Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

intel of amd

Anoniem
None
22 antwoorden
 • wat is voor games de beste processecor intel of amd?

  ik speel allerlei 3d games
 • het begint weer…..
 • ik heb het algezien voor games de amd XP 2200+
 • [quote:1e1d4afa74]het begint weer…..[/quote:1e1d4afa74]

  Yep :roll:

  De P4 2,53GHz is in de meeste gevallen het snelst. Als je die te duur vind ga je voor de P4 2,4GHz. Vind je die ook te duur dan zijn de P4 2,26GHz en XP2200+ ongeveer gelijkwaardig, neem dan de goedkoopste -> de XP2200+ dus. Vind je die nog te duur dan neem je een tragere XP.
 • maar de P4 2,53GHz wordt toch niet zo warm als de amd dus minder koelers dus stiller of zie ik dat verkeerd
 • Dat zie je een beetje verkeerd. De warmteproductie weet ik niet uit m'n hoofd, maar veel belangrijker wat betreft het lawaai is de koeling.
  P4 wordt standaard met een 8*8 koelblok geleverd, XP met een 6*6 koelblok. Op de meeste AMD moederborden past overigens wel een 8*8 koeler, maar de meeste mensen blijven bij een 6*6. Helaas betekent een 6*6 dat de fan meer werk moet doen -> meer lawaai maakt.

  Overigens heeft AMD wel het voordeel dat hun CPU's beter tegen hitte kunnen, daarom heb je dus een iets minder krachtige koelcombinatie nodig als beide CPU's dezelfde hoeveelheid warmte produceren.
 • je kan toch ook watergekoeld
 • Niet voor praktische toepassingen.
 • [quote:bf700e4d1d="egslim"]Dat zie je een beetje verkeerd. De warmteproductie weet ik niet uit m'n hoofd, maar veel belangrijker wat betreft het lawaai is de koeling.
  P4 wordt standaard met een 8*8 koelblok geleverd, XP met een 6*6 koelblok. Op de meeste AMD moederborden past overigens wel een 8*8 koeler, maar de meeste mensen blijven bij een 6*6. Helaas betekent een 6*6 dat de fan meer werk moet doen -> meer lawaai maakt.

  [b:bf700e4d1d]Overigens heeft AMD wel het voordeel dat hun CPU's beter tegen hitte kunnen[/b:bf700e4d1d], daarom heb je dus een iets minder krachtige koelcombinatie nodig als beide CPU's dezelfde hoeveelheid warmte produceren.[/quote:bf700e4d1d]


  Tis net andersom hoor.

  Probeer jij maar is een AMD zonder cooler te laten lopen (doe maar niet). En probeer hetzelfde met een intel. De intel leeft want downclocked. De AMD is dood. AMD kan 80C aan. Intel ook. Maar intel ontploft niet als ie nog 1 graad warmer wordt :P
 • De AMD begeeft 't als het koelblok loskomt (Hoe wil je dat "per ongeluk" voor elkaar krijgen? Erg kleine kans op.) Als de fan ophoudt met draaien zal de Intel eerst downclocken en vervolgens vastlopen. De AMD zal uitschakelen dan en slechts dan als het moederbord die functie ondersteunt. Steeds meer moederborden krijgen die functie, helaas nog niet allemaal.

  De AMD kan 95C aan zonder te beschadigen, Intel slechts 75C. Voordat ze die respectievelijke temperaturen bereiken zijn ze elk al opgehouden. Maar de AMD blijft werken bij een temperatuur die de Intel al niet meer aankan, daarom zeg ik dat AMD beter tegen hitte kan.
 • Idd een AMD kan wel degelijk beter tegen warmte.
  Een Intel mag dan zijn snelheid gaan verlagen bij te hoge temperaturen waardoor hij niet zal doorbranden, maar dan functioneert hij dus niet meer zoals hij hoort te doen.
  De AMD blijft tot veel hogere temperaturen beter functioneren en brand ook pas bij een hogere temperatuur door.
 • niet eindigende discussie AMD - Intell. :(

  AMD gebruikers zullen AMD verdedigen en andersom in het even.

