Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vcore te laag?

Anoniem
None
31 antwoorden
 • Ik heb zelf een PC in elkaar gezet met een 400W voeding. Specs:

  P4 2,26 Ghz (533FSB)
  Asus P4S533
  Geforce 4 Ti 4200
  Terratec DMX xFire
  Dane-Elec 512 MB PC2700
  Toshiba DVD
  Maxtor 80GB


  De Vcore zit echter maar rond de 1,5. Is dit normaal? (Verder geen problemen mee gehad)
 • Hij hoort normaal 1,6 te zijn bij een Northwood dacht ik, maar zolang je er geen problemen mee hebt maakt het niet uit. Het vcore wijkt namelijk altijd wel wat af.
 • Misschien vergis ik me, maar volgens mij moet d VCORE van Northwood 1,4Volt zijn.
 • [quote:cde9a38965="egslim"]Misschien vergis ik me, maar volgens mij moet d VCORE van Northwood 1,4Volt zijn.[/quote:cde9a38965]
  Minimale Vcore is 1,4V zegt mijn Winbond over mijn P4.
  Draait overigens prima op 1,7V
 • Ok dan zit alles wel goed :) pfew :)
 • ja hoor… beetje uitkijken dat te temps niet te hoog oplopen met dit weer ;) Welke temps heb je bij 1.5V?
 • Een kijkje in de FAQ zou in dit geval handig zijn:

  http://users.erols.com/chare/elec.htm

  En wat vinden we daar? Vcore moet 1.5V zijn.
 • Volgens mij maakt het niet zo veel uit hoe hoog je VCore is, zolang hij stabiel is, niet te heet wordt en zo rond de 1,4-1,7 schommelt voor een pIV.

  And as long you have no problems, you don't need changes!
 • Temp van mijn CPU is wel goed hoor 37C stressed (met een distributed project, dus echt 100%)
 • Best netjes! Als hij stressed 37graden wordt met dit weer hoef je niet te klagen :) Hoe heb je BTW. de stressed temp. opgemeten? Moet je eens 20minuten BurnK7 laten draaien en je temps in de gaten houden…

  http://www.freewebz.com/kajutsa/BURNK7.exe
 • [quote:853d565bfb="lykele"]Volgens mij maakt het niet zo veel uit hoe hoog je VCore is, zolang hij stabiel is, niet te heet wordt en zo rond de 1,4-1,7 schommelt voor een pIV.

  And as long you have no problems, you don't need changes![/quote:853d565bfb]

  Er zijn anders al heel wat Northwoods kapot gegaan door een te hoog voltage. Ze draaien probleemloos, maar plotseling zijn ze de pijp uit. 1,7Volt is wel vrij hoog.
 • [quote:456b7be71a="egslim"][quote:456b7be71a="lykele"]Volgens mij maakt het niet zo veel uit hoe hoog je VCore is, zolang hij stabiel is, niet te heet wordt en zo rond de 1,4-1,7 schommelt voor een pIV.

  And as long you have no problems, you don't need changes![/quote:456b7be71a]

  Er zijn anders al heel wat Northwoods kapot gegaan door een te hoog voltage. Ze draaien probleemloos, maar plotseling zijn ze de pijp uit. 1,7Volt is wel vrij hoog.[/quote:456b7be71a]
  Er wordt als Vmax ongeveer 1,75V aangehouden, mijne draait op 1,68V om precies te zijn.
  Keurige temps van 47gr
 • Maar de temp heeft vrijwel geen invloed op elektromigratie.
 • [quote:66530ec9e3="egslim"]Maar de temp heeft vrijwel geen invloed op elektromigratie.[/quote:66530ec9e3]
  Nee maar hoe harder die electronen heen en weer rennen hoe meer warmte ze zullen produceren en een groter potentiaal verschil geeft toch het effect dat ze harder van de ene naar de ander zijde rennen?
 • En dus? Dat heeft daar niks mee te maken.

  Electromigratie ontstaat doorat er spanning door de draden van de CPU lopen. Wat er dan gebeurd is dat de atomen van het midden van de draden naar de uiteindes gaan. Het effect wordt groter naarmate er meer spanning op de draden staat. Bij een 0.13 micron CPU zijn die draden dunner, en zal er bij dezelfde spanning meer Electromiogratie optreden als bij een 0.18 micron CPU. Daarom heb je weinig kans dat een Northwood 2.1V trekt ;)

  [img:23baf3b5ff]http://www.aip.org/physnews/graphics/images/electro1.gif[/img:23baf3b5ff]

  Hier is te zien wat er gebeurd: rechts hopen de atomen zich op, en links verdwijnen ze juist. Hierdoor zal de draad na verloop van tijd barsten.
 • Probleem is dat een Northwood met 2,1Volt niet alleen zal werken, maar bovendien spectaculaire overklokken zal halen. De stabiliteit zal ook goed blijven. Helaas heb je wel iedere week een nieuwe CPU nodig.
  Het is dus gevaarlijk voor mensen die niet weten wat ze doen, omdat ze geen waarschuwing krijgen dat het mis zal gaan.
 • Dat klopt. Met 2.1V op een AMD CPU kom je al heel erg dicht tegen het gevaarlijke gebied, laat staan met een Northwood. Maar ook daar geld dat als je nog veel hoger gaat, bijvorbeeld met h20+tec koeling of vapochill, dat de CPU ook binnen notime stuk is.

  Gelukkig zijn de meeste mobo's voor northwoods beperkt tot maximaal 1.7V en de AMD mobo's tot 1.85V, op enkele uitzonderingen na (Epox en Shuttle.) Dus meestal gaat er niet zo heel erg veel mis.
 • nope, maar toch is het leuuk adt met met een Northwood 4.Ghz+ kunnen halen op zulke voltages en stikstof :P
 • Leuk, voor die 30 seconden dat je ervan genieten kan :P
 • [quote:400ca87a02="BA"]En dus? Dat heeft daar niks mee te maken.

  Electromigratie ontstaat doorat er spanning door de draden van de CPU lopen. Wat er dan gebeurd is dat de atomen van het midden van de draden naar de uiteindes gaan. Het effect wordt groter naarmate er meer spanning op de draden staat. Bij een 0.13 micron CPU zijn die draden dunner, en zal er bij dezelfde spanning meer Electromiogratie optreden als bij een 0.18 micron CPU. Daarom heb je weinig kans dat een Northwood 2.1V trekt ;)
  [/quote:400ca87a02]
  Weer wat geleerd :D en niet goed gelezen :oops: , dacht dat het over electronenmigratie ging, een stroom is niets anders dan het verhuizen van grote hoeveelheden electronen :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.