Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

vastlopen, geheugen of moederbord??? test utility gevraagd

51 antwoorden
 • Je kan Sisoft Sandra proberen, maar dat is meer een bencmark. Sorry voor het brakke antwoord, maar zoek eens naar 'memtest' ofzo met www.google.com :)
 • Niks google, die test staat gewoon in de FAQ hier :-?
 • zoiets bedoel je ?? ;) http://www.memtest86.com/
 • Sorry BA :roll: Je moet dus even in het 1-na-bovenste-topic (de FAQ) kijken. Daar staat dus ook een link naar een geheugentest 8) [EDIT]Iemand was me voor ;) Feit blijf dat je ALTIJD EERST even de FAQ door moet lezen, voor je een topic opent waarvan je het antwoord eigenlijk al hebt ;)[/EDIT]
 • een burnin test ?.
 • Daar zou je wel stabiliteit mee kunnen testen.. denk ik :D
 • ik denk eerlijk gezegd niet dat het aan de hardware ligt. Windows loopt zowiezo nog al een vast. Ik gebruik Norton Systemworks om windows een beetje 'schoon' te maken. (Defragmenteren en zo) Als je zeker weet dat het wel aan de hardware ligt dan is het programma evengoed een aanrader.
 • Je hebt gelijk, mijn harware blijkt volgens de testen OK te zijn. Ik begin nu met een schone installatie, en kijk hoe het dan gaat.
 • Ik zou dat toch maar eens een of andere utilitie gaan kopen. Als ik windows niet onderhoud ligt hij binnen een maand overhoop met foutmeldingen ed. :evil: Maar ja, das windows :(
 • [quote:e049b37868="De Geest Van Oirlo"]Ik zou dat toch maar eens een of andere utilitie gaan kopen. Als ik windows niet onderhoud ligt hij binnen een maand overhoop met foutmeldingen ed. :evil: Maar ja, das windows :([/quote:e049b37868] Daarom gebruik ik ook Linux, maar daar heb jij verder natuurlijk niets aan. Aangezien Norton System Works nogal duur is is hier een alternatief dat je 2 maanden gratis mag proberen en daarna dacht ik 10$ oid kost. Het heet WashAndGo en het is reuze handig, het cleaned je hele registery, hd ed. Ik heb ff geen URL, dus ff googelen.
 • [quote:5a6bc1ba0a="De Geest Van Oirlo"]Ik zou dat toch maar eens een of andere utilitie gaan kopen. Als ik windows niet onderhoud ligt hij binnen een maand overhoop met foutmeldingen ed. :evil: Maar ja, das windows :([/quote:5a6bc1ba0a] Is gewoon bullshit, ik heb nog nooit zo'n tool gebruikt en heb er toch nooit geen last van gehad. Als je alles normaal installeert en deinstallert etc heb je helemaal nergens geen last van.
 • Precies. Niet in je register gaan klooien, en alles op de 'legitime manier' installeren. Ook af en toe de troep die je toch niet meer gebruikt de-installeren. Een virusscanner, firewall en af en toe defragmenteren zijn ook nooit weg ;)
 • [quote:26c1f9fb56="BA"][quote:26c1f9fb56="De Geest Van Oirlo"]Ik zou dat toch maar eens een of andere utilitie gaan kopen. Als ik windows niet onderhoud ligt hij binnen een maand overhoop met foutmeldingen ed. :evil: Maar ja, das windows :([/quote:26c1f9fb56] Is gewoon bullshit, ik heb nog nooit zo'n tool gebruikt en heb er toch nooit geen last van gehad. Als je alles normaal installeert en deinstallert etc heb je helemaal nergens geen last van.[/quote:26c1f9fb56] Hoho, misschien heeft hij wel Windhoos 98? ;) Of ME? Daar is dat zeker geen BS met harde realiteit. Bij WindowsXP heb je vooral vast van de 10000 en 1 herstelpunten, de grootte, de swapfile die rustig je hele schijfwegvreet :D Dit is allemaal wel in te stellen, maar de doorsnee gebruiker krijgt een hartattack als je ze dat moet uitleggen :P
 • Ik heb 95, 98, ME, 2000 en XP gedraaid, en iuk heb nog nooit last gehad van vastlopers ed, en zeker niet binnen een maand. Dat ligt er gewoon aan hoe je zelf je windows mishandeld :lol:
 • Ik vat je bericht niet helemaal marcel. Wat bedoel je nou precies? Dat 98 gaar is en je daar zo'n tool nodig hebt? En dat je bij xp herstelopties hebt en een swapfile die je hele schijf wegvreet? En dat je (onder XP) wel het een en ander in kan stellen, maar dat dat voor een doorsnee gebruiker erg moeilijk is? IK heb gewoon eigenhandig in eigenschappen van 'deze computer' en 'msconfig' lopen klooien hoor. Maar ik vrees dat ik mij niet meer tot de doorsnee gebruikers mag rekenen..
