Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Sensoren registreren niet goed of wat?

6 antwoorden
  • als ik blij in m'n bios kijk naar m'n temps krijg ik te zien dat m'n CPU temp = 40 graden en m'n case temp = 39 graden. Ik heb begrepen dat je case temp meestal ver onder je CPU temp ligt (met zo'n 10 graden) is dit een registratiefoutje of moet ik er echt meer koelers in gaan zetten?
  • geloof niet altijd blindelings op je sensoren, maar extra koelers kan nooit kwaad :)
  • Het is niet abnormaal hoor 39 graden voor je case temp. Het hangt er maar net vanaf hoe lang de zaak aanstaat en hoe warm het in je kamer is. Het kan nog veel warmer worden in je kast. Ook de warmte afgifte van je HDD's, videokaart en CPU beinvloeden de case temp.
  • ik heb ook een tijdje gedraaid met een case temp van 39 graden, leverde geen problemen op. na het installeren van een extra case fan daalde de temp naar zo'n 34 à 35 graden (volgens de sensoren op mijn mobo althans..)
  • Mijn case temp is volgens de sensoren warmer dan de cpu, kan dat? de cpu is toch de grootste warmtebron?
  • Je CPU is idd de grootste warmtebron (naja, als je een 486 met een AGP slot heb, en je douwt er een GF 4 in, dan word je GF 4 wat warmer, :wink: ) Maar bij veel mobo's zit de case sensor redelijk dicht bij de processor (of co-processor) het is dus eigenlijk ook je mobo -temp, niet je case temp! Het kan dus gebeuren dat die opok redelijk warm wordt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.