Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

past oude 300 Watt voeding op nieuw moederbord

Anoniem
BA
6 antwoorden
 • ik heb een oude voeding van 300 watt,

  past deze op een nieuw athlon moederbord?

  volgens mij zitten er tegenwoording twee stekkertjes die van de voeding naar het mobo gaan, voorheen was dat één. En daar weer voor waren het weer twee :-?

  maja, weet iemand dat?
 • Als het een ATX voeding is past het gewoon.
  En een Athlon ZP heeft maar 1 stekkertje: de P4 heeft er 2.
 • Dat hele oude type waar je het over hebt is een AT voeding. Die hebben/hadden inderdaad 2 stekkers (van die platte, met ieder 5 aansluitingen. Op de stekkers stond P8 resp. P9 gedrukt).

  Vervolgens kwam de ATX standaard. De stekker daarvoor bestaat uit 2 rijen van een stuk of 10 (?) aansluitingen.
  ATX voedingen worden ook nu nog gebruikt (dat zijn de voedingen die zichzelf uit kunnen schakelen bijvoorbeeld, en aanschakelen dmv wake-on-LAN).

  Voor de P4 is zoals Marcel al aangaf een extra stekker bijgekomen, ik dacht voor de voeding van de processor…


  Op een athlon mobo zou dat dus wel moeten kunnen. Alleen kan het zijn dat 300 W een beetje aan de krappe kant is.
 • [quote:26abcde573="Eddey"]Voor de P4 is zoals Marcel al aangaf een extra stekker bijgekomen, ik dacht voor de voeding van de processor…[/quote:26abcde573] Op mijn nieuwe voedingen zit ik ook nog een steker 'Aux power'. Lijkt wel een beetje op één van de stekers van zo'n AT voeding. Ik weet niet waar die voor is bedoeld. Tja, en 300 W is waarschijnlijk wel okay. Zo niet, dan moet je die alsnog vervangen. Gisteren mijn Athlon XP systeem met een G4MX460 videokaart getest met een 250W en een 300W voeding. Die 250W schiet met die videokaart te kort (getest met 3DMark). De 300W voeding werkt okay.
 • Mja, ik test dat meestal met BurnK7, en kijk dan naar het 5V voltage, dan weet je meteen of hij goed genoeg is.

  Er zitten als het goed is 2 extra stekkers op, 1 met 4 pinnen, dat is de extra 12V vooir P4, en die platte idd. Ik heb nog nooit gezien dat die ergens gebruikt werd ieg.
 • Er zijn verloopstekkertjes van molex naar zo'n 12V P4 stekker. Zo kun je een AT voeding ook voor ATX gebruiken, mits ie voldoende stroom levert.

  Aan de gemiddelde voeding zit een AT stekker (6 pennen) en een ATX stekker (10x2). De AT stekker blijft meestal ongebruikt. Op sommige moederborden kun je ze beide aansluiten. De 4-pens is bedoeld voor de processor, om die een beetje meer sap te geven. Een enkele keer zit er ook nog een molex plug bij de videokaart, om dezelfde reden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.