Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Koelging van pc

BA
10 antwoorden
 • Helpt het als je in de zijkant van de kast (Het paneel wat je verwijdert) een gat zaagt en een fan plaatst om "koele"lucht op of naast de processor blaast om de temp omlaag te brengen. dus geen koeling van de voorkant maar van de zijkant
 • Dat wil volgens mij prima(denk om het stof wat je naar binnen blaast),maar ik zou er met dit weer wat ijsblokjes voor leggen. :D
 • Het probleem is vaak dat de lucht in de kast warm wordt (vaak als de PC ook nog eens in een kast staat en de circulatie dus nihil is), en de processor dus met warme lucht gekoeld wordt. Het is dus zaak deze lucht uit de kast te krijgen.
  Dit kan op 3 manieren, lucht eruit blazen dmv case fan, koele lucht erin dmv casefan, of een combinatie van de vorige twee.

  Een gat maken in de kast is vaak niet nodig omdat de meeste kasten al een voorbereiding hebben voor een casefan aan de voor en achterzijde.

  Ik heb bij mijn warmtebron (AMD XP 1900) voor onderin de kast een fan gezet die lucht aanzuigt, en achter bovenin een die de warme lucht afvoerd bijgezet, en deze 2 fans leverde een daling van >15 graden ;o)
 • Maar een gat in de zijplaat is wel de meest effectieve manier, omdat je dan de koude lucht direct over de heatsink blaast. Zeker icm een 120 mm fan levert dit een aardig resultaat op. Ik denk zelfs meer als met een combinatie van een front en achterfan.
 • Je kunt ook beide combineren., zijkant erin, achter eruit, voorkant erin op 7V

  werkt volgens mij ook wel :p verschilt ook nog per kast denk ik (niet het principe, de resultaten)
 • Kan altijd nog een oude koelkast kopen he…. :wink:
 • Over koeling gesproken

  Het regent!!!!!!!!!!!!!! :lol:

  is misschien wel offtopic, maar nu heb je misschien geen casefans meer nodig :P

  ik heb in ieder geval 3 casefans die allemaal na binnen blazen, daardoor krijg je binnen een kleine druk en wil de lucht er ook ergens uit, dus dan heb je geen fans nodig die van binnen na buiten blazen, het werkt perfect…
 • //Istall:
  Je pc is binnen een dag stuk als je hem in een koelkast zet, door optredende condens.

  //Seven
  Maar je vergeet dat je met 1 en uitblazende fans een luchtstroom creeren kan langs de onderdelen die je zelf wilt. Dus in dat opzicht is het soms wel verstandig om ook uitblazende fans te nemen.
 • en daar komt nog eens bij dat de temp hoger is als je de druk opvoerd, (heb ik ergens gehoord hihi)
 • 1, die condens wil je nie meemaken nee, ik heb ooit eens een 1.2 GHz opgeblazen doordat er condens opkwam

  2, je hebt gelijk over die airflow, ik zat er trouwens aan te denken om een apart kamertje om me kaarten (geluid, netwerk, en vid-kaartje) te bouwen die dus een eigen airflow krijgt. Al is het wel wat moeilijk digt te maken aan de kant van me mobo, het kan wle ha ndig zijn, dan hoeven die kaarten de warmte van me CPU nie te delen :P. Goed idee????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.