Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Skew clock delays

Hans.Vosman
9 antwoorden
 • Ik kan in mijn bios van mijn soltek sl-75drv5 de skew clock delays aanpassen, in de manual staat er niets overgeschreven behalve er van afblijven en ook solteks site rept er niet over. In mijn zoektocht dit tegen gekomen:

  Another interesting feature of the SL-75DRV worth mentioning is a set of functions that allow users to introduce clock delays into certain circuits that are critical to successful Overclocking. The goal in this case isn't to augment performance, but rather to increase an Overclocked system's stability. Below is a list of the various circuits that can be adjusted in this way, as well as the values (in picoseconds) that can be applied:  CPU skew adjust: 50ps to 750ps in steps of 50ps

  CHIP skew adjust: 50ps to 750ps in steps of 50ps

  PCI skew adjust: 100ps to 1500ps in steps of 100ps

  AGP skew adjust: 100ps to 300ps in steps of 100ps

  Wat houdt dit precies in?

  bij anandtech zeggen ze over de drv2 nog dit: While we couldn't achieve any higher FSB speeds by tweaking these settings, it's nice for Soltek to go into the details.

  Dus wat heb je er dan aan?
 • Kennelijk kun je de klok frequentie door middel van de skew iets oprekken. Dat zou theoretisch kunnen helpen je board werkelijk tot het uiterste te tunen. Ik kan me zo voorstellen dat een normale "stappenverhoging" in bv. de FSB op een bepaald moment net op het randje komt, maar door middel van een fijnafstelling nog net er voor zorgt dat je board stabiel draait. Ik denk dat je ghet een beetje moet vergelijken met het zeer fijn afstellen van bijv. een radio zender. Kennelijk is de ervaring bij Anandtech dat het helaas weinig praktisch nut heeft…
 • Nee, dat is het niet. Volgens mij kan je met die settings de signaalsterkte en timing iets veranderen, waardoor je misschien net iets hoger komen kan. Zo zou je dan bijvoorbeel je AGP signaal iets sterker kunnen maken. Het klinkt wel interressant, maar ik vraag me idd ook af of hjet wel veel helpt.
 • mmm, gewoon proberen dus…
 • Ik heb al heel wat settings geprobeerd, maar noemenswaardige verschillen heb ik niet gezien. Als het dus echt super finetunen is, waarom zou het er dan opzitten? Picoseconds, wat betekent dat eigenlijk, en hoe moet dat dan bijdragen aan de stabiliteit?
 • Als bijvoorbeeld de PCI timing er iets naast zit, dan kan je bij finetunen een paar MHz winnen. Als je onderdelen het sowieso al niet meer trekken (bijvoorbeeld mem en CPU), dan hoef je weinig te finetunen, want dan werkt het ook niet.
 • …Ik kon het niet hebben dat ik er wellicht naast zat :) , dus ik heb nog eens gezocht:

  http://www.vishay.com/brands/measurements_group/guide/ta/dsp/dspq.htm

  Het lijkt erop dat een "skew" een maximum tijdsperiode is tussen 2 aan elkaar gerelateerde signalen. Stel dat signaal 1 maximaal 2 millisec. mag wachten op signaal 2, dan is de skew dus 2 ms. Wanneer je dingen hoger gaat klokken dan de standaardspecificatie, dan kan ik me voorstellen dat je door het aanpassen van de skew het zaakje wellicht net dat beetje extra kunt geven waardoor het wel stabiel loopt. Voor de duidelijkheid; het heeft dus niks met signaal[b:16de836318]sterkte[/b:16de836318] te maken, maar alleen met de timing tussen 2 signalen.
 • Haha, een echte doorzetter, nu weet ik eindelijk wat het inhoud. Bedankt. :P
 • [quote:5eb1d734db="Captain_Kansloos"]…Ik kon het niet hebben dat ik er wellicht naast zat :) , dus ik heb nog eens gezocht:

  http://www.vishay.com/brands/measurements_group/guide/ta/dsp/dspq.htm

  Het lijkt erop dat een "skew" een maximum tijdsperiode is tussen 2 aan elkaar gerelateerde signalen. Stel dat signaal 1 maximaal 2 millisec. mag wachten op signaal 2, dan is de skew dus 2 ms. Wanneer je dingen hoger gaat klokken dan de standaardspecificatie, dan kan ik me voorstellen dat je door het aanpassen van de skew het zaakje wellicht net dat beetje extra kunt geven waardoor het wel stabiel loopt. Voor de duidelijkheid; het heeft dus niks met signaal[b:5eb1d734db]sterkte[/b:5eb1d734db] te maken, maar alleen met de timing tussen 2 signalen.[/quote:5eb1d734db]

  Dat is ook oa wat ik ongeveer bedoelde.

  Ik dacht dat jij bedoelde dat je je signaal nog iets ophogen kon, zodat je bijvoorbeeld een FSB van 143.3 MHz krijgt ipv 143 MHz. (zo las ik het ieg)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.