Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

HELP, ik krijg geen geluid onder w98

8 antwoorden
  • Ik zit met het volgende, ik heb n onboard geluidskaart die ik niet krijg geinstalleerd onder win98, onder xp (op mn andere schijf) is t wel gewoon gelukt met de volgende instellingen: [url]http://members.home.nl/mgdam/hoststuff/pics/xp.JPG[/url] de driver heb ik gewoon van de schijf die bij mn moederbord zat gehaald. Als ik dit onder win98 probeer, vindt ie wel wat, en vraagt om sk.sys (en nog n aantal andere bestandjes) op de win98 cdrom, stop ik die er vervolgens in, zegt ie dat ie t toch nie kan vinden. Toen heb ik deze bestandjes gedownload en daar naar verwezen, dan geeft ie aan dat de setup is voltooid, en start opnieuw op en dan krijg ik bij apparaatbeheer dit te zien: [url]http://members.home.nl/mgdam/hoststuff/pics/98.JPG[/url] Ik ben vervolgens gaan zoeken naar drivers uiteraard (zeer uitvoerig!!!) , en heb deze geprobeerd:[url]http://members.home.nl/mgdam/hoststuff/pics/drivers.JPG[/url] Maar t hielp allemaal niet, nu heb ik niet heel veel verstand van moederborden en chipsets, daar heeft t in dit geval wel mee te maken dacht ik, wat moet ik doen met deze gegevens: The P4vxasd2 mainboard is an ATX mainboard that uses 4-layer printed circuit board. bla bla bla..en dan: The mainboard has the VIA VT8753 (V845PRO) Northbridge and VT8233 Southbridge chipsets that support AC'97 audio codec........en nog wat irrelevante ibfo. Wat moet ik nou doen om geluid te krijgen onder w98, ALLE hulp is welkom! Alvast bedankt.
  • Probeer eens de nieuwste driver van VIA zelf, van www.viaarena.com Hardwaretechnisch zit alles wel goed, omdat hij het onder XP wel doet.
  • Om precies te zijn: [url]http://downloads.viaarena.com/drivers/audio/ComboAudio_a1u311b.zip[/url]
  • ik had de 300 versie al wel geprobeerd zoals in de tweede koppeling is te zien, k zal deze zometeen s proberen, bedankt voor de moeite in ieder geval.
  • ok, als ik die setup start krijg ik op n gegeven moment deze melding: "VIA AC'97 Audio chipset is not enabled on this system. Please enable it first on the BIOS then run this setup again" Hoe kan ik dat doen?
  • Dit moederbord heb ik dus: [url]http://www.mpcparts.com/prodspecs/260261.asp[/url]
  • Ga hier eens kijken: http://www.ecs.com.tw/download/drivers_m.htm Grtz:anita
  • Om precies te zijn hier:http://www.ecs.com.tw/download/driver_sound_m.htm En dan moet je deze hebben: VIA Codec Sound Driver Support Model Name K7VMM, P4VMM2, P4VXASD, P4VXASD2 Description Avance Logic AC'97 Sound System Software (WDM driver) Release Date 03/05/2002 Verison 1.60a Support O.S. Windows 9x/Me/NT4.0/2000/XP (1.38MB) Grtz:anita

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.