Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

nieuwe koeler voor grafische kaart

14 antwoorden
 • mijn asus V7700 pure kaart heeft een kleine koeler die een vervelend fluitend bijgeluid heeft. Ik had gedacht deze koeler te vervangen. Ik wil hierover graag wat advies hebben: - Hoe moet je dit doen? - Welke koelertjes zijn hiervoor geschikt en raden jullie er eentje aan? - kan ik de nieuwe koeler voor de voeding gewoon op de kaart inpluggen? vast bedankt
 • 1. ff de search gebruiken is nog niet zo lang geleden langs geweest 2. meestal wordt de termaltake blue orb gebruikt 3. je bedoelt neem ik aan de koeler van de kaart op de voeding inpluggen ipv andersom? ja
 • ja... die kleine fannetjes hebben vaak alleen een stekkertje die op de kaart zelf moet worden ingeplugd.
 • Ik bedoel: kan de stekker van de nieuwe koeler (blue orb bijv.) gewoon op de aansluiting van de kaart worden ingeplugd of moet deze direct op een molex aansluiting van de voeding van de kast? Verder vraag ik mij af of de oude koeler van de "asus v7700 pure" makkelijk verwijderd kan worden en de nieuwe bevestigd?
 • [quote:b8627f6f0b="Mike 1"]Ik bedoel: kan de stekker van de nieuwe koeler (blue orb bijv.) gewoon op de aansluiting van de kaart worden ingeplugd of moet deze direct op een molex aansluiting van de voeding van de kast? Verder vraag ik mij af of de oude koeler van de "asus v7700 pure" makkelijk verwijderd kan worden en de nieuwe bevestigd?[/quote:b8627f6f0b] de blue orb moet op het moederbord of rechtstreeks aan de voeding aangesloten worden. een videokaart koeler verwijderen is HEEL riscant (ik raad het je niet aan) gebruik een oude credit card, en doe het niet als hefboom gebruiken, maar schuif de credit card onder de koeler (dit gaat moeilijk) en blijf met je credit card op de chip duwen terwijl je dit doet.
 • Je moet idd goed weten waar je mee bezig bent, maar als je alles met beleid doet lukt het wel.
 • [quote:837d595123="Mike 1"]Ik bedoel: kan de stekker van de nieuwe koeler (blue orb bijv.) gewoon op de aansluiting van de kaart worden ingeplugd of moet deze direct op een molex aansluiting van de voeding van de kast? Verder vraag ik mij af of de oude koeler van de "asus v7700 pure" makkelijk verwijderd kan worden en de nieuwe bevestigd?[/quote:837d595123] Zijn al wel wat ongelukjes gebeurd bij verwijderen van graph fan. Voorzichtig dus.
 • Hoe groot is die fan?, anders evt ook stille Papst mogelijk.
 • Op die Asus V 7700 zit de koeler op de chipset zo te zien met 2 kleine nokjes bevestigd. Dat zou toch makkelijk te openen moeten zijn lijkt mij. is er iemand die zo'n ding op die kaart al eens verwisseld heeft? Zijn er van Asus nieuwe koelertjes te koop?
 • nee
 • Tsja heb et es gedaan bij mijn nvidia riva tnt 2. Nou ik heb et geweten! Zat met een paar plastic pinnetjes vast die door de kaart heenstaken. Die moest je voorzichtich kapotknippen met een schaar! Dat wou bijna niet. Na een tijdje toch pinnetjes kapot! :D Maar toen kwam et lastigste. het voedingsstekkertje uit de behuizing halen. DIE ZAT ME TOCH VAST! heel voorzichtich trekken en wringen maar kwam geen mm verder! de behuizing waarin hij zit kwam zelfs van de kaart af! Oeps dat kwam niet echt goed. Bijna kaart gemold. na een kleine 3 kwartier was ie toch los en kon de nieuwe erop. :) WEES VOORZICHTIG!! :wink:
 • [quote:45891fac25="Mike 1"]Op die Asus V 7700 zit de koeler op de chipset zo te zien met 2 kleine nokjes bevestigd. Dat zou toch makkelijk te openen moeten zijn lijkt mij. is er iemand die zo'n ding op die kaart al eens verwisseld heeft? Zijn er van Asus nieuwe koelertjes te koop?[/quote:45891fac25] Volgens mij heeft BA eens zijn fan van de graph card gewisseld voor een Blue orb
 • Ik heb m'n koeler op m'n Geforce 2 Ti wel es vervangen door een andere (betere en stillere) bij mij waren er niet echt veel complicaties, mijn advies: Voorzichtig en forceer niets! als je gaat forceren dan ben je waarschijnlijk daarna je kaart kwijt!
 • [quote:257864ac02="boss63"][quote:257864ac02="Mike 1"]Op die Asus V 7700 zit de koeler op de chipset zo te zien met 2 kleine nokjes bevestigd. Dat zou toch makkelijk te openen moeten zijn lijkt mij. is er iemand die zo'n ding op die kaart al eens verwisseld heeft? Zijn er van Asus nieuwe koelertjes te koop?[/quote:257864ac02] Volgens mij heeft BA eens zijn fan van de graph card gewisseld voor een Blue orb[/quote:257864ac02] Klopt, van zijn Radeon 8500, maar BA werkt momenteel veel en heeft het nogal druk. Vandaar dat hij maar zo af en toe langskomt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.