Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

te slome brander?!?

BA
17 antwoorden
 • Een vriend heeft een LiteOn 40125s brander. Hij kan echter maar branden op 32 speed en een cd-rw maar op 4 speed. Hij heeft nog een dvd speler liteon ltd163d en een maxtor harddisk van 40 gb en 7200 rpm op de ide en een AMD 2000+ en een epox 8k3a moederbord.Wat moet hij doen?
 • Ondersteund de media die hij gebruikt het wel? Veel CD-RW's willen niet hoger dan 4x, moet je speciale high-speed CD-RW's halen (heb ze zelf van Sony). Misschien dat het zelfde verhaal op gaat voor de CD'rs die hij heeft, heb hier wat Imation's liggen 1-24x en had Taiyo Yuden die tot 32x gingen.
 • Nogal logisch, komt simpelweg omdat er nog maar weinig 40x speed CD's zijn.
  De meeste zijn 24x, maar ook de 32x CD's worden steeds meer standaart.
 • idd, als je ze niet in de winkel vindt voor een betaalbare prijs en moet je toch naar een PC beurs : daar vindt je de cdr en cdrw;
  Afgelopen augustus heb ik een spindle cakebox 40x cdr voor 9 euro van het merk platinum en een doosje CDRW (10x)-jewelcase mer samsung voor 7 euro (aanbieding, ormaal 12 eur)
 • het is weer gelukt! met MMORE nog wel(1-32x)en het ging op 40x :lol: !het rw-en niet
 • Sorry niet goed gelezen; mijn reactie was verkeerd.

  8)
  Eddy
 • bestel anders maarhier je 40x cdroms en je hebt daar ook highspeed cdrw's
 • wanneer gaan die 48 speed cd-r nou eens opkomen
 • [quote:3682c65ef1="MobFigure"]wanneer gaan die 48 speed cd-r nou eens opkomen[/quote:3682c65ef1]

  Kan nooit lang meer duren nu de 48x toasters er al zijn. Een exacte datum is natuurlijk niet te zeggen, maar ik verwacht iig dat ze toch nog wel dit jaar te krijgen zullen zijn.
  Heb jij een 48x toaster dan, dat je er zo naar uitkijkt?
 • Mja, ik denk dat als je een goed merk 40x cd's hebt, dat je daar dan ook wel mee op 48x branden kan. Net als Philips 8x vroeger, die deden het ook met gemak op 12x en hoger.
 • [quote:713ad2f671="BA"]Mja, ik denk dat als je een goed merk 40x cd's hebt, dat je daar dan ook wel mee op 48x branden kan. Net als Philips 8x vroeger, die deden het ook met gemak op 12x en hoger.[/quote:713ad2f671]

  Als ik voor anderen moet branden koop ikl altijd van die slechte blanco noname 12x CD's, maar ze willen wel op 24x fikken :)
 • Ik gebruik meestal Platinum, erg goede cd's (ik heb geen uitval de laatste tijd) Die zijn rated voor 40x, en kosten niet zo veel.
 • [quote:c18ca0ef51="BA"]Ik gebruik meestal Platinum, erg goede cd's (ik heb geen uitval de laatste tijd) Die zijn rated voor 40x, en kosten niet zo veel.[/quote:c18ca0ef51]

  Voor mijzelf gebruik ik altijd 24x Imation in slimcases.
  Niet te duur en ik kan toch maar op 24x burnen :(
 • Mja, ik zie het nut niet zo van bijvoorbeeld 48x tov 40x. Het duurt op 40x maar een paar seconden langer, de meeste tijd gaat dan toch in de lead in en lead out zitten, dat schiet meestal niet op.
 • [quote:42ff371c48="BA"]Mja, ik zie het nut niet zo van bijvoorbeeld 48x tov 40x. Het duurt op 40x maar een paar seconden langer, de meeste tijd gaat dan toch in de lead in en lead out zitten, dat schiet meestal niet op.[/quote:42ff371c48]
  Volgesn mij is het idd niet echt zinvol meer om speed nog hoger te maken.
  Zeker met geluids CD's krijg ik bij hogere snelheden vaak hinderlijke tikken op de CDR, niet om aan te horen.
  Vaak brand ik deze op 8 of 12x.
  Dan prima geluidskwaliteit.
  En je kunt tegnwoordig gewoon blijven internetten oid terwijl er gebrand wordt dus die 4 of 5 minuten extra merk je niet eens
 • Idd. Ik heb nog een 10x brander in een andere PC, die brand in 8 minuten of zo een CD, zal mij een zorg zijn als het 2 minuten sneller kan. Alleen bij oudere branders, zoals die 4x dingen, waar het dus nog echt 20 minuten duurt wordt het wel vervelend als je zo lang wachten moet.
 • Ik had voor mijn lite-On 24x een Philips 2x dat is pas erg.
  Ik moest altijd eerst testen want ik had supervaak bufferunderrun :( Dus het duurde vaak gewoon 1,5 uur. Ook nog es omdat het alleen Easy CD creator ondersteunde dat superlangzaam is :(
  48x en 40x kan BTW toch alleen van HD? Huidige CD spelers zijn toch niet snel genoeg voor die speeds onthefly?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.