Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

I845e samen met 1,5v videokaart

EvilC
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een aantal dagen geleden een moederbord van MSI gekocht. Het betreft de 845e Max2l. Nu bij het openen van mijn aanwinst zag ik dat er op de AGP poort een stikker geplakt was met daarop de waarschuwing dat ik alleen een videokaart mocht gebruiken met een 1,5v aansluiting.

  Wat mij toen :o verbaasde :o is ten eerste dat mijn 1 week oude Nvidia Geforce 3 TI 500 videokaart 3,3v gebruikt via AGP. Haastig op zoek naar een andere kaart (Misschien moet het wel een ander moederbord worden) bleek dat alle kaarten die ik gezien heb ook 3,3v gebruiken. Nu was er vorige week een test op de site zichtbaar over 7 moederborden. Daarin wordt mijn aankoop getest, en wat blijkt, de grafische kaart die wordt gebruikt is ook een Nvidia Geforce 3 Ti 500!!!!!

  Kan iemand mij hierin adviseren, ik ben namelijk door de winkel afgeraden om deze combinatie te gebruiken.

  Groeten, :wink:
  Evil Cardoso
 • kijkt u eens, is weliswaar in het duits maar toch :)

  http://www.asuscom.de/support/techmain/FAQ/vga_mm/faq103_p4_mainboards_grafikkarten.htm

  http://www.msi.com.tw/program/e_service/faq/

  ik denk dat je hier toch wel genoeg info kan vinden

  suc6
 • agp (1.0) 1x, 2x: 3.3volt
  agp (2.0) 4x: 1.5volt

  een gf3ti500 ondersteund naar mijn weten ook agp 4x, en draaide waarschijnlijk maar op agp 2x in je oude moederbord; vandaar die 3.3volt.
  Zou dus gewoon goed werken in je nieuwe moederbord (die blijkbaar alleen agp 4x ondersteund)

  Of zie ik iets over 't hoofd?
 • Kamakazi,

  Als ik mijn handleiding van mijn kaart open kom ik als eerste dit tegen;

  "Nvidia Geforce3 chipset design is critical to the AGP 3,3v stable supply from the power supply to the AGP slot. The GF3 chipset requires a standard & stable 3,3v supply with minimum 16.2 watt power regulation to ensure stability of the 3D display accelerator."

  In de hardware specifications staat alleen: "Bus type 32 bit AGP Bus"
  :evil:

  Heel erg irritant.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken. Ik heb hier al een stuk of 12 moederborden met een of andere 845 chipset gehad - waarschijnlijk ook die MSI - en ze werken allemaal probleemloos met een GF3 Ti500.

  De handleiding van je kaart praat over de chip zelf, het lijkt me dat de kaart een 1,5Volt voeding omzet naar 3,3Volt voor de chip.

  Jouw probleem is van toepassing op oude kaarten als TNT2 en dergelijke.
 • Slaat die 3.3 en 1.5 volt bij agp 1x,2x resp. 4x niet op het datapad van de agp bus zelf?

  Naar mijn weten is er sowieso een 3.3, 5 en 12volt lijn op 't agp slot aangesloten, en gaat dat gedeelte in de handleiding puur over het vermogen dat het moederbord via die 3.3volt lijn kan aanvoeren.

  "Bus type 32 bit AGP Bus"
  AGP is toch gewoon standaard 32bit? (AGP Pro 64bit?)
 • [quote:0c96aed16d="kamakazi"]Slaat die 3.3 en 1.5 volt bij agp 1x,2x resp. 4x niet op het datapad van de agp bus zelf?

  Naar mijn weten is er sowieso een 3.3, 5 en 12volt lijn op 't agp slot aangesloten, en gaat dat gedeelte in de handleiding puur over het vermogen dat het moederbord via die 3.3volt lijn kan aanvoeren.

  "Bus type 32 bit AGP Bus"
  AGP is toch gewoon standaard 32bit? (AGP Pro 64bit?)[/quote:0c96aed16d]

  Dat klinkt inderdaad erg aannemelijk.
  Overigens is AGP Pro gewoon 32 bit, maar de Pro slaat op het vermogen dat kan worden aangevoerd naar de kaart.
 • Ik heb een Gforce 2 Ti en een MSI 645E max2 blr mobo en ondervind GEEN problemen.
 • Dat verhaal van die 3.3V en die GF3 slaat niet zo zeer op het gebruik van 3.3V in de chip zelf, maar meer op de powersupply van het moederbord. De stroomtoever voor de AGP poort komt namelijk van de 3.3V af, en afhankelijk van de AGP snelheid blijft die 3.3V of wordt die 1.5V. Als de voeding dus een onstabiele 3.3 levert, dan kan de videokaart zelf instabiel worden. Zoiets heb ik zelf laatst nog met een el cheapo voeding gehad en me R8500, doordat het voltage tussen 3.15 en 3.45V schommelde liep de kaart in sommige dingen vast.

  Wat betreft dat mobo: zolang een kaart op AGP 4x kan draaien is er niks aan de hand. Als er AGP 2x gebruikt wordt, en dus 3.3V, dan heb je kans dat je AGP slot uitfikt :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.