Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Even een (domme) vraag

6 antwoorden
  • Kan er nou wel of geen SDRAM in een mobo (ABit KX7-333) voor DDR geheugen? (Klinkt dit nou echt als: "Kunnen en vierkantjes door een rond gat?" of :o) (Even vanwege: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=66134)
  • In DDR sloten passen geen SDR-SDRAM modules. Inderdaad een kwestie van virkanten in ronde gaten stoppen, hoewel veel DDR geheugencontrollers wel SDR-SDRAM ondersteunen. Dan moeten daar echter aparte sloten voor zijn aangebracht.
  • oke, sorry, close plz :oops: :oops:
  • Hé rustig aan, is een hele normale vraag als je het antwoord niet weet.
  • Jeh, das waar, maar ben toch wel een beetje ":oops:" omdat ik zelf dacht, en dus had gezegd dat het wel kon. Ik dacht denk alleen aan 'langzaam geheugen in snel bord kan, maar draait dan ook langzaam' en dat dat dus ook andersom geldt. Maar ik was even vergeten dat het hier niet alleen om de groote van de vierkantjes ;) ging maar ook om de vorm. SDRAM kan dus niet in mobo's voor DDR (tenzij er.. ja oke). Toch bedankt :)
  • Nee helemaal fout ;) DDR is namelijk SDRAM, het heet officieel DDR SDRAM. DRAM is de basis standaart = Dynamic Random Acces Memory En daarvan is de SDRAM techniek afgeleid = Synchroon DRAM Ook RDRAM is een DRAM standaart, maar ze hebben de afkorting een beetje vervormt :P Rambus Direct Random Acces Memory Nu gaat het er dus op dat eerst er geen DDR was het PC66, PC100, PC133 gewoon SDRAM genoemt kon worden. Nu heet SDRAM om onderscheidt te maken tussen DDR en SDRAM. SDR (single data rate) SDRAM en DDR (double data rate) SDRAM, maar het is dus allebei SDRAM. Nu is hte toch nog een nuttig topic geworden ;) :P

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.