Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Comp. herkent slechts de helft van nieuw geheugen.

6 antwoorden
  • Ik heb net bij mijn ouders wat extra geheugen in de comp gezet. Nu herkent hij echter slechts 64MB van de 128. Het is een Asus p2L97 mobo, de chips zitten aan een kant en in de manual staan 128MB-modules al genoemd. Heeft iemand enig idee hoe dit op te lossen is??
  • Kan je die Dimm ook in een andere PC testen? Het kan namelijk zijn dat 128 MB modules wel supported zijn, maar dat ze dan wel double sided moeten zijn. (dat kan verklaren waarom je maar de helft ziet)
  • aanvulling op BA : Is het toevallig PC133 ? Volgens mij is jouw P2L oorspronkelijk uitgekomen toen je alleen nog PC66 had. Een TX97 pakte probleemloos PC100. Van PC133 op oude Asus borden heb ik geen ervaring. ZOu kunnen dat het mobo toch te oud is voor PC133
  • PC133 zou gewoon backwards compatible moeten zijn. Het ligt waarschijnlijk eerder aan de grote van de gebruikte chips.
  • Het is inderdaad pc133 geheugen, maar ik meen ook te weten dat dat backwards compatible is. De tip van BA klinkt me wel 'kansrijk' in de oren. In de handleiding staat namelijk inderdaad dat single sided chips 'usually' 16 of 64 MB zijn en doublesided 8, 32 of 128MB. Ik zou me dus voor kunnen stellen dat dit het probleem is... Helaas heb ik geen computer waar ik het op kan testen, in die van mij kan alleen DDR. Hopen dat Norrod het nog laat ruilen :-(
  • Dat ligt dan waarschijnlijk aan de groote van de chips op het reepje. Vroeger waren er nog geen chips met zo'n grote capaciteit en moesten de grotere reepjes dus doublesided zijn om aan de 128mb te komen. Bij jou zitten er waarschijnlijk 8 chips van 128Mbit op. Dat maakt namelijk 8x128=1024Mbit en dat is 128Mbyte. Over dat ruilen doen ze vast niet moeilijk. Het maakt voor hen niets uit of ze je nu een single of double sided chippie meegeven.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.