Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

HELP; harde schijf rip?

Tante Linda
16 antwoorden
 • :evil: :evil: :evil:

  Het is weer eens zover, nu moet ik echt de hulp inroepen van professionals.


  Ik heb na wat geklooi en al een hele tijd geleden Boot magic geïnstalleerd om een rommel en een werkpartitie te maken. Dat functioneerde prima. Ik had twee partities met win 98 SE en beide functioneerden.

  Op de een of andere manier functioneerde dat sinds een hele lange tijd neit meer. Maar één partitie bleef goed draaien, dus de noodzaak was op dat moment niet zo groot, dat heeft heel lang zo gedraaid. Tot ik op een gegeven moment bmboot weer vond, toen bleek in één keer dat de tweede partitie niet meer gewoon privé heette, maar er allemaal rare tekentjes stonden.

  Ik heb met mijn windows cd die partitie geformateerd, na wat omwegen en drie of vier keer proberen lukte dat. Maar nu is het voor de tweede keer weer helemaal mis. De hele c-schijf van de tweede partititie is naar de haaien. Ik krijg alleen maar vreemde tekens als ik via windows cd opstart en de dir lijst opvraag.

  Is het mogelijk om van de c-schijf weer één hele partitie te maken i.p.v. twee? en is mijn schijf nog te redden????????

  Groet Linda
 • [quote:e338615c1a="Tante Linda"]Is het mogelijk om van de c-schijf weer één hele partitie te maken i.p.v. twee? en is mijn schijf nog te redden????????
  [/quote:e338615c1a]
  Als je fdisk gebruikt is het mogelijk om de twee partities samen te voegen, maar alle data gaat verloren.
 • Om wat voor type schijf gaat het, zit er nog garantie op? Vaak kan je ze namelijk naar de fabrikant opsturen, en krijg je dan zo een nieuwe van de garantie. Meestal is de garantieperiode 3 jaar oid.

  Kijk eerst eens met scandisk of zo, of er geen bad clusters op zitten. Als dat zo is dan heb je inderdaad meestal dataverlies.

  Met een tool als Partition Magic kan je alle schijven weer mergen, maar het is nog maar de vraag je je er verstandig aan doet, omdat als er wel een slechte plek op de schijf zit, je kans hebt dat je ook nog data verliest van je eerste partitie. Met Partition Magic gaat je data niet verloren overigens.
 • Werkt je 2e paratitie nu nog wel? Kun je de 1e paratitie nog lezen in DOS?? Dan kun je alles wat je nog nodig hebt van de C in DOS overkopieren naar de D en dan de C formatteren. Zoals BA zegt, is het een hardware probleem en er zit nog garantie op: terug sturen de zooi!!
 • Hoe kan ik zien of het echt een defect is aan de harde schijf en niet het resultaat van geklooi?


  Groet Linda
 • [quote:4462883677="BA"]Kijk eerst eens met scandisk of zo,
  [/quote:4462883677]
 • De enigste manier omdat goed te controleren is de schijf opnieuw in te delen met paratities en te formateren. Je kunt hem ook eff proberen in een andere pc waar windows wel fatsoendelijk op draait en kijken of hij daar in de windows verkenner wel toegankelijk is.
 • Maar hoe doe ik dat dan, als ik niet op de harde schijf kom. Bij het opstarten zegt de computer: dit is een ongeldige diskette, vervang de diskette en druk op een toets.

  Groet Linda
 • Als je de HD bij een andere computer zet, moet ie erbij, oftewel de 1e harde schijf moet blijven zitten.

  Als je de melding krijgt dat het een ongeldige diskette is, dan is waarschijnlijk het boot record beschadigd.
 • Opstarten met de Windows cd, en die scandisk laten uitvoeren, met oppervlaktecontrole.
 • Scandisk geeft nu aan dat de fat's niet overeen komen.

  Hoe kan dat?

  Groet Linda
 • [quote:f3288111c1="Tante Linda"]Scandisk geeft nu aan dat de fat's niet overeen komen.[/quote:f3288111c1]
  Heb je soms op 1 partitie fat 32 en op de andere fat16 ofzo?
 • Nee.

  Ik heb de reservekopie van de fat's teruggezet, maar nu geeft scandisk allemaal fouten in de mappendirectory. Ik krijg een heleboel schermpjes om te repareren.. Ik kom niet eens aan de oppervlaktecontrole toe.

  Groet Linda
 • [quote:68cf3f2107="Tante Linda"]Ik heb de reservekopie van de fat's teruggezet, maar nu geeft scandisk allemaal fouten in de mappendirectory. Ik krijg een heleboel schermpjes om te repareren.. Ik kom niet eens aan de oppervlaktecontrole toe.[/quote:68cf3f2107] Als mij Windows mij zoiets vroeg, dan was het daarna altijd foute boel :cry:. Ik vrees dat je gewoon opnieuw moet formatteren. Verder ga na of de harde schijf stuk is. Dit jaar is bij mij een Seagate harde schijf overleden. Zo'n beetje na de vierde crash en na 1 1/2/ jaar kreeg ik uiteindelijk ook bad sectors. DIe schijf is dus onder garantie vervangen.
 • Ik heb het diagnostisch programma van Seagate laten lopen, geen fysieke fouten op de schijf.

  Dus toch een software probleem.
  Groet Linda
 • [quote:b37a88af8f="Tante Linda"]Ik heb het diagnostisch programma van Seagate laten lopen, geen fysieke fouten op de schijf.

  Dus toch een software probleem.[/quote:b37a88af8f] Dat kan, maar dan lijkt het systeem instabiel te zijn. Dat kan door van alles en nog wat komen.
  Het is niet normaal dat er data verminkt raakt. En data verminking is helaas altijd fataal. Zeker weten dat de juiste drivers zijn geladen en het geheugen okay is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.