 • [quote:fcbde55529="S0epkip"]Ik vat je bericht niet helemaal marcel. Wat bedoel je nou precies? Dat 98 gaar is en je daar zo'n tool nodig hebt? En dat je bij xp herstelopties hebt en een swapfile die je hele schijf wegvreet? En dat je (onder XP) wel het een en ander in kan stellen, maar dat dat voor een doorsnee gebruiker erg moeilijk is? IK heb gewoon eigenhandig in eigenschappen van 'deze computer' en 'msconfig' lopen klooien hoor. Maar ik vrees dat ik mij niet meer tot de doorsnee gebruikers mag rekenen..[/quote:fcbde55529] Ik bedoel precies wat jij zegt. Jij bent idd geen doorsnee gebruiker en 98 is de beste Windows die er is, lekker bescheiden, nog veel controle, maar daarbij is zo'n tool erg handig om orde op zaken te houden. //BA Dat is geen mishandeling, maar gewoon het gebruiken van je computer en dan verawcht je dat dat blijft draaien. Als je veel mp3 download, films download, regelmatig proggies installeerd en deinstalleerd, Windhoos naar jouw wensen probeert aan te passen door het een beetje te rippen. Is je schijf binnen 2 weken al messed up en je register is helemaal een zooitje. Ik formateerde standaart om de 3 weken mijn hele PC. Wil je het netjes houden dan moet je telkens je register cleanen en defragmenteren tot je er dood bij neer valt en daar had ik niet zo'n zin mewer in.
 • Om de 3 weken ????? De W98 op de P3 800 hier draait al 1.5 jaar prima, en daar wordt ook een hoop mee gedownload etc. Als ik jou was zou ik eerst maar eens teruig naar school voor een windows cursus :lol:
 • Ik bedoelde eigenlijk met mijn antwoord dat errors ook wel eens liggen aan achterstallig onderhoud. Er zijn niet voor niks zoveel programma's te krijgen die vanalles en nogwat dingen in windows schoonmaken. Ik vind zo'n progje als NortonSystemworks alleen maar makkelijk om de volgende redenen: - Defragmentatie in XP is geen flikker waard, je kunt er niet eens es 2 paratities tegelijk defragmenteren. - Er zit een goede virusscanner bij inbegrepen. - Je kunt al je cookies van je pc verwijderen. enzo veer meer. Het is dus wel degelijk nuttig.
 • [quote:8641569c30="Marcel de Reus"]Ik formateerde standaart om de 3 weken mijn hele PC. [/quote:8641569c30] Arme sukkelaar. (en standaard is met een d)
 • Wie weet een goede test utility voor hardware. Mijn systeem loopt vast als het onder stress komt, vooral bij het afspelen van films. Alees bevriesd, en alleen de aan/uit knop helpt nog Mijn PC is in de bios op failsafe ingesteld, en de temperaturen zijn aanvaardbaar. Ik zou graag mijn hardware, en dan vooral het geheugen testen. Als iemand mij aan een goed testprg. kan helpen graag.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.