com 3DMark2000 of 2001 SE downloaden. Deze benchmarks meten hoe goed spellen op je systeem lopen. Dat is overigens wel erg videokaart afhankelijk, maar zo werkt het in het echt ook met spellen, dus dat is alleen maar realistisch.
  Voor video bewerken zou je met een stopwatch de tijd kunnen opnemen die de pc over een bepaalde bewerking doet, maar dat heeft alleen zin als je die exact zelfde meting herhaalt bij een andere computer om de prestaties te vergelijken.
  Kantoorapplicaties zijn zelden de beperkende factor voor een pc en ik kan ook geen goede benchmark daarvoor verzinnen, die gratis is.

  Eventueel kun je op www.vanshardware.com het programma COSBI downloaden, maar over dat programma is nog niet genoeg bekend om het een betrouwbare test te beschouwen.

  Daarom zijn tests zoals dat progje Freshdiagnose zo populair; je kunt er vrijwel niets mee, maar ze zijn wel erg gemakkelijk in het gebruik.
 • [quote:367b541f43="bvk"]Wat wil je weten van je pc? Veel gebruikte benchmarks (zodat je goed kunt vergelijken) zijn Sisoft Sandra voor de algemene gegevens en Mad Onion 3dMark2001 voor games.

  Bart[/quote:367b541f43]

  Sandra is inderdaad nuttig om gegevens zoals typenummers e.d. te weten te komen, maar met de testscores kun je nog niets. Sandra's tests meten specifieke computeronderdelen, terwijl echte software verscheidene onderdelen tegelijk belast en dus een heel ander beeld geeft. Zelfs als alle afzonderlijke onderdelen goed scoren wil dat niet zeggen dat hun samenspel ook goed is. Sandra is ook nuttig als je onderzoek wilt doen naar computerarchitecturen.
 • Mijn bedoeling is eingelijk om uit deze configuratie de best mogelijke prestaties te halen en hoe zie of doe ik dit.

  Ik speel geen games.
 • Daarom vroeg ik ook WAT hij wilde meten of weten. Sandra is misschien niet correct in de diverse gegevens, maar wel mooi vergelijkings materiaal omdat het veel gebruikt wordt.

  Bart
 • [quote:b2f4099083="bvk"]Daarom vroeg ik ook WAT hij wilde meten of weten. Sandra is misschien niet correct in de diverse gegevens, maar wel mooi vergelijkings materiaal omdat het veel gebruikt wordt.

  Bart[/quote:b2f4099083]

  Sandra is wel correct, maar de waarden die worden gemeten hebben geen praktisch nut.
  Als je het systeem wilt optimaliseren, is dat inclusief overklokken? Anders kun je in de BIOS de geheugentimings sneller zetten en overal de nieuwste drivers voor installeren. Dat laatste zorgt voor betere prestaties omdat de hardware efficiënter wordt gebruikt, in Sandra zie je het verschil echter niet terug omdat de hardware zelf er niet sneller van wordt. Verder kun je met msconfig zorgen dat minder programma's samen met het besturingssysteem opstarten. Welk besturingssyteem heb je?
 • Win 98 se
 • Ik wil nu mijn mobo MSI K7T Pro 2-A KT133 ATX MSI/100 upgraden, maar als ik op de site van MSI kijk staan er een stuk of 18 verschillende op voor dit type mobo :o welke moet ik nu nemen….en is dit een eenvoudig klusje of kan ik hier het hele spul mee naar de kl… helpen.
 • Hoe bedoel je moederbord upgraden? Een ander moederbord? Of een BIOS update?
  Geef als je iets vraagt altijd zoveel mogelijk details, en lees je eigen bericht nog eens na. Houdt er altijd rekening mee dat anderen het moeten begrijpen en dat die nooit precies weten waar jij het over hebt of wat jouw 'situatie' is.
  Hoe meer details hoe beter!
 • Ik bedoelde natuurlijk de Bios :oops: :oops: :oops:
 • Ik neem aan de nieuwste versie, 3.5 dus.
  Lees wel de "notes" enz.
  Ik zie hier alleen staan dat sommige updates van het BIOS alleen voor bv. de K7T Turbo zijn, maar er staat nergens dat het HELE BIOS niet geschikt is voor andere MSI borden (met VIA chipset).
  Verder weet ik 't ook niet: Heb geen MSI ;)
 • Als je de BIOS wilt flashen in een poging betere prestaties te krijgen raad ik je dat af, een nieuwe BIOS levert zelden een prestatieverbetering. BIOS flashen is niet erg moeilijk, maar als het misgaat zijn de rapen gaar, in het ergste geval heb je dan een nieuw moederbord nodig. De enige goede reden om de BIOS te flashen is om een specifiek probleem op te lossen, zoals een hardware-compatibiliteit of een bug.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.