  Het performence-nr.1: AMD-Intell, zullen ook blijven omwisselen en eigelijk ook wel zo mooi niet?
 • Idd goede concurrentie is erg gezond voor de prijzen en productontwikkelingen.
 • De vraag was wat het beste voor games was. Ik zou een AMD nemen voor de gunstige prijs en dan niet bezuinigen op de videokaart.
 • ja das een goed antwoord
 • [quote:2e1d7ca8f9="egslim"][quote:2e1d7ca8f9]het begint weer…..[/quote:2e1d7ca8f9]

  Yep :roll:

  De P4 2,53GHz is in de meeste gevallen het snelst. Als je die te duur vind ga je voor de P4 2,4GHz. Vind je die ook te duur dan zijn de P4 2,26GHz en XP2200+ ongeveer gelijkwaardig, neem dan de goedkoopste -> de XP2200+ dus. Vind je die nog te duur dan neem je een tragere XP.[/quote:2e1d7ca8f9]

  Hier stond het antwoord al.
  P4 met PC1066 is BTW sneller in de meeste games dan een AMD door de hoge bandbreedte maar het kost een fortuin en dat kun je beter in een leuke videokaart steken.
 • [quote:e96d2a6428="Marcel de Reus"]Idd een AMD kan wel degelijk beter tegen warmte.
  Een Intel mag dan zijn snelheid gaan verlagen bij te hoge temperaturen waardoor hij niet zal doorbranden, maar dan functioneert hij dus niet meer zoals hij hoort te doen.
  De AMD blijft tot veel hogere temperaturen beter functioneren en brand ook pas bij een hogere temperatuur door.[/quote:e96d2a6428]


  Als een cooler van een AMD uitvalt heb je een probleem.
  Als een cooler van een Intel uitvalt heb je geen probleem.

  De downclockende processor zal zichzelf weer upclocken als de temperatuur weer normaal is.
 • Als de cooler uitvalt van een AMD hoor je dat toch en zet je de computer uit?
  Als de heatsink er nog op zit en alleen de fan stopt adn heb je nog wel ff 30 seconden tot een minuut schat ik.
  Bovendien heeft mijn moederbord gewoon een shutdown bij 75 graden, omdat hij beveiligd is via de interne diode.
 • [quote:f29c9f2dcf="DutchCommando"][quote:f29c9f2dcf="Marcel de Reus"]Idd een AMD kan wel degelijk beter tegen warmte.
  Een Intel mag dan zijn snelheid gaan verlagen bij te hoge temperaturen waardoor hij niet zal doorbranden, maar dan functioneert hij dus niet meer zoals hij hoort te doen.
  De AMD blijft tot veel hogere temperaturen beter functioneren en brand ook pas bij een hogere temperatuur door.[/quote:f29c9f2dcf]


  Als een cooler van een AMD uitvalt heb je een probleem.
  Als een cooler van een Intel uitvalt heb je geen probleem.

  De downclockende processor zal zichzelf weer upclocken als de temperatuur weer normaal is.[/quote:f29c9f2dcf]

  Als het koelblok er afvalt heb je sowieso een probleem, want dan molt-ie de videokaart. Dan houdt de pc er ook direct mee op. :)

  Als alleen de fan ermee ophoudt sluit een AMD systeem met een modern moederbord automatisch af wanneer een kritische temperatuur wordt bereikt. Dan heb je dus geen probleem. Met een ouderwets moederbord zal de pc vastlopen, met een kleine kans op doorbranden van de CPU.

  Met een P4 zal de CPU zich downclocken en als alleen de fan het niet meer doet dan blijft de pc doorwerken. De gebruiker die niet merkt dat de fan is uitgevallen zal de pc gewoon blijven gebruiken, maar zich alleen afvragen waarom dat ding zo traag is. Aangezien hij/zij niets aan de hardware heeft veranderd zal het probleem waarschijnlijk vooral worden gezocht in de software.
 • Idd, vervolgens gaan die mensen zich rot zoeken naar de oorzaak en gaan ze hele hardeschijven formateren ed.
  Hoop slapeloze nachten en ellende waarom die brandnieuwe PC nou niet lekker werkt.
  Geef mij dan maar een gecrashd AMD systeem. (Das na stroomuitval ook gelijk de enige reden waardoor mijn Linux systeem zou kunnen crashen :P )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.