Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Proc upgrade vraagje Dimension 4400

AswinW
14 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een Dell Dimension 4400 P4 1.7 ghz (Willamette, 256 Kb L2) en nu blijkt bij mijn BIOS-upgrade het volgende te staan in de releasenotes.txt:
  —————————————
  System: Dimension 4400
  Version: A04
  Release Date: 02/12/2002

  1. Added Table entries to support Pentium 4 (100 and 133MHz FSB),
  speeds up through 4GHz.
  —————————————-

  Betekent nou dit dat mijn Dell Dimension 4400 nu een 533 Mhz FSB gaat ondersteunen en dus de nieuwste Northwood aankan ?

  Hehehe, da's goed nieuws als dat waar is :-)

  Gr. Aswin
 • ik denk niet dat je mobo fsb 533 ondersteunt, dit wordt op de spec site ook nergens aangegeven. op de spec site staat nog wel dat het model wel leverbaar is met 2.4 ghz cpu, dus waarschijnlijk kan je nog wel upgraden naar 2.4 ghz
 • Ja, maar dit staat er nu toch wel heel duidelijk ? Misschien hebben ze de specs-pagina nog niet aangepast.

  —————————————
  System: Dimension 4400
  Version: A04
  Release Date: 02/12/2002

  1. Added Table entries to support Pentium 4 (100 and 133MHz FSB),
  speeds up through 4GHz.
  —————————————-
 • Tot 4 GHz kan ik me wel iets bij voorstellen, maar of die 533 Mhz FSB klopt…. toen jou PC geleverd werd, bestonden er nog helemaal geen chipsets die geschikt waren voor een 533 MHz FSB. Ik vraag e dan ook eigenlijk af hoe Dell dar garanderen kan :-?
 • het lijkt me ook dat het mobo niet gebouwd is op 533 mhz fsb. zou dit mobo eigenlijn nog werken met een socket met 423 pinnetjes? dan zal er m.i. ook geen 4 ghz cpu op passen…
 • Hm, nee hij heeft wel een S478 mobo (staat wel in 1 van de eerdere topics) en als ik het me goed herrinner een I845D. Volgens mij kunnen die dus niet op 533 Mhz lopen… en het heeft ook niet veel nut trouwens. Doordat het geheugen dan toch langzamer draait, maakt het niet echt veel uit of je een 400 of 533 Mhz FSB cpu gebruikt.
 • Hoi,

  Ik ben erachteraan gegaan en een Email van Dell support USA tegengekomen op het Dell/Talkforum. In die Email werd verteld dat dit inderdaad zo was en dat de Dimension 4400 de 533 Mhz FSB gaat ondersteunen..

  Dit betekent: fenomenale upgradingsmogelijkheden…

  hehehe :-)

  Als je nou kijkt naar de technische inhoud van mijn eerdere post, wat denken jullie dan ? Is dit mogelijk via een BIOS-upgrade, deze functionaliteit op idd mijn I845-D type Mobo te proppen ?

  (zo'n Dell-supporter kan het misschien ook wel fout hebben, natuurlijk. Vandaar dat ik het hier ook even postte)

  Groet, A
 • Het zou misschien wel werken, maar dat vraag ik me echt af. Waarschijnlijk zit er geen standaard 533 Mhz FSB optie op je mobo, dat lijkt me wel sterk ieg. Misschien dat de nieuwere serie's I845G chipsets hebben?
 • Ik denk dat het meer een standaard marketing verhaal is die 4Ghz. Die 2,4 zal wel kunnen denk ik.

  Ik denk dat je moet lezen : up to 4Ghz als intel een processor van 4Ghz uitbrengt die op de specs van dit mobo draait. Dat zal dus niet gebeuren.
  Net zoals bij een MSI mobo. Gaat 1,5 Ghz and higher. Mooi niet,. De snelste proc die AMD heeft gemaakt voor dit mbo is 1200Mhz.

  Ik denk dat je jezelf ten onrechte blij maakt. :cry:
 • Ja Maar die bios-update dan ?

  kan dat ? die rating anders schrijven zodat 133 Mhz datapaden gebruikt kunnen worden ? (of zoiets…)

  Gr. Aswin
 • hoe bedoel je dat,die rating anders schrijven? voor een 133 Mhz (533 Mhz) FSB moet je chipset wel geschikt zijn, anders werkt het niet. Misschien dat het met de I845D wel kan, maar het is ieg niet supported. Het lijkt me dan ook stug dat Dell daar aan beginnen gaat. De 2800 MHz 400 MHz FSB variant zal wel gewoon werken denk ik.

  En btw, tot 4 Ghz is onzin, want vanaf de 3.06 GHz moeten de mobo's aan nieuwe stroomtoevereisen voldoen, en dat voldoen ze nu nog niet.
 • Neen, ik bedoel dat je met een BIOS-update, je chipset op een 1 of andere manier kan veranderen waardoor die 533 FSB gaat ondersteunen.

  Dat is het issue hierzo en dat wordt beweerd (zie boven). Ik vind het vreemd maar mijn vraag is dus, of dat uberhaupt kan ?
  dus:
  Kan je een Chipset-instructie van 400 Mhz FSB aanpassen in een 533 Mhz FSB instructie met een BIOS-update. Laat ik het zo maar even vragen.

  Want dat is de puur Nederlandse vertaling van die Releasenote.txt die bij die BIOS-update zat (zie helemaal boven).

  Of zitten ze gewoon met die releasenotes.txt helemaal uit hun nek te lullen ?

  Groet, Aswin
 • technisch kan het mischien, als er ook een AGP 1/2 en een PCI 1/4 divider in zit. Maar Intel ondersteund voor die chipset geen 533 MHz FSB, dus lijkt het me stug dat Dell dat wel gaat doen…

  Waar je eerder kans op hebt, lijkt mij, is dat de I845D bij de 4400 serie vervangen is door een I845E of I845G. Die hebben daar wel support voor.
 • Sisoft Sandra en MadOnion leest uit een I845DPT of zoiets.. Is het dan een I845"D" met weer een variant d'rop die dat misschien wel aankan ?

  Maar jij zegt technisch zou het kunnen ? Hm….

  Kijk, Dell wijkt af van de reguliere MOBO-fabrikant. Dus eh… ik ga de vraag stellen aan DELL Support. Ze wijken vaak af, dus het zou dus best kunnen… hm.. ok.

  Ik weet dat de I845E die support idd wel heeft en die zit in de Dimension 4500 (opvolger) met een ICH4 voor 2.0 USB supp enz…

  Ben benieuwd.

  Gr. A..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.