Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugen wel of niet cas 2,5 || Eynstein

frG
8 antwoorden
 • Ik heb een vraag:

  Bij www.eynstein.nl heb ik is gekeken voor 512 mb ddr ram geheugen pc 2100, nu zou ik graag cas 2 willen hebben, maar dat staat er niet achter.

  Nu staat er wel bij een geheugen module cas 2,5, houdt dat dan in dat de rest cas 2 is of juist niet ?

  Zouden jullie me verder kunnen helpen ?
 • Als je Eynstein een E-mail stuurt krijg je binnen 24 uur antwoord op die vraag en weet je helmaal zeker of het cas 2.5 of cas 2 is.
 • als er achter een module cas 2.5 staat is de module dus ook echt 2.5, dus langzamer dan CAS 2. Om te weten of de specifieke 512 md ddr module die je zoekt cas 2 is, zou ik ff bellen/mailen naar eynstein…
 • oke zal ik doen thxx
 • Dan had ik nog een vraag betreft dit onderwerp als ik dus sneller geheugen heb is er dan ook de mogelijkheid dat de fsb sneller kan ?

  Want ik d8 dat dat ook van je geheugen afhing. :-?
 • dat hangt van je mobo af, maar waarschijnlijk gaat de fsb niet omhoog.
  Als dit nieuwe geheugen langzamer geheugen vervangt (als je bijv. 100 mhz door 133 mhz vervangt) zou de fsb omhooggaan, maar dat gaat wel gepaard met een nieuwe cpu, die een hogere fsb ondersteunt/vereist….

  Alleen als je zou overclocken zou de fsb omhooggaan…

  n.b. je CAS heeft geen invloed op de FSB, het verhoogt alleen in de interne snelheid van het geheugen, niet de FSB…
 • [quote:ffd54ecd39="Fr4ggie"]Dan had ik nog een vraag betreft dit onderwerp als ik dus sneller geheugen heb is er dan ook de mogelijkheid dat de fsb sneller kan ?

  Want ik d8 dat dat ook van je geheugen afhing. :-?[/quote:ffd54ecd39]

  nee, je komt niet hoger met je fsb. wel werkt je geheugen sneller als het op Cas 2 loopt. Veel geheugen is trouwens officieel cas 2.5 maar loopt prima op Cas 2. Mail ze en je weet meer.
 • Mja, het is wel een indicatie dat het geheugen snaller kan. Als je bijvoorbeeld al 150 Mhz op Cas2 halen kan, dan kan je op Cas 2.5 waarschijnlijk nog wel hoger. Punt is alleen dat dat ook invloed heeft op je geheugenprestaties, 150 Mhz Cas 2 is bijvoorbeeld sneller als 160 MHz Cas 2.5. Dus het is niet altijd wenselijk om dat te doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.