Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

stelf01
10 antwoorden
 • Ik heb een pentium 2.4 Ghz fsb 133 Mhz.
  Als ik in het bios kijk van mijn moederbord (abit it7) dan kan ik de fsb verhogen maar ook de multiplier. Nu staat die op 18 (18x133=2400Ghz).

  maar ik dacht dat de multipliers van de pentium 4 gelockt was, dus dat je deze niet kunt aanpassen.

  Hoe zit dit nou?
 • En heb je al de mp aangepast en gekeken wat er gebeurt?
 • [Mijn 1.8 zonder problemen naar 2500(wil hoger, maar tmp stijgt teveel ).Moet die 2400 toch wel aardig naar de 3000 gaan , met de goed intern geheugen !!????
 • Je kunt mogelijk de multiplier wel anders instellen, maar dit zal geen effect hebben, hij blijft gewoon 18. FSB opschroeven is je enige optie.
 • Je kunt de MP in het BIOS wel instellen, maar de processor zal hier niet naar luisteren, dat noemen ze dus gelocked. (en dat bedoelde hjs ook, er gebeurt dus niets)
  Je kunt de FSB gewoon rustig stap voor stap opschroeven.
  Hoe ver je kunt overklokken ligt aan het geheugen dat je gebruikt en wat je maximale vcore is (ondersteund door moederbord en binnen de temperatuurgrenzen).
  P4 met een Northwood core nieuwe revisie komen meestal wel rond de 3ghz, soms wel hoger.

  //stelf01
  Er zijn nieuwere revisies die beestachtig ver komen. 2FAST van dit forum heeft een P4 Northwood 1,6ghz op 2,9ghz lopen :o
  Dit alles zonder voltmods en gewoon met een Vulcano 7+ koeler als ik het goed heb.
 • //stelf01
  Er zijn nieuwere revisies die beestachtig ver komen. 2FAST van dit forum heeft een P4 Northwood 1,6ghz op 2,9ghz lopen :o
  Dit alles zonder voltmods en gewoon met een Vulcano 7+ koeler als ik het goed heb.
  Oeps,de verleiding is groot om een casefan teplaatsen.Doe het maar niet, hij is nu heerlijk stil.
 • [quote:c571f084ef="stelf01"]//stelf01
  Er zijn nieuwere revisies die beestachtig ver komen. 2FAST van dit forum heeft een P4 Northwood 1,6ghz op 2,9ghz lopen :o
  Dit alles zonder voltmods en gewoon met een Vulcano 7+ koeler als ik het goed heb.[/quote:c571f084ef]
  [quote:c571f084ef]Oeps,de verleiding is groot om een casefan teplaatsen.Doe het maar niet, hij is nu heerlijk stil.[/quote:c571f084ef]

  Wat wil je daarmee zeggen?
  Heb jij ook een nieuwere core revisie en denk je met een extra casefan ook rond de 3ghz te komen?
  Je kunt BTW beter gelijk duidelijk aangeven wat je bedoeld, dat voorkomt 2 overbodige post, namelijk de uitleg wat je post betekend (deze post dus) en de duidelijke post.
 • Zonder Vmods? 1.85V op een P4 komt anders aardig in de richting. De meeste mobo's gaan maar tot 1.7V, voor 1.85V moest je normaal gesproken 2 pennen doorverbinden. Blijbaar kan dat mobo van hem dus wel gewoon naar de 1.85V. (1.85V op een Northwood is ongeveer net zoiets als 2.0V op een AMD)
 • [quote:5a2942a3fe="BA"]Zonder Vmods? 1.85V op een P4 komt anders aardig in de richting. De meeste mobo's gaan maar tot 1.7V, voor 1.85V moest je normaal gesproken 2 pennen doorverbinden. Blijbaar kan dat mobo van hem dus wel gewoon naar de 1.85V. (1.85V op een Northwood is ongeveer net zoiets als 2.0V op een AMD)[/quote:5a2942a3fe]

  Maar hij gebruikt toch geen Vmodds?
  Ik bedoel een Vmodd is voor zover ik weet als je moet gaan solderen ed. Je noemt het gebruik van een Epox met een Vcore van 2.0V toch ook geen Vmodd?
 • Nee, klopt. Maar als je zonder Vmods zegt bij zo'n systeem, of bij je eigen, dan komt dat over alsof 2.05V of 1.85V op een AMD of P4 normaal is, en dat is het niet echt :lol: (vooral omdat de meeste mobo's dat standaard niet kunnen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.