Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

hoeveel geheugen kan Windows aan?

15 antwoorden
 • Ik heb nu Win 98, maar ben van plan XP erbij te nemen. Ik heb gelezen dat 98 maar 256 Mb aankan en dat het daar boven instabiel is. Ervaringen iemand? En aangezien XP zeker meer aankan wil ik ook meer in m'n systeem proppen. Maar kan ik 98 dan nog stabiel gebruiken?
 • Ik heb windows 98(SE) met 512MB draaien. Niks geen extra programma's e.d om het geheugen schoon te houden heb ik nodig. Soms wel handig als je langer met windows wilt werken. Windows XP werkt zeker met meer dan 512MB probleemloos.
 • meer dan 512mb is in een huis tuin en keuken situatie niet nodig. M.a.w. meer dan 512mb is zonde van je geld omdat het toch niet volledig benut wordt.
 • De Win9x kan niet meer aan dan ergens rond de 394 RAM of zoiets, behalve het Win95-OS. Als je de setting toevoegd in je system.ini zoals die in Win95 gebruikt werd, is er geen limitatie meer: ConservativeSwapfileUsage=1 Ik geloof dat er nog een setting is in Win98 en ME om die zodanig te tunen dat ie altijd EERST het hardwarematige RAM helemaal opbruikt, voordat ie de pagefile gaat aanspreken. Want dat gaat in Win98 en ME op een randomized manier. Die setting kan je vinden op (en meer): http://user.aol.com/axcel216/wme.htm#HOME (mooie site voor aftunen van je OS om performance te krijgen). Suc6, Aswin
 • Voor de 9x familie, inclusief win95 is de grens 512Mb RAM. Sommige mensen gaan daarboven zonder verdere problemen, bij veel anderen gaat de pc de gekste dingen doen. Je kunt wel meer geheugen inbouwen, dan kun je onder 9x een instelling aanpassen waarmee maximaal 512mb van het geheugen wordt gebruikt. Onder xp is dan wel al je geheugen toegankelijk. Ik zou onder XP aanbevelen om 384 of 512Mb te nemen, meer heeft voor normaal gebruik weinig nut. Onder 9x heb je aan 256Mb wel genoeg.
 • Voorzover ik weet kan win9x inderdaad max 512 aan. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;Q253912& XP kan veel meer aansturen, maar diverse moederborden krijgen kuren bij 1 GB of meer. Kies dan voor een hoge kwaliteit mobo en registered geheugen. Gaat je wel pecunia kosten.
 • Niet alle moederborden ondersteunen registered geheugen. Verder krijg je opnieuw problemen oven de 2Gb RAM, dat vinden 2000 en XP namelijk niet zo leuk meer. Er zijn overigens wel workarounds voor, maar bij de 4Gb loop je tegen een barriëre aan waar nog geen enkele pc doorheen kan. Xeon MP - niet de gewone Xeons - ondersteunen tot maximaal 64Gb, maar de snelheid daalt wel behoorlijk. Pas met Hammer is de 4Gb barriëre geen probleem meer.
 • Meer dan 512MB levert GEEN problemen op. Het wordt alleen zelfs langzamer als je meer dan 384MB gebruikt. Het probleem zit in de berekening die Win9x/ME maakt voor filecaching a.d.h.v. de hoeveelheid geheugen. Je kunt dit oplossen door onder de [386enh] sectie van system.ini de parameter: ConservativeSwapFileUsage=1 toe te voegen. Suc6, Aswin
 • Ik ben van plan 512 mb ram ddr aan te schaffen aangezien ik maar 2 ddr sleufjes heb was ik van plan daarna nog eens 512 mb ddr ram aan te schaffen. Is dat dan nog wel nuttig/verstandig (heeft het nog zin) ? Ik gebruik windows xp en ik game veel (lees:HEEEl veeel :wink: )
 • 512 Mb is even genoeg joh !! Zonde v/h geld.. Daarna gewoon bekijken wat je doet. Gr. Aswin
 • Voor games 1 GB aan ram? Vrij onzinnig, geld kan je beter in een snellere CPU of videokaart steken. 512MB is meer dan zat voor de hedendaagse games en als het te weinig is is DDR al weer zwaar veroudert :)
 • Das duidelijk. Bedankt jongens! Aangezien me processor snel genoeg is AMD Athlon XP 2200+ ga ik voor de geforce 4 Ti 4200.
 • [quote:7efb7ceb75="AswinW"]Meer dan 512MB levert GEEN problemen op. Het wordt alleen zelfs langzamer als je meer dan 384MB gebruikt. Het probleem zit in de berekening die Win9x/ME maakt voor filecaching a.d.h.v. de hoeveelheid geheugen. Je kunt dit oplossen door onder de [386enh] sectie van system.ini de parameter: ConservativeSwapFileUsage=1 toe te voegen. Suc6, Aswin[/quote:7efb7ceb75] Verklaar dit dan eens: Toen ik van 256Mb naar 768Mb ging werd m'n netwerkkaart niet langer herkent. Probeerde van alles, maar niets hielp. Uiteindelijk de 256Mb module verwijderd en het probleem was meteen opgelost. Zelfs Microsoft heeft toegegeven dat het gebruik van meer dan 512Mb problemen geeft, en al hun "workarounds" komen erop neer dat je het surplus geheugen uitschakelt.
 • Ik heb Win98 met 512mb geheugen getest en dat kevert dus geen problemen op, meer wel! PC gaat vage dingen doen: rare errors en problemen zoals egslim omschrijft. Heb het ondervonden bij iemand die een PC met 1GB aan RAM onder Win98 als server wilde gebruiken. Dat gaat dus voor geen meter.
 • //Speedy Tsja, voor games is meer RAM wel leuk, maar 1 GB is wel een beetje erg veel van het goede. Wat je dan MI beter doen kan is sneller geheugen kopen, dus wat op 2-2-2-5-1T draaien kan, daar heb je dan IMHO meer aan als met 1 GB erin. Door de verlaagde latency merk je nog wat snelheidswinst, van de extra MB's niet echt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.