Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Even een vraagje over RAM

9 antwoorden
  • Ik weet nog niet veel over RAM (behalve het verschil tussen RIMM & DIMM) maar is er enige manier om het verschil te zien tussen EDO en DD RAM(zonder er een kaartje uit te halen)? :roll:
  • DD Ram ken ik niet, wat voor pc is het ongeveer? Bedoel je SDRAM, DDR-SDRAM of iets anders?
  • Kijk ook gelijk ff in dit topic daar staan wat handige afkortingen: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=66165
  • EDO RAM == 72 pis DIMM SDR == 168 pins DIMM DDR == 184 pins Dat zijn zo'n beetje de fysieke verschillen. Als je een proggy als Sisoft Sandra gebruikt kan je overigens ook zien wat voor geheugen je er in hebt zitten, en vaak staat het ook op het scherm als de PC opstart.
  • Je kunt ook naar de bevestiging kijken, DD zit met 2 klemmen aan de zijkant vast, die naar de zijkant kunnen worden geschoven, EDO zit vast aan twee clipjes en is iets kleiner. Over het algemeen geld dat het DD is als de geheugenmodule een centimeter of 8 lang is en er aan de zijkant dus twee klemmen zitten die je opzij kunt schuiven.
  • Kan iemand me a.u.b. uitleggen wat met DD word bedoeld, behalve Donald Duck?
  • Dimm, gewoon een nergens op slaande afkorting :(
  • DD = Double Data. Dwz dat er twee maal per clockpuls data worden gelezen en geschreven naar het geheugen, normaal is dit alleen bij de opgaande flank van de clock, bij DDRAM dus ook bij de neergaande. Het resultaat is een tweemaal sneller geheugen. Eddy :wink:
  • Wel, voor zover ik weet heet dat spul DDR-SDRAM. Waarbij DDR staat voor Double Data Rate. Zo noemt JEDEC - de bedenker ervan - het althans. DDRAM is volgens mij een niet bestaande afkorting. Bovendien is het een vorm van DRAM - in tegenstelling tot SRAM - waardoor het spul dus DD + DRAM = DDDRAM zou moeten heten :-? Laten we maar gewoon bij DDR-SDRAM blijven :D Overigens wordt bij DDR-SDRAM volgens mij [i:5b477d2d6a]niet[/i:5b477d2d6a] tweemaal per klok data geschreven/gelezen, maar alleen tweemaal per klok verstuurd. Het versturen van een cacheline duurt een aantal klokcycli, maar bij DDR gaat dat dus tweemaal zo snel als bij gewoon SDRAM. De first word latency gaat hierdoor niet omlaag - misschien wel door een ander verschil tussen DDR en gewoon SDRAM. Misschien kan een ander dit wat duidelijker uitleggen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.