Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

compaq presario 5176 ????????????

3 antwoorden
  • Goede dag ik heb een compaq presario 5176 gekregen.Er zit een AMD-K6-2 400 mhz. Met welke pentium prosessor is deze te vergelijken??? Alles is beveiligt door compaq je kan niet eens de bios bekijken? Weet iemand hoe je erin komt en/of te omzeilen en of je makkelijk kan uitbreiden bv. grote hdisk en andere videokaart?Want installeren kan ook alleen maar met de restore cd. Elke info is welkom alvast bedankt Michel[size=18:51d01464bc][/size:51d01464bc][size=24:51d01464bc][/size:51d01464bc] :roll:
  • Een AMD-K6 is een socket 7 CPU, redelijk snel. Qua snelheid waarschijnlijk te vergelijken met de oude Celeron 300 (maar niet meer dan dat). Meestal kun je via F10 in de Bios komen. Tekst wordt soms niet weergegeven of is uitgeschakeld. Een andere manier is met een soort van diagnostic of configuratie diskette. De software daarvoor is te downloaden bij Compaq. In principe wordt zo'n diskette bij de computer geleverd.
  • [quote:e610b07a8e="Michel^"] en of je makkelijk kan uitbreiden bv. grote hdisk en andere videokaart?Want installeren kan ook alleen maar met de restore cd.[/quote:e610b07a8e] Kijk eerst eens op de Compaq site of je daar iets over te weten kan komen. Ga na wat voor soort geheugen er in past (SD-Ram of nog ouder EDO geheugen). Hoeveel zit er nu trouwens in? Als er geen AGP slot in zit, zou ik verder geen nieuwe videokaart erin stoppen. En een andere harde schijf? Misschien, maar dat zou op de Compaq site moeten staan. Misschien is er ook een Bios update beschikbaar. I.h.a. kun je er wel Windows 98 of zo opzetten. Soms wat zoeken naar de juiste drivers, maar daar is dit forum weer voor. Echter de restore CD (met Windows 95?) werkt meestal het gemakkelijkst.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.