Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

overklokken

Anoniem
None
122 antwoorden
 • Ik ga een beetje overklokken. Maaruh als ik de FSB opschroef gaat de RAM en AGP en zulke dingen bus ook omhoog? Dan wordt het zaakje onstabiel :o :(
 • jah, dat gaat ook omhoog,

  maar lees anders: dit eens goed door..
 • Ik heb het allemaal gelezen en ik heb BA's overklokking gids gevonden maar er staat niet hoe je tegen kan gaan dat de RAM snelheid omhoog gaat.
 • Dat komt, omdat dat niet mogelijk. Je RAM gaat altijd mee als je de FSB omhoog gooit. Je kan wel soms nog de dividers aanpassen, maar dan heb je het ook wel gehad.
 • doe eens even wat meer info over je hardware.

  misschien dat er gewoon wat tussen zit wat niet goed werkt als je gaat ocen..
 • Dat is een goede:
  welke processor?
  wat voor koeling?
  welk moederbord?
  wat voor geheugen?
  wat voor pci-kaartjes?

  Om te beginnen zou dit handig zijn om te weten. :)
 • RAM gaat altijd mee omhoog, en PCI/AGP ook, tenzij je een Abit of sommige Gigabyte P4 boards hebt. Je kan wel met instelbare dividers vaak de snelheid van het geheugen wat terug zetten, maar dat heef tniet veel nut, omdat er dan ook performance verloren gaat.
 • [quote:5411519a83]Dat is een goede:
  welke processor?
  wat voor koeling?
  welk moederbord?
  wat voor geheugen?
  wat voor pci-kaartjes?[/quote:5411519a83]

  Athlon XP T-bred B
  waterkoeling
  KT3 Ultra ARU of KT4 met RAID
  PC2700/DDR333/166 MHz
  10/100 mbit/s LAN kaart
 • Waarom neem je een MSI? zo heel geweldig klokken die dingen niet over, je kan beter richting Epox of Abit gaan. (Epox is nice, omdat je dan niet met Vmods hoeft te klooien enzo) En wat voor geheugen neem je? Ik zou gewoon 1 module nemen, daar kom je altijd het hoogste mee. En dan zou ik Samsung oid nemen, of Corsair als je daar geld voor hebt.
 • Ik heb goede ervaring met MSI. Maar tot hoever laat geheugen zich overklokken. En kan ik het ook ONDERklokken. Dan zou het op de goede snelheid moeten lopen als ik de FSB omhoog schroef :wink:
 • Dat kan. Bij mij loopt de FSB op 187 MHz, en het geheugen ook op 187 MHz (Corsair XMS3000) Ik weet alleen wel vrij zeker dat je dat soort waardes niet halen gaat met MSI. Maar misschien geen probleem, je zal toch eerst je CPU moeten unlocken voor je dat soort FSB snelheden draaien kan, anders red de CPU het niet.
 • [quote:8c5716a07e="microchip"]Maar tot hoever laat geheugen zich overklokken.[/quote:8c5716a07e]
  dat verschilt per reepje
  [quote:8c5716a07e] En kan ik het ook ONDERklokken.[/quote:8c5716a07e]
  ja
  [quote:8c5716a07e] Dan zou het op de goede snelheid moeten lopen als ik de FSB omhoog schroef :wink:[/quote:8c5716a07e]
  Daar hoef je de FSB niet voor op te schroeven hoor :?
  Op een KT333 bord dan loopt PC2700 geheugen asynchroom aan de FSB. De FSB loopt dan op 266mhz en het geheugen op 333mhz

  [edit]BA was me voor.
  Bij BA loopt het geheugen dus gelijk aan zijn FSB, maar dan is het geheugen dus niet ONDERgeklokt. Bedoel jij dat je het geheugen op 266mhz synchroom aan de FSB laat draaien en daarna de FSB opschroeft naar 166mhz?
  Dat kan vanzelfsprekend ook maar dan moet de procesor wel meewerken of moet hij unlocked zijn.[/edit]
 • De CPU red het wel want ik lees overal van die dingen dat de T-bred B zich tot 2666 MHz laat overklokken. Ik ben alleen bang voor het geheugen. Dus hoe laat je de PC2700 DDR RAM gewoon op 333 MHz lopen met een bus van 166 (333) MHz?
 • Ja, maar die Tbred heb je nog helemaal niet neem ik aan?
  De Tbred B cores zijn namelijk nog helemaal niet op de markt.

  Of hij bij jou ook zo ver komt, ligt dus ook aan je andere componenten en voor een belangrijkdeel aan je koeling en het maximale Vcore dat je moederbord ondersteund.
  Wil je op een KT333 bord het geheugen gewoon op 166mhz laten lopen bij een 166mhz FSB dan hoef je daar niets voor te doen. Na 143mhz schakelt ie automatisch op syncroom over, dus FSB en memory klok gelijk. Wil je het 166mhz laten lopen bij een 133mhz FSB dan hoef je daar bij PC2700 ook niets voor te doen omdat hij default op: by SPD staat wat inhoud dat hij leest wat voor geheugen het is en automatisch de goede snelheid geeft.
 • Je moet dus echt nog maarafwachten of je de 2666 Mhz halen gaat. Tom deed dat met 1.9V en een topwaterkoelsysteem, geen doorsnee geval. Ik denk ieg dat die snelheid niet zomaar te halen is.
 • [quote:857f12223d="BA"]Je moet dus echt nog maarafwachten of je de 2666 Mhz halen gaat. Tom deed dat met 1.9V en een topwaterkoelsysteem, geen doorsnee geval. Ik denk ieg dat die snelheid niet zomaar te halen is.[/quote:857f12223d]

  2666 is natuurlijk wel wat hoog gegrepen, maar voor zover ik heb begrepen uit 2 verschillende benches en de post heir op het forum was rond de 2.4ghz geen probleem met luchtkoeling en kon je met een Alpha/Swiftech + Alpha wel aan de 2.6ghz komen.
 • Mja, leuk, maar ik heb hier nog niemand zien posten die daadwerkelijk een 2600+ heeft :lol:
 • Dus het geheugen schakelt na 143 MHz over naar dezelfde snelheid als de FSB. handig :D . Maar hoe weet ik welke vcore ik moet gebruiken. en wanneer hij omhoog moet gaan. En wat die CPU betreft dan doe ik de multiplyer lager.
 • [quote:d28145beba="microchip"]Dus het geheugen schakelt na 143 MHz over naar dezelfde snelheid als de FSB. handig :D . Maar hoe weet ik welke vcore ik moet gebruiken. en wanneer hij omhoog moet gaan. En wat die CPU betreft dan doe ik de multiplyer lager.[/quote:d28145beba]

  Dan moet je hem wel laten unlocken hè, of natuurlijk zelf unlocken.
  Zodra de computer gaat crashen doordat je proc het niet meer trekt moet je de Vcore een klein stapje verhogen. Houdt wel de tems in de gaten!!!
 • En welke moederborden zorgen ervoor dat de PCI en AGP bus niet overklokt worden door de FSB omhoog te schroeven en bij welke kun je het instellen